Lösenord

tisdag, augusti 13, 2019

Bilhaveri och en jävla betongvägg

Sedan det blivit bestämt att vi skall få hem en liten Minou i oktober, så har vi börjat boa rejält. En del i boandet var att köpa ett klösträd - ett rätt maffigt, dyrt och väggfästande klösträd. "Är du säker på att vi kommer få upp den på väggen? Minns du att vi knappt fick upp hyllan?" frågade jag Emil osäkert. "Jadå, det löser vi!" hade han svarat.

Men så stod vi ju där. Med två halvdjupa, sneda små borrgropar, borren överhettades så pass att den nästan gick sönder, Emil pressade sig knallröd och svettig och betongväggen sade bestämt "NEJ".


Emil försökte vid flera tillfällen under flera dagar, fick byta borr både en och två gånger och lämnade alltid besegrad. Väggen var för hård. I jakten på att lyckas få upp det jädra klösträdet köpte Emil ut en ny borrmaskin från sitt jobb, samt en ny borr (vi hade nu lagt över 3000:- på detta klösträdsprojekt alltså), och stod utanför Jula när ännu en katastrof skedde.

Bilen vi fått låna vägrade starta. Mitt på parkeringen. Startmotorn försökte inte ens brumma igång.


Det var Emils farbror Lasses bil, medan han var bortrest på jobb. Emil försökte kika under huven, men då han är typ lika begåvad på bilar som jag så förstod vi ingenting. Vi fick ringa Stefan och Ninni i panik som kom åkandes mitt i storhandlandet, försökte hjälpa oss att trixa och fixa.

Vi var tvungna att lämna bilen på parkeringen medan vi blev skjutsade hem för att laga mat och käka. Stefan hade inspekterat bilen och hans bästa gissning hade varit att det var batteriet som laddat ur. Han skulle testa ladda det hemma och så skulle åka tillbaka till kvällen om bilen skulle starta.

Meanwhile, hemma hos oss... "WOW! Den går ju som smör genom väggen! Fy fan vilken bra borrmaskin!" hojtade Emil.


Klösträdet kom äntligen upp!


Som vi (i.e. han) har slitit!!! Och det blev hur fint som helst!! 
(Bäst att kattungen *älskar* det här jävla klösträdet nu).

Alldeles lagom till att jag var klar med middagen: blodpudding med bacon och rårörda lingon.
Efter maten ringde Stefan. Batteriet var så dåligt att de varit tvungna att köpa ett nytt, men nu - hör och häpna! - startade bilen! De körde över den till oss också, en sådan lyx!

Det var varit en skitkväll blev en riktigt bra kväll, och det firade vi med choklad och glass. Och en dålig film, men riktigt bra soffgos.

2 kommentarer :

  1. När jag läste om era vedermödor tänkte jag "Nu är det bäst kattskrället gillar det där trädet också) och i nästa mening skrev du det själv. Hoppas han föredrar det framför soffor eller dylikt nu ;) Bra blev det ju i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Ja, vi blev supernöjda... Så fint!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)