Lösenord

onsdag, oktober 21, 2020

Heldagsutbildning i stödsamtal

Tisdag var dagen med stort D. Den dagen som jag förväntansfullt och nervöst väntat på, där jag och Malin skulle hålla vår heldagsutbildning i stödsamtal för BVC-sköterskor. Jag har suttit och pillat med den här utbildningen under många månaders tid, och idag skulle den framföras!

Utbildningen skulle hållas i Malmköping - mitt i Sörmland och en timme ifrån Nyköping, för att så många sköterskor som möjligt (från Eskilstuna, Flen, Nyköping och Mariefred) skulle kunna komma. Den jävla hyrbilen hade frost på sig. 


Frostade av, hämtade upp Malin som förberedde det sista och så for vi över Sörmlands vägar. Soluppgången var obeskrivlig. Det ser nästan ut som att skogen brinner där borta. 😍 


Kl. 8 var vi framme utanför Hotel Malmköping - dagens konferensanläggning. 


Vi fick tillgång till rummet, startade upp dator och projektor och väntade in våra sköterskor. Totalt skulle vi bli 25 stycken inklusive, plus mig, Malin och vår kollega och barnsjuksköterska Sara. 


Hej här är vi, söta och peppa!


Har sagt det förr och säger det igen: Det bästa med utbildningar är allt gratis fika. Till frukost fick vi en chèvre-smörgås på ett svingott, egenbakat filmjölksbröd med rosmarin. Hade kunnat äta en hel limpa!


Alltså utbildningen flöt på så bra! Från att dagen innan stått och övnings-hakat mig framför Emil, så stod jag där med VÄRSTA flow och bara LeVeRerADe.

Till lunch blev det slottsstek med kokt potatis, gräddsås och vindruvsgélé från deras *lokala* odling. 


Dagen fortsatte, och eftersom utbildningen är helt *nygjord* så hade vi inte helt koll på tiderna. Blev att vi avslutade mer än en halvtimme tidigare, trots att vi hade ett låååångt rollspel i slutet där jag rollspelade ett helt stödsamtal med en nedstämd mamma (Malin). (Men vem gillar inte att få sluta tidigare?). 


Vi for hemåt, lämnade in hyrbilen och sedan fick jag skjuts hem av Malin. Det regnade och jag var tacksam att inte behöva bli helt dyblöt. 

Emil fixade middag. Grillad kyckling, som vi åt med sallad respektive ris, och så sötsursås


Han är så bra på att laga mat, den där. (Särskilt eftersom jag kokat både riset och hackat salladen 😆)

På kvällen såg vi Vargen Kommer och redan när det var tio minuter kvar av avsnittet börjar jag tänka att jag inte vill att det ska ta slut. Så måste en vänta hela vägen till SÖNDAG för ett nytt?!


16 kommentarer :

  1. Så kul att utbildningsdagen blev lyckad! :D Och de där mackorna.. Varför är jag alltid hungrig när jag läser dina inlägg. Det är jättedumt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahahha, ja, det kan man fråga sig! 😂😘

      Radera
  2. Tycker att du är SÅ cool som grejar att planera en heldagsföreläsning och sedan genomföra den utan problem! Har ni fått någon feedback efteråt om hur sköterskorna upplevde föreläsningen?

    Och att föreläsa, är det något som du skulle vilja göra mer i din yrkesroll? Om vad skulle du vilja föreläsa om framöver i sådana fall? :) Förlåt om jag ställer en massa frågor men tycker det här är jätteintressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÅH TACK! Ja, vi läste igenom alla utvärderingar så FORT de gått utanför dörren. Sååå många som skrivit "kompetenta, jordnära, skickliga, tydliga psykologer, Emelie och Malin var grymma!"... GUD SÅ GLAD JAG BLEV! De verkade verkligen uppskatta den!

      Mjaaa.. Alltså det är kul att föreläsa, men i lagom dos! Roligast är det faktiskt patientarbetet, tycker jag. Vad tycker du om att föreläsa inför folk?

      Radera
    2. Vilken fantastisk feedback! Sträck på dig och var stolt!

      Jag tycker om att föreläsa, folk blir alltid förvånade över att jag, som inte tar så mycket plats i en grupp, är ganska bekväm med att tala inför folk. Men har absolut inte genomfört någon heldagsutbildning eller något liknande så som du har gjort, utan det har mest varit mindre grejer :)

      Radera
    3. TACK! Ja, det fanns givetvis förbättringsområden också, de skrev om "mindre stillasittande" och "mer rollspel" osv osv, men det är sådant man tar med sig också :D

      Vad roligt att höra! Vad har du föreläst om tidigare? :D

      Radera
    4. Min mamma undervisar nyanlända akademiker på högskolan (dvs nyanlända som har en akademisk examen i sina hemländer och som behöver lära sig svenska för att kunna arbeta med det de är utbildade till i Sverige) så jag har föreläst för hennes grupper några gånger. Det har varit ganska utmanande med tanke på att 1) de är högutbildade och ganska kritiska/nyanserade i sitt tänkande (de nöjer sig liksom inte med hur enkla resonemang som helst) och 2) språket behöver anpassas efter deras förståelse.

      Jag har mest föreläst om genusvetenskap för dem, för många har genusvetenskapliga perspektiv varit något helt nytt vilket har lett till intressanta diskussioner. Utvärderingarna har alltid varit väldigt snälla, men det tror jag mest beror på att de känner min mamma :):)

      Radera
    5. Oj, vad häftigt!! Och jag förstår att det måste vara en extrem utmaning att finna rätt nivå när språket måste anpassas på det sättet. Vilken hjärngympa 🤯

      Radera
  3. Men alltså, vilka lyxmackor till frukost!

    Vad skönt att utbildningen gick så bra. Hur är det att spela rollspel?! Jag hade nog själv gömt mig i ett hörn och bara velat titta, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dagens mackor, på konferens på Sörmlands Museum, var bannemig ännu drömmigare! Fluffigt surdegsfralla med brynt smör, lagrad prästost och grönsaker. SÅÅÅ GOTT. Får du gratis frukost på jobbet numera?

      Haha, rollspel är lite pinsamt för man är rädd att säga fel, men samtidigt.. så KAN jag ju allt jag rollspelar. När jag rollspelar att jag har ett samtal med en deprimerad mamma så KAN jag det ju i verkligheten och när det är på riktigt, så jag behöver ju inte vara nervös. Det mest pinsamma är ju att andra tittar och så börjar man helt plötsligt ifrågasätta hela sin kompetens 😂

      Radera
    2. Åh vilken gourmet! Nje, kaffe, te, frukt och vatten har vi fri tillgång till. Första dagen fick vi en tråkig fralla med ost och paprika ;)

      Sant så sant!

      Radera
    3. Haha suck! Hoppas de förbättrar sitt frukost-game snart 😉

      Radera
  4. GRYMT gjort!! 🤩

    SvaraRadera
  5. Grattis till en lyckad utbildning!!! Så gött när man preppat länge med något och sen verkligen levererar :) (Och lite märkligt – man bara okej var det det?)Gryyymt jobbat i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men verkligen! Som när man läst en bra bok eller sett klart en bra serie. En blir nästan lite tom 😅

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)