Lösenord

måndag, oktober 26, 2020

Skickar svenskt godis till Storbritannien

I söndags var jag en skör själ. Jag kände mig ledsen och grät en del under förmiddagen, och kände mig låg och frånvarande. På eftermiddagen kom jag dock på lite andra tankar:

Jag har på senaste tiden tittat en hel del på ett brittiskt par på youtube som gör matvideos av olika slag. Jag hörde av mig till dem och frågade lite lättsamt om de ville göra "a swap" - svenskt mot brittiskt godis och, om de ville, testa det svenska godiset på deras youtubekanal. De svarade entusiastiskt att det lät som en jätterolig idé, och genast fick jag inspiration och motivation!

Jag övertalade en lat och skeptisk Emil att följa med genom att fuldansa i hallen, plirade på honom och sade "är du säker på att du inte vill följa med på svensk godisjakt?".


Vi åkte till två olika butiker och köpte på oss 16 olika svenska godissorter. 


(Japp jag valde godingar för det är MYCKET godare än gifflar). 

Vi stannade upp en stund på Hemköp och snackade skit med Fredde & Moa (som jobbade helgpass), och fick med dem på att gå på bio med oss på torsdag. När vi var klara frågade jag Emil om han fortfarande var sugen på chop chop (som han nämnt lite tidigare). "Nej, jag är mer sugen på kebab." … "Jag med!" utbrast jag.

På vägen till pizzerian sade Emil spontant "Jag tycker så mycket om att leva med dig, Emelie. Jag har det så himla bra." Då blev jag helt varm i hjärtat. För trots att jag suttit och gråtit under förmiddagen över något ovidkommande så älskar han att leva med mig. 

Kanske är det hela principen; ha godisjakt, högsjunga till låtar i bilen samtidigt som vi testar nya godissorter (vi köpte lite dubletter 😉) och äta kebab som han känner är så oss

Jag postade iväg paketet till Storbritannien redan dagen efter. Ser SÅ fram emot att det kommer fram,. att de testar det svenska godiset och att jag får lite brittiskt godis att prova! 


Förresten; denna vecka blir riktigt lustfylld!
Idag ska jag göra ett nytt försök med vodkapasta, 
på tisdag är det AW för Malena som fått sin legitimation, 
på onsdag är det dejt (och jag ska träffa en vän på kvällste), 
på torsdag ska vi på bio, 
på fredag kommer Nattis och 
på lördag åker vi upp till Stockholm med Emma & Fredrik för att äta italienskt!


18 kommentarer :

  1. Ingen djungelvrål?! Det är ju obligatoriskt att ha med i ett paket med godis till folk som ska få testa svenskt godis. ;)

    Utgår från att vi kommer få en utförlig recension av det du får av dem. Kanske till och med att du och Emil kan göra en egen testvideo? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag HADE tänkt köpa djungelvrål men kom sen på att de säkert ändå inte gillar det, att det redan fanns lakrits i gott & blandat + tutti frutti rings (de behövde inte en påse till, liksom) och att det redan höll på att bli tungt nog 😜

      JA! Jag ser så fram emot det!! Får se om jag själv orkar göra en hel video (kanske), men annars ett uuuuutförligt blogginlägg! 😁

      Radera
    2. Okejdå. Och det finns ändå rätt många videos där ute men icke-svenskar som testar djungelvrål och spottar och fräser medan de ifrågasätter hur det kan kallas godis. Så vi behöver kanske inte en till. ;)

      Ja! Can't wait!

      Radera
  2. Vilket roligt initiativ! Spännande att se recensionerna sen 😍

    Önskar er en fin vecka ❤️

    SvaraRadera
  3. Skriver som ovan, hoppas det kommer en video på det! Hade varit kul!

    Hoppas veckan blir bra!😘

    SvaraRadera
    Svar
    1. Noterar så får vi se om det lyckas bli av 😁 Ha det bra du med!

      Radera
  4. Vad spännande med utbytet av godis! Ser framemot att höra mer om det, precis som Sara och Anna Maja tycker jag att det skulle vara kul med en video (det behöver ju inte vara en så proffsig sådan, vore kul med en liten genomgång bara). Men oavsett vad ska det bli spännande att höra mer om!

    Och vilken rolig vecka du har framför dig! Jag har också en ganska lustfylld vecka, ikväll ska vi på ljusfestival i Alingsås (med traditionsenlig kvällsfika) och på lördag ska jag, Linus och mamma anordna en traditionsenlig halloweenfest för mina brorsbarn :) Linus är dessutom ledig i veckan (höstlov) så vi kommer ha en massa mysig tid tillsammans, pepp på det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så knepigt med att ladda upp video och ha sig så vi får se om det blir så. Men jag har det i beräkningen att majoriteten önskar video, hehe. Bra med tydliga önskemål, tycker jag! 😄

      VAD ROLIGT allt lät! Traditionsenligt halloweenfest..! Vad brukar ingå i den? Berätta mer!

      Radera
    2. På halloweenfesten brukar vi pyssla, ha skattjakt, lekar lekar och fika! Alla är naturligtvis utklädda (jag ska vara utklädd till minecraft-creeper i år). Eftersom barnen är mellan 8-10 år är det lite *mysläskigt* eftersom de inte är så modiga som de påstår sig vara :):)

      I år är det femte året vi har festen och barnen brukar tycka att det är en av årets höjdpunkter. I år har vi planerat läskiga charader och halloweenquiz bland annat och jag ska bara spökchokladbollar och red velvet-kaka (med någon lite läskig dekor tänkte jag?). Oroar mig redan för den dagen som barnen börjar tycka det är töntigt att fira halloween med oss, men förhoppningsvis dröjer det ett tag till!

      Radera
    3. ÅH så kul!!! Det där vill ju jag vara med på! Och red velvet, kan det bli bättre? Nu låter det som en stor fest, men hur många är ni?

      Radera
  5. Kul idé med godisbytet! Älskar att du alltid har så annorlunda och finurliga idéer som du gör verk av. Skulle liksom kunna genomföra det i enbart tanken, men låta det stanna där 😅 Röstar också på en video. Se tisdagens föreläsning som en uppvärmning inför godisföreläsning 😂😁

    SvaraRadera
  6. Vilket roligt initiativ av dig! Och jag tycker du gjorde ett bra utplock av svenska godsaker, välrepresenterat 😁

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)