Lösenord

onsdag, maj 22, 2019

2½ årsdag med pollenfest och angry Pikachu

På vår 2½ årsdag hade jag ställt klockan till 08, för att hinna börja dagen så fort som möjligt (med rimlig sovmorgon). Vaknade förstås innan det ändå, och gjorde mig i ordning. Valde en gammal favoritklänning, som jag inte haft på år år år och dar. 


För det skulle bli 26 grader varmt OH YEAH 


(Ps. Hur imponerad blir en inte av min raka klippning? Emil kan, han!)

Medan Emil duschade hann jag sminka mig, fixa i ordning innan resan, städa, bädda sängen, vika in kläder i garderoben och ta selfies. Allt medan vår nya Pikachu (som jag spontanköpt under gårdagen) tittade på. Älskar angry Pika. Tycker gosedjur rent generellt är alldeles för glada. Helt orealistiskt.


Men vi lämnade Pikachu (och skämtade om att han inte verkade nöjd över att bli lämnad hemma själv) och satte fart!

Det var fantastiskt väder. Minst 26 grader varmt och inte ett moln på himlen. Som ödet?!
Nu skulle vi iväg till platsen som vi för tredje året besöker den 22 maj. Minns ni? (lugnt om ni inte gör det - avslöjas senare i inlägget!).


För att inte bli hangry så provade vi den nya sportlunchen på vägen. Roadtrip!


Mycket god! Inte lika god som den vanliga, nej, men tuggig och seg och karamellig. Den är värd ett köp!

Lite över en timme senare så stannade vi i Söderköping, och traskade vant över till Smultronstället.


Vi slog oss ned vid ett bord i skuggan (för solen var gassande!). Tänk, sommaren kom på vår 2½ årsdag.


Om ni visste hur peppiga vi var. Kunde inte sluta kladda på varandra, fnittra och var på så jädra bra humör. Kära, liksom. Vi beställde och fick in glassen på ett kick.


Emil tog en Karneval (någon sorts chokladhistoria), och jag tog en Rock'N'Roll - sex glasskulor (!) mjukglass, chokladsås och en munk. *kunde knappt vänta på ett hugga in*

Kan inte dölja min glädje när jag äter något jag älskar. Sitter och stor-ler och mmmmm:ar och småfnittrar och säger upprepat "ååååååååh, det är så gott!".

Efter glassen hade vi enorm sockerkoma, så vi valde att röra på påkarna och gå en promenad.


"Ta en selfie också!" uppmanade min älskade fantastiska underbara kärleksfulla pojkvän. 




GUD SÅ JAG ÄLSKAR DIG. Tänk att vi har denna tradition på 22 maj - att ta ledigt, åka till Smultronstället och moffa glass. Uppskattar det så mycket.


Efter lite tulpanfält och inköp av kall dryck bestämde vi oss för att bestiga berget. 


Uuuuuuuff, vad tungt det var att gå. En är ju inte 22 längre, precis.... Nä, jag vet inte om det var värmen, den fulla magsäcken eller något annat, men min puls var skyhög när vi kommit upp till toppen. "jag bodde på sjätte våningen utan hiss i helgen, och det var inga problem?! Men nu blir jag utmattad att gå ett par trappor upp för ett berg, vad är detta?".

Värt det dock.


När vi traskade nedåt tog vi en annan väg. Blev helt fascinerade av all aspblomning som låg i drivor över marken.


Alltså ser ju ut som snö?! Sjukt. Tydligen är det pga förra sommaren var så varm, så att alla aspknoppar som växte förra året nu släpper frön. (men nu kanske jag försöker leka utbildad kring något ni redan visste). #hargooglat


Efter att ha "gjort" Söderköping tog vi Kerstins lilla röda bil vidare (saknar minin....), och åkte till Norrköping. Där tog vi en shoppingrunda i Ingelsta Galleria, och köpte med oss färdkost för resten av bilresan hemåt.


