Lösenord

fredag, februari 08, 2019

Banan-nutella-cream-cheese-frosting-kinder-karamell-Pannkakstårta!

I onsdags, dagen innan min födelsedag, så var jag på jobbet och kände mig lagom glåmig. Lite trött och seg i starten, liksom. Lite post-Paris-depression i fotsulorna.


Trots detta hade jag en fantastiskt bra dag rent jobbmässigt. Två besök under vilka patienterna hade sådana fina framsteg, bra samtal och en känsla av *yes!* efteråt.

Det blev bara bättre av att Emil sedan hämtade upp mig och att vi satte igång att preppa pannkakstårtan!


Vi bredde vartannat lager - jag hade gjort min cream cheese-frosting (pga älskar frostingen på morotskaka/red velvet), vi smälte nutella i mikron och jag hade mosat banan.

Ta-daaa!


Jag dekorerade den med kinder, bananslantar, chokladpuffar och karamellsås.


Visst blev den fin?


Emil städade fint i vardagsrummet och dukade, och vid kl. 19 så ringde Emils familj på dörren. När jag öppnade stod de och sjöng 'ja må hon leva' så det ekade i hela trapphuset, och jag blev helt rörd! De kom in, jag fick gåvor (presentkort på Cervera, jag tackar, ja!) och sedan fikade vi.


Både jag och Emil var aaaningen skeptiska till cream cheese frostingen tillsammans med nutella, så det var en liten gamble med smakerna. Men jag tänkte - två saker som smakar så gott separat kan omöjligtvis smaka illa tillsammans?

Och den smakade faktiskt över förväntan gott! Så pass gott att alla tog två portioner, och att bara en tårtsnutt fanns kvar när gästerna gått hem.

Under kvällen pratade vi om att jag just varit i Paris - men främst av allt om sommarens kommande Florida-resa, när vi hela bunten skall åka till USA! Hur häftigt?

När de gick hade jag en varm känsla i magen, Emil kramade om mig så hård och jag kände mig så uppskattad och älskad. Det blir nog bra det här, att fylla år.

10 kommentarer :

  1. Åh, grattis i...efterskott är det nu va?! Hoppas att du får en megahelg! Så bra också med så mycket fina aktiviteter inplanerade såhär i efterdyningarna av paris, man kan verkligen behöva någonting som muntrar upp efter en resa tycker jag. Speciellt om man vet med sig sedan innan att man blir deppig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, precis! Tack Emelie.

      Ja, det var rätt genialiskt att jag gjorde så, bokade precis innan födelsedagen... Det skall jag nog göra om!

      Radera
  2. EMELIE, såååå fin bild på dig!! WOW!
    Och stort grattis i efterskott <3 hoppas gårdagen var fin och att helgen blir lika fin den med!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, tycker du min glåmiga bild var fin??? <3
      Tack My, och till dig med!!

      Radera
  3. Vilken pangtårta!! :D åh kan inte du göra en videoblogg snart? ÄlskarT! Så kanske vi som är här inne kan styra upp något spännande ämne som förslag? Eller frågor? Eller få följa med en vanlig dag med dig och Emil? MEN ASSÅ EN LIVE KANSKE!!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var MUMS! ... Men videoblogg... Der kan jag nog! Vad har ni för förslag? Det måste vara något som lockar Emil också, hehe....

      Men liksom vloggar och så går inte tyvärr för att jag kan itne klippa ihop olika filmsnuttar från olika tillfällen :( Youtube har slutat med den gratisfunktionen så nu kan jag bara spela in saker i ett svep. SUCK.

      Radera
  4. Grattis i efterskott! :D
    Och min bror hävdar faktiskt bestämt att två saker som smakar gott var för sig går att äta tillsammans. Vi diskuterade det senast i julas då han åt sin specialitet på jul - skånepepparkaka med senapssill. Haha. En kombo han ätit sedan han var liten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Och haha, han är inne på något där! (även fast jag verkligen inte gillar senapssill... och är det något speciellt med skånepepparkaka, jämfört med vanlig pepparkaka?)

      Radera
    2. Skånepepparkaka är tjockar och mjukare liksom. Googla så får du se hur de ser ut. Vi äter den lite mer som en macka, dock brukar jag ha ost på och inte senapssill.. :P

      Radera
    3. Ahaaa! De såg ju sjukt goda ut..! Men förstår inte hur en kan ha det som en smörgås, med salt pålägg uppepå.. Väldigt spännande. Måste nog testas för att kunna ge ett rättvist omdöme! :)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)