Lösenord

söndag, augusti 18, 2019

Tuva hälsar på för första gången

I fredags efter jobbet skulle - för första gången! - jag och Emil få besök av min lillasyster. Alltså inte Nattis, utan min yngre halvsyster, Tuva, som strax fyller 17 år (de växer upp så fort..!). Vi ses sällan i och med att hon har en ny familj med min f.d. styvfar och nya syskon, men nu när hon blivit äldre har hon blivit mer självständig och sugen på egna äventyr.

Och efter ett spontant samtal hade hon bokat bussbiljetter från Stockholm → Nyköping, och jag och Emil hämtade upp henne från bussterminalen. Jag hade långkok på pulled pork i tre dygn för att vi skulle ha en första pangmiddag.


VI hann inte mycket mer än att komma hem, ge henne en rundtur av lägenheten och duka fram för middag. Jag har inte träffat henne sedan hon var typ... 14 år, och det var en sådan skillnad! Hon var social, framåt, pratglad och inte alls så tystlåten och osäker som sist. Tog för sig och gjorde sig bekväm. Jag måste medge att jag var lite nervös innan, men det gick verkligen över förväntan!

Efter maten slog vi oss ned i soffan och tittade på en Netflix-film.


I mjukisar tittade vi, ömsom mobilscrollade, genom filmen. Tuva är en riktig snap-drottning, och all kommunikation med vänner sker via snapchat. Emil och jag är lite äldre generationen, med facebook och instagram.


Det blev en riktigt mysig kväll. 


Vi hade choklad, chips och flera flaskor pepsi max att hålla oss sällskap. Efter filmen tittade vi på serier, och gick inte och lade oss förrän runt 1-tiden. Tuva sov i hobbyrummet, och till och med när jag gick upp för att kissa vid kl. 2 på natten hörde jag henne fnissa inifrån rummet. Länge sedan jag kände mig så bekvämt vuxen.

Dagen efter hade vi massor roligt planerat; bland annat ett litet kattungebesök...!

6 kommentarer :

  1. Åh vad gosigt! Och vad lik hon är dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tycker du?! Hon har fått typ ALLA gener från sin far (dvs min styvfar) och jag ser mest ut som vår gemensamma mamma.. Kan faktiskt inte se några likheter alls typ, haha :P

      Radera
    2. Haha! Märkligt! Tycker det syns tydligt att ni är släkt!

      Radera
    3. Haha roligt hur det inom familjen aldrig ses så, men att det oftast av utomstående verkar så tydligt! :3

      Radera
  2. Åh! Vad mysigt att liksom få återupptäcka din familj! Din syster har ju glimtat till genom åren, men aldrig tagit någon större plats. Vad modiga ni båda är som börjar ta upp kontakten igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad intressant - jag har faktiskt aldrig tänkt på det så... Som om att det vore modigt. Jag har mest haft dåligt samvete för att vi inte har träffats mer tidigare, och känt att det liksom varit "mitt ansvar" mer eftersom jag är äldst. Men vad fint av sig att säga så, så fick jag ett helt nytt perspektiv på det hela <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)