När vi kommit hem pustade vi ut en stund. Jag småstädade (som en gör för att koppla av......) och Emil satte sig och ritade. Sprang ned till affären för att köpa gurka, och köpte med en överraskning till Emil på vägen. Hans favoritglass!


Därefter tillät jag mig slutligen slå mig ned och vila i soffan, påbörja detta blogginlägg och vila lite. Fram till ungefär 17:30, för då blev vi hungriga igen. Det vi var allra mest sugna på - det var burgare från ät. 


Glufs glufs, sade det, och så var allt borta. Medan vi åt tittade vi på en cheesy high school-romcom och hånade de orealistiska dialogerna.

Efteråt ville Emil spela något, och beslutet föll på Spyro. Åh, vi har enbart 83% kvar av sista spelet, och sen är det över?!


Vid 21-tiden blev vi även sugna på något sött... Tanken hade varit att göra en blind-testning med olika milkshakes, men vi var för trötta för att ta oss iväg. Istället ville Emil ha glass, och jag var mer sugen på choklad. Och chips.


"Vet du vilka som är de godaste chipsen?" frågade Emil.
"De man äter med choklad!" hojtade jag tillbaka.
 "Japp, för det har du lärt mig." 

Sedan gick vi oss lade oss lagom vid 22-tiden, jag läste och Emil spelade mobilspel. Innan vi somnade utvärderade vi dagen med högt betyg, där de mesta av våra favoritsaker ingått. Tänk, en sådan succédag!

13 kommentarer :

  1. Snudd på ett riktigt what i eat in a day-inlägg ju!!! Älskart! Älskar också den där klänningen, den är SÅ fin. Förresten, hur går det med bilen? Hört något om den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tycker de flesta av mina inlägg är typ "what I eat in a day", mer eller mindre, haha! Och taaaack! Bilen mår sådär. Skrev om det i senaste inlägget!!

      Radera
    2. Haha iofs :))))))))

      Ja, såg om bilen. Tråkigt att det ska vara så dyrt :/

      Radera
  2. Så mysigt! Borde ta min man till smultronstället någon gång. De har väldigt bra kulglass i Tel Aviv men mjukglass är så svårt att hitta och det som kan vara så gott ibland .... och grillchips, ibland saknar jag Sverige/svenska saker orimligt mycket. Speciellt när jag är inne på din blogg haha. Men ska inte klaga, mannen är på väg hem med pizza från ett ställe vi inte provat och i frysen väntar en god b&j! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, det finns alltså massa gräddglass? Intressant! Undra vad som gör ett soft ice cream inte är lika populöärt där. Vet du varför?
      Haha, så typiskt att bli sugen på svenska saker i min blogg, för jag skriver ju massa om godis och sådant som är svenskt som jag äter. Hehe.
      Oooh! Hur smakade pizzan? :D

      Radera
  3. Så märkligt - och kul - att se dessa välbekanta vyer från mina gamla hemtrakter! Tar ni "genvägen" dit genom Kolmårdsskogarna och sedan färjan över Slätbaken ibland eller åker ni alltid via Norrköping? /teruko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Via brukar åka via Norrköping, för det går fortast och vi är ofta så sugna på glass att vi inte vill vänta :')

      Radera
  4. Här är en trogen läsare som direkt visste vart det skulle bära av ;-) Ni ser ut att haft en toppendag och grattis i efterskott!

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig dag och så bra att ta ledigt och göra små utflykter :)
    Tycker alla aspfrön ser ut som en pyntat för halloween :p
    Bra egenskap att finna städning avkopplande.. tycker mest det är utmattande.
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men det är verkligen viktigt, tänker jag, att vi håller på dessa traditioner. Och du har nog rätt i att det ser lite spöklikt ut.. Nästan som spindelnät!

      Jag tycker det är utmattande när det är stökigt - det är nog enda anledningen till att det känns avkopplande att göra det :P Kontraster, du vet.

      Radera
  6. Vilken bra halvårsdagstradition! Jag skulle också vilja besöka Smultronstället någon gång.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)