Lösenord

måndag, februari 11, 2019

Giro Pizzeria Napoletana, nya vinterskor och MoS med Teneriffa-gänget

Lördagsmorgonen vaknade jag och Emil upp på Nathalies soffa, smygåt frukost ur hennes kylskåp och försökte förgäves få igång tvn.


Med förgäves innefattas således "DET GÅR JU INTE FÖR I HELVETE" så vi fick ligga med våra morgonsvullna ansikten och scrolla instagram istället. Det gick det med!


Efter att ha duschat vaknade Nattis och Victoria upp till liv, och vi gjorde oss i ordning för dagen i sällskap av deras kaffekoppar. Runt 12-tiden var det däremot hög tid att jag och Emil begav oss av - vi hade planer för denna Stockholmslördag!

Klockan 13 skulle vi möta upp Malin, Oscar och Fredde på en napolitansk pizzeria mitt i stan. Efter att ha virrat runt i en evighet efter parkering, så fick vi tillslut pröjsa 85 kr/h (?!??!) för att stå i ett parkeringsgarage och sedan gå i regnet i 7 minuter. Men - fram kom vi!


Giro Pizzeria Napoletana på Sveavägen. Eftersom det tagit sådan tid att hitta parkering, så var Malin och Oscar redan på plats. Fredde sms:ade i all hast att han skulle "bli lite sen", att han skulle käka på vägen och möta upp oss senare. Emil och Oscar sitter nedan och pratar om något som Oscar verkar te sig lite skeptisk till.


Jag lyckades övertala Emil (efter många om och men) om vilka två pizzor vi skulle beställa (vi beställer alltid två olika och delar på dem). Margheritan var ett självklart val, men den vita pizzan med svampkräm, vildsvinssalami och tryffelolja var Emil mycket tveksam till. "Jag förbehåller mig rätten att klaga om den är äcklig!" förkunnade Emil innan han slutligen gav med sig.


"Ja, det får du göra!" kontrade jag, och så beställde vi. En Margherita San Marzano och en Porcini Tartufo. Nedan skådar ni den vita pizzan med svampkräm, mozzarella, parmesan, vildsvinssalami och tryffelolja. 


MEN TJI FICK HAN för den var så jävla god!!!! Precis som jag hade hoppats. Och Emil erkände efteråt att det hade varit ett bra val, för att äta hälften av båda pizzorna var verkligen en optimal smakupplevelse!


Efter maten satt vi och försökte bestämma vad vi skulle hitta på. I början hade vi haft förhoppningen att styra upp något stort såsom laserdome eller escape room, men nu när vi inte blev ett så stort sällskap var vi tvungna att tänka om. Cosmonova? Asch, det gick inte bra filmer. Hem och spela sällskapsspel? Nä, det var för ostädat hemma hos Malin och Oscar. Mall of Scandinavia, då?... Jo, det tar vi!


En kortare biltur och så var vi framme! (Jag var mest glad att låta tickandet på 85 kr/h-parkeringen försvinna). Emil blev lyrisk över att de hade en Lindt-butik.


Efter att han handlat en påse med lindor-kulor i lösvikt, så slog vi oss ned på ett café och fikade. Och inväntade Fredde, för nu var han på ingång! (Han skulle bara åka 1½ timme från Nyköping, haha).


Slutligen dök han upp, den tjommen! Klockan 17 (enbart fyra timmar sen) satt han med oss på fiket. Resterande sällskap hade bestämt att vi skulle gå på bio klockan 18:30, och det gick Fredde med på. Medan Fredde åt sitt fika med Emil, Malin och Oscar råkade jag hitta ett par nya vinterskor i butiken bredvid. Halva priset på reapriset, förkunnade kvittot, och jag fick fodrade snygga skor för 199:-!!!


Klockan 18:30 började bion. Vi hade i sista stund bokat biljetter på filmen Glass, och satt alldeles för långt fram precis i kanten. Jag erbjöd mig ta kantplatsen, eftersom jag ändå måste springa och kissa under filmen.


Filmen var dålig. Haha, förlåt, men trots det att jag har sett föregångarna till filmen så tyckte jag att den inte höll måttet. Det går inte att blanda realism med science fiction på detta sättet - det sticker mig i ögonen och jag kan inte ta till mig filmen då. Den enda som tyckte att filmen var bra, det var Fredde (men jag tycker då han nöjer sig med allt).

Klockan var numera 21, och vi var samtliga trötta. Vi kramade Malin och Oscar adjö, splittade på oss och så körde vi hemåt. Väl hemma utmanade Emil mig i ett par partier fyra-i-rad och bjöd på provsmakning av lindor-kulor.


Jag vann 3/4 matcher (försök slå detta mastermind!!!) och sedan borstade vi tänderna för att hoppa i säng.

6 kommentarer :

  1. Åh, det känns som om jag skriver detta varje gång jag ser att ni äter napolitansk pizza! Men jag har aldrig gjort det, och vill prova det! Bra med tips om sådan restaurang i sthlm mao, nu kan jag testa vid nästa studiebidrag! Det låter som om ni har haft några ganska härliga dagar på sistone :) trist att Glass var dålig, Olav vill gärna ta mig med på den...

    Och, som svar på din förra kommentar. Jag har tankar om att söka ptp i Malmö när jag är klar, och har ställt mig i bostadskö där *känner mig vuxen*.

    Angående fransoserna så verkar du ha rätt. Min bild är att den svenska identiteten blivit lite motsatt tyvärr. Lite *trött* liksom, där man nästan förväntas rycka trött på xlarna om man läser om korruption eller liknande.

    Och, bra jobbat med att du orkade skriva ett kommentarssvar på nytt efter att det första försvann!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, napolitansk pizza är den enda värdiga pizzan <333 (okej oxfilépizza från ät kan också vara god... och riktigt maffig svennepizzan är en är sugen på det... okejdå!!!).
      Ja, men testa det! Har även hört att Meno Male ska vara riiiiiktigt vass, men har inte testat själv (plus att jag hört att de inte tar bokningar + att stället är minilitet och sjukt poppis).

      Ah, ska ni gå på den ändå? När? Ge mig recension isf!!

      Åh spännande!! SÅ VUXEN. <3

      Och jag kan hålla med dig där. Vi svenskar är så konflikträdda och "bekväma" av oss hela tiden. Passiv aggressivitet är väl det mest dramatiska vi kan ta till som vapen numera. *hehehe stolt över att skrev en andra kommentar med denna peppning*

      Radera
  2. Förundrad över att ni hann men så mycket på en dag! Blir typ matt av att läsa om det haha, dock KUL att läsa om, såklart! Hur skulle du betygsätta dagen, från 1-10?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det låter mycket mer stressat i text än vad det var. Vi satt ändå på fiket i typ 2 timmar och bara gjorde ingenting? Så på vissa sätt kändes dagen rätt seg och långsam, haha! Dagen får en starkt 6:a av 10!

      Radera
  3. Vilket kap till vinterskor och supersnygga!
    //Em

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)