Lösenord

tisdag, juni 28, 2022

Första midsommaren i radhuset

Så blev det midsommar - den första midsommaren i radhuset, och även den första midsommaren på flera år med strålande sol och genomgående varma temperaturer. Jag klädde mig därefter.


Eftersom vi nu hade ett hem hade jag och Emil bestämt oss för att vara värdar - vi bjöd in tre par av våra vänner, köpte sillunch och förberedde efterrätt och att alla fick ta med sig valfritt grillmaterial. De som skulle komma var Jocke & Sofia, Chrissy & Tomas och Marcus & Alexandra.

Vi var så peppade inför att bjuda in till vårt nya hem!!! Det har blivit så fint nu! Vi fick även ett blombud av Sofia och Jocke som kom lägligt dagen innan - som inflyttningspresent. 


Under förmiddagen preppade vi med grill, matförberedelser, dukning, småstäd.... 


Vi hade sagt "kom från 12", och deras olika ankomsttid symboliserar verkligen de olika paren. Jocke & Sofia kom 11.58. Marcus & Alexandra dök upp 12.16. Chrissy & Tomas kom kl. 13.02.

Chrissy och Tomas har inte träffat någon av övriga gäster (förutom oss). Sofia har vi inte sett till på nästan ett år nu, och ingen av oss hade träffat Alexandra tidigare (då hon och Marcus är ett rätt nytt par). Men nu var hon bjuden på midsommar, vilken re/union!


När vi alla kommit fram bjöds det till bords. Emil hade köpt fyra olika sorters sill och blandat gräddfil, jag hade kokat färskpotatis och ägg och gjort ägghalvor med kaviar, majonnäs och dill. 

Till huvudrätt blev det valfritt grillat. Vissa åt spett, andra fläskkarré, andra grillkorv. Jag åt halloumi, grillad majs, vattenmelonsallad och surdegsbaguette, medan Emil åt pepparbiff, potatis, majs och baguette.

Vi satt länge och pratade, lärde känna varandra, ställde nyfikna frågor. Runt kl. 17, när vi umgåtts i fem timmar, var Sofia & Jocke tvungna att droppa av för att fortsätta fira midsommar med sina farföräldrar. Vi andra gick och spelade kubb. 


Efter en match där mitt tjejlag utklassade killarna, och sedan en match när killarna efter många om och men lyckades bräcka oss... så återgick vi till radhuset. 

Vi spelade Sonar, åt äppelpaj med vaniljvisp, och sedan plockade vi fram snacks och Spank the Monkey. 


Inte förrän kl. 21 rundade vi av och då hade vi haft en fantastiskt varm och härlig dag med mycket skratt och härliga samtal. Är så nöjd med årets midsommar, och att vi kunde fira hos oss!

1 kommentar :

  1. Så fantastiskt att äntligen kunna bjuda in! Och så mysigt ni verkar ha haft det. Vi var på bröllop vilket var väldigt fint och trevligt, men det kändes inte så mycket som midsommar. I och för sig hade vi väl inte gjort något särskilt direkt om vi inte varit bjudna på bröllop heller. Gått till byns midsommarfirande en sväng bara antagligen. Så var ändå härligt att ha planer!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)