Lösenord

torsdag, juni 23, 2022

Chrissy fyller 32 år!

I söndags hade Chrissy bjudit mig, Emil, Malena och hennes partner Simon tillsammans med Tomas att köra ett sprillans nytt escape game en tjugo minuter från Nyköping. Det var i ära till hennes trettioandra födelsedag, som varit dagen innan. 

Vi var alla råpeppade och glada när vi möttes av spelet, som var i Harry Potter-tema. Spelet bestod av en stor låda med flertalet hänglås - vissa med tillhörande nyckel, och andra med bokstavskoder eller sifferkoder. Syftet med spelet var att få upp lådan och hitta De vises sten så fort som möjligt. Innan spelet fick vi alla häxhattar och trollspön. 


Väldigt konfunderade och fokuserade var vi när vi försökte förstå oss på de olika låsen, gåtorna och pusslen.


I början gick det med en rasande fart och vi fick upp lås efter lås, pussel efter pussel. Det var mycket spännande som gömde sig i lådan.


Vi fastnade på några moment, bland annat när jag som drake skulle tränas och (vad vi trodde) göra olika gester för att få fram en färgkod som sedan skulle göras om till en sifferkod som sedan skulle öppna ett till fack i lådan.


Men vi klarade det! Fem minuter till godo, till och med, och fick i slutet fram De vises sten. Ledaren skrattade och sade att vi var en av de roligaste grupperna hon haft på länge. 


Vi åkte hem, helt adrenalinstinna efter alla intryck, alla vinster, alla uppklarade gåtor. Emil och jag passade på att byta om innan vi gick över till Chrissy & Tomas, där det bjöds på fika, spel, middag och alkoholfria drinkar. 


De hade dukat bordet födelsedagsfint med jirlanger och blommor. Tomas bakade kladdkaka.


Jag smakade två alkoholfria drinkar och gillade ingen av dem (attans!), vi spelade två olika spel, åt middag och pratade massor. De bjöd på cheddar- och zucchinibiffar som var SÅ goda. Snart var klockan 19 och det var dags för att oss att dra oss hemåt.


Vi kramades adjö och tackade för en fantastiskt härlig och rolig dag. Emils mun gick i ett på vägen hem - han hade så mycket att säga om hur glad han var över den här dagen. Och det är sällan jag ser Emil lysa upp så efter att ha träffat "mina" vänner. Så himla roligt!

Nästa gång vi skulle ses var på midsommar. Vi har bjudit in tre par (Chrissy & Tomas, Jocke & Sofia samt Marcus & Alexandra) och ska grilla hos oss. Hur ser er midsommar ut?

1 kommentar :

  1. Ååh vill verkligen testa ett escape game någon gång! Vad kul att det blev en så lyckad dag :)

    Vi ska fira *traditionellt* midsommarfirande på landet med Linus familj och alla andra som bor där. Dvs klä midsommarstång, äta sill, tårtparad, dragspel... Vad skönt det måste kännas för er att äntligen kunna bjuda hem folk till er, till ert egna hem. Blir det första grillningen hemma hos er sedan ni flyttade dit?

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)