Lösenord

fredag, maj 24, 2019

Mini bärgas hem och tas isär

Så igår hade jag och Emil fått nog av att vänta på en undersökning uppe på verkstaden i Södertälje. I mer än en vecka hade de sagt att de "skall kolla på bilen snart" för diagnostik, men det är för högt tryck och vi vet inte hur länge vi skulle behöva vänta.

Denna torsdag hade vi turen att få hjälp med bärgning till Nyköping av Emils kollega, så vi tog chansen och lotsade hem vår lilla mini. Nu kunde vi titta på den, diagnostisera felen och kanske åtgärda dem här hemma, i lugn och ro.


Dessutom skulle det kosta säkert flera tiotusen kronor lägre att göra det själv, menade Emils far och farbror, som vet hur man meckar med bilar.


Vi skjutsade upp den på liften och började kika. "Kylaren är trasig." ropade Emils farbror till fadern som skrev upp det på en lista. "Kondensorn är trasig." …. "Fläkten är trasig. Fan, hela fläktramen är trasig".


Inuti bilen såg det mesta ändå rätt bra ut. Men där framme var det kaos, och de var tvungna att plocka isär hela fronten på bilen, bit för bit. Listan med trasiga saker blev längre, och därmed dyrare.


Efter 3½ timme var de klara med att undersöka och plocka bort de trasiga delarna. Om vi köpte alla delar själva och försökte fixa skulle det gå runt 10.000:-, vilket Stefan menade är mycket lägre än en eventuell verkstadskostnad.

Så hej och hå. Vid kl. 20 kom vi äntligen hem, jag lade mig och läste ut Flora Wiströms nya bok och sedan slocknade jag lite innan 21.

2 kommentarer :

  1. Hoppas er mini repar sig <3

    Vad tyckte du om Floras nya bok? Jag står i kö på bibblan för att låna den och är såå förväntansfull!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte boken var bra! Alltså, mycket mer spänning i den första och på något sätt saknade jag nog det här "enkla" som hennes debutroman bjöd på. Men det är en behaglig bok - så lätt att hänga med i språket..!

      Men du, vill du verkligen vänta? Vill du inte ha min upplaga då, så jag skickar den till dig? :*

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)