Lösenord

tisdag, oktober 20, 2020

Mer knäckebröd och koriander!

Oj oj oj, nu ligger jag lite efter i bloggandet här. Har varit fullt upp med jobbgrejer och har därför inte hunnit med. 😵 Men jag har ju gjort en massa värt att dela med mig av! 

Till exempel i söndags, då tog jag en solig förmiddagspromenad. 


Jag hade bokat kompisträff med Josefin för att dricka te och få se deras nya hus! De bor nu en hel timmes promenad (men bara 7 minuters bilresa så det är kanske inte så farligt) bort från oss, i detta lilla radhus. 


Stannade i lite mer än två timmar medan Agnes sov, fick husesyn, ketchupade, jag kräktes ur mig massor av konflikterande känslor och grubbel... och så fick jag visa henne lite av utbildningen som jag skulle hålla på tisdag! 

När Agnes vaknat och Jonas kommit hem från gymmet så kramade jag dem hej då och gick vidare. 


Jag stannade till i butiken på vägen och råkade köpa mer mig två nya knäckebröd. Både Sara S favoritknäcke (som jag nu måste prova) och ett nytt, med vallmofrö. Har insett att jag älskar allt med vallmofrö. 💁🏻‍♀️


Hade tänkt gå till gymmet men hade sisådär 0 pepp i kroppen, plus att det var en omväg att gå dit. Låt inte bilden med det spegelblanka vattnet lura er - det blåste A-F! 


Gick hem och hade knäckebrödsbuffé istället. MUUUUUUMS. Leverpastej och ost med gurka är bästa pålägget på knäcke. 


Emil var borta hos sin farbror och hjälpte installera någon elgrej-jag-vet-inte-vad. Jag passade på att få mig lite pusseltid.


Med den här knotten! Snudd på för stor för mitt knä numera 🙈


Jag satt till dess att det blev mörkt! (okej det var bara typ en timme, solen går ned så snabbt numera). 


Så kom Emil hem med grubb. Kebabrulle och kebabsallad som jag pimpade med extra bönor och massa koriander. *ny obsession*


Vi tittade på film och serier (som vanligt), och så åt vi glass! Jag testade en nyhet från Lohilo. 


Som det kommer en recension på förr eller senare, men jag säger bara... WOW 😉

Sen då? Igår, måndag, var jag i Eskilstuna på möten hela arbetsdagen. På kvällen åt vi middag hemma hos Stefan & Ninni och diskuterade Colins framtid och gymnasieval. Och så blåbärskaka och saffransknyten och pepparkakor med smör och ost till efterrätt. Den ni! 

20 kommentarer :

  1. En dag utan ett inlägg ifrån dig känns som en hel vecka nästan. :P Men jag står ut och blir extra glad när det finns ett nytt inlägg. :D Och jag blir även sugen på att pussla igen när du gör det. Fast jag blir så besatt att jag knappt kan låta det vara förrän det är klart så lika bra jag inte börjar med något just nu för det har jag inte tid med. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner mig smickrad!! 🥰 Blir så stressad nu att det blir lite ihophafsat, men hellre det än inget alls försöker jag tänka.

      haha, så brukar jag också tänka! Att sätta igång när jag vet att jag har en vecka eller två utan massa ståhej, så att jag faktiskt kan sjunka ned i pusslandet rejält!

      Radera
    2. Äh, tror det mest är du som märker om inte inläggen är genomtänkta nog. :) Jag kan nog inte påstå att jag tycker det är jättestor nivåskillnad på dina inlägg. Mer att det händer olika mycket saker olika dagar, så då finns det olika mycket saker att skriva om.

      Radera
    3. Haha, det är både lite misströstande och lättande! 😁

      Radera
    4. Alltså. Känner att jag nog behöver förtydliga. För det är KLART det märks skillnad på ett inlägg du lagt tid på att skriva och ett du skrivit lite snabbare med färre bilder osv. Men nivån känns samma - ditt berättande känns lika bra - oavsett om det är snabbt skrivet eller mer genomtänkt.
      Men jag vet själv hur det är ibland att det känns som att en måste fundera igenom formuleringar osv och det tar tusen år att producera en text.

      Radera
    5. Haha åh, jag förstår! 😊🙏

      Radera
  2. Ser ut att ha varit en krispig solig söndag!. Kul att du testade knäckebröden! Hur var den med vallmo?

    Nu har jag varit två dagar på nya jobbet och än så länge känner jag mig nyfiken och spänd. Mycket stimuli att processa, vilket genererar extra svårigheter att komma ner i varv hemma. När det är lite mycket stänger min perception av omgivningen och jag blir superfokuserad på uppgiften. Än så länge har jag förstått att vi skall effektivisera och stödja vägen ut i passande arbete.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättegod!! Nästan lika god som 100-års-knäckebrödet som är i rektanglar ;) Men jag gillar att bryta mina egna bitar, så är lite kluven!

      Hur gör ni det då? Vad är dina arbetsuppgifter mer konkret? Låter ju superspännande!

      Radera
  3. Är en av de som tycker att koriander bokstavligen smakar tvål och förstör ALLT ätbart 😅 Har funderat på att släppte Emils pappa + Ninni helt planerna med att flytta utomlands i och med corona? Eller vad var det som hände?

    Hoppas att föreläsningen gått super! Du ska vara stolt över dig själv som genomfört en sån grej i så ung ålder 🤩

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha KAN FÖRSTÅ att vissa gör den kopplingen men själv är jag en sådan som bara ÄLSKAR smaken. Men tror det har med vana att göra också, som med många andra livsmedel ;)

      Ja, de var ju supernära på att flytta (hade huset ute för försäljning och köpte husvagn att köra ned med) men när corona hände satte de allt på vänt. Och nu är Portugal så illa däran att de inte kan bo och försörja sig på turism där, så de vet inte när de flyttar. Men de säger att de ska - någon gång. MEn det kan ju ta ett par år, och medan de bygger bioanläggning och köper swimspa så kanske de ångrar sig... vem vet? 🙏🏻

      Tack!! Men så ung är jag faktiskt inte 🤣

      Radera
    2. Ja precis :D Man kan ju hoppas för Emils och framför allt Colins skull att det dröjer några år :) Och ung för att hålla en föreläsning åtminstone! Eller så är det för att en känner sig som 17 fortfarande 😂

      Radera
    3. Hahaha, samma här, känner mig som 19 😆

      Radera
  4. Mysigt att läsa om din dag! <3

    SvaraRadera
  5. Åh det där surdegsknäcket är supergott! Kan man äta som godis typ.
    Hoppas föreläsningen gick bra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha GODIS var väl att ta i!! Men kan förstå att någon som inte äter socker längre kan tycka det 🤣

      Radera
    2. Jag tycker också de är som godis 🙈

      Radera
    3. Och hur mycket socker konsumerar du dagligen? 😂

      Radera
  6. Va kul att utbildningen i avsnittet ovan gick bra 😚 Va cool du är som både vågade och klarade det hurra. Vore roligt om du skrev om saker du tänkte när du pluggade som psykolog som antingen stämt eller inte plus saker som överraskat dig :-) Vill förövrigt veeeerkligen testa knäcket med vallmo, älskar vallmofrallor och det klassiska frukost knäcket. Glassen är jag också nyfiken på med tanke på texten på paketet 😅

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha OJ vad svårt!! tror inte jag kan det, för tror inte jag hade så tydliga och konkreta förväntningar? hade du det, innan läraryrket? 😊

      JA MEN KÖP! Och snapa vad du tycker! 😁

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)