Lösenord

söndag, februari 10, 2019

Fredagsindiskt med syrran och Christer

I fredags hade jag en riktigt lugn och härlig dag på jobbet. Så pass lugn att jag till och med hann med att springa över till affären och handla färdgodis till eftermiddagens bilresa. Emil hade inte mått så bra under morgonen (hotande försening till jobbet, hala körbanor, generell morgontrötthet och stress), och jag hade erbjudit mig att göra allt bättre - med lite godis.


Godispåsen kom väl till rätta! Medan Emil körde mot Stockholm och podcasten rullade i bakgrunden satt jag på passagerarsätet och matade honom med sina favoritgodisar.

När vi kom fram till vår destination - Stockholm bästa indiska restaurang - så satt Nattis och Christer redan där och väntade. Jag slängde några ord med restaurangchefen (har ju inte varit här på ett tag nu), innan vi slöt oss till bords. Vi skulle ha en avslappnad födelsedagsmiddag (i efterskott) i min ära!


Maten kom in fortare än kvickt, och Nathalie slevade på direkt.


För Christer var det första besöket på denna indiska krog, och vi fick visa honom vad stället gick för! (Komiska är att hans egen favoritrestaurang, en vietnamesisk krog, ligger precis bredvid). Han tog en lamm biryani, och verkade gilla den!


Nathalie tog sin vanliga chicken sweet mango, Emil tog min favorit (chicken pasanda badami) och jag tog en gammal klassiker (biff balti). Fasiken vad en blivit bra på namnen, nu när en smakat av i princip varenda gryträtt där. *skrytskryt*


Jag fick presenter också?!?! Det hade jag verkligen inte förväntat mig! Av Christer fick jag nio praliner från en välkänd chokladbutik i Stockholm, och av Nathalie fick jag fancy krämer och oljor för (and I quote:) "mina torra ben".


När vi hade ätit upp och var lagom mätta försökte jag betala. Restaurangchefen drog ut på tiden och verkade inte samarbetsvillig - kort därefter förstod jag varför. Han kom ut med min favoritglass med ett ljus och små tallrikar till hela sällskapet.


ÅH SÅ GLAD JAG BLEV :') Jag hade ingen aning?!?!

"Det här måste jag ta kort på!" sade Emil (älskar honom för sånt!!) och fotade mig i min förvånade födelsedagsyra. Sedan fick burken gå varvet runt ett par gånger, innan jag och Emil skrapade bottnen. (Räkna med oss att aldrig lämna glass!).


Haha, detta är nu tredje gången restaurangen överraskar mig med Ben & Jerry's. Jag känner mig så vansinnigt bortskämd - det här är ju äkta stammis-privilegium!

Dessutom fick jag en redig rabatt på middagspriset, och själv kostade min måltid 0:-. Jag sprang och gav restaurangchefen en rejäl kram, och sedan gick vi ut på de kyliga vintergatorna.

Christer åkte hem mot sig, och jag, Emil och Nattis tog minin över till Lidingö och för att sova över hos Nattis. Om jag skall vara ärlig, så blev kvällen blev mer lyckad än jag först hade föreställt mig.

2 kommentarer :

  1. Nu har jag inte läst bloggar på några dagar, så - GRATTIS I EFTERSKOTT! Förstår det som att du har haft väldigt fina firanden. Så gulligt av restaurangen att överraska dig med glass också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK TACK TACK! :D Och ja, jag blir alltid lika rörd av sådana gester, som verkligen inte är förväntade :')

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)