Lösenord

torsdag, februari 14, 2019

Dagskonferens på Blommenhof

I tisdags hade jag dagskonferens på ett av Nyköpings finare hotell och konferensanläggning: Blommenhof.
Enbart 15 minuters promenad från lasarettet, det var som menat!


Jag älskar Blommenhof eftersom lokalerna är så fräscha, ljusa och med stora fönster. Trädgården är tokvacker, och all mat jag ätit har varit superb.

Idag var det utbildning för BHV-sköterskorna i södra regionen, om barnens 5 M: mjölk, mat, mildison, magar och mående. Publiken beblandades även med logopeder, överläkare, dietister och så vi tre psykologer.


Jag har vansinnigt svårt att lyssna uppmärksamt på en presentation utan att ha något att pilla med (mvh tjejen som klarade ut psykologprogrammet genom att lösa korsord på föreläsningarna). Vanligtvis har jag dator eller mobil, men jag försöker vänja mig av vid det (pga ser sjukt respektlöst ut)... Så ja, då hade jag inget bättre för mig än att tvingas klottra.


Ämnena var riktigt intressanta, och (som vanligt) föreläsare av blandad kvalitet. Även dessa konferensdagar så blir jag så vansinnigt hungrig av att göra ingenting. Blev lyrisk när jag fick mat framför näsan. Det serverades kalvgryta med sirapsbröd, örtris och sallad.


Konferensen varade 8:30-16, och vid 14:30 kan jag meddela att pappret tog slut. Tur att det precis då var fika. Och gud, fikat på Blommenhof! (tog ingen bild pga rusning till matsalen)...

Blåbärspaj, grädde, fruktsallad, mörk choklad, mockarutor, saffransbiscotti, kolasnittar, chokladtäckta mandlar, nötter... Oh my. Sweet life of konferens.

Vid 16 var konferensen avslutad, en nyklippt Emil hämtade upp mig på parkeringen och så åkte vi och handlade inför alla hjärtans dag-middagen vi skall ha. Åh, jag längtar!

Men ni har väl inte glömt fiskgratängen? Den blev.... perfekt!


Torskfilé, egenkokt hummersås (okej, fuskade med hummerfond hehe), farmors potatismos och ett överflöd av dill. SÅ HIMLA GOD! Slickade ur formen (bokstavligt talat) när den var uppäten, så att jag inte skulle missa en droppe.

(Obs! att det blev så mycket potatismos över så Emil fick en extra matlåda med köttbullar till, se hörn av bild. Obs! Detta efter att jag slevat i mig några slevar mos direkt ur kastrullen pga så gott!!! Älskar potatismos.).

Men annars så! Idag är det en "speciell" dag.

Vad har ni för alla hjärtans dags-planer?
(Mina får ni läsa om framöver!)

1 kommentar :

  1. Ikväll ska jag och Sebbe ut o äta och gå på bio så vi firande Alla Hjärtans-afton igår med barnen :P utspridda små konfettihjärtan över hela bordet och tända ljus och så blev det soppa och hjärtplättar till middag.
    Inga presenter mig veterligen haha

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)