Lösenord

måndag, februari 18, 2019

A men inte B.

Det har varit en vidrig helg. Jag har mått avskyvärt dåligt, och varvat förtvivlat gråt med kärleksfull klängighet. Jag har försökt distrahera mig, för jag vet att det kommer gå över - men det är tufft att sluta tänka på något som gör så ont.


Jag måste härda ut och stå ut med känslan till dess att jag börjar normalisera det och allt känns okej. Just nu är jag mest rädd och orolig och tafatt och känner mig världens mest svaga, sorgliga och osäkra person. Men jag vet att det kommer gå över om jag bara står ut och vänjer mig vid tanken.

Jag säger A men jag klarar helt ärligt inte av att säga B. Jag är ledsen.

För att trösta mig så råkade jag shoppa kläder för 2000 kronor i söndags. Sedan åt vi glass, för att glass är alltid glass är alltid glass. I tio minuter var det gott.

Återkommer mer när jag mår bättre.

26 kommentarer :

  1. Tänker på dig och skickar över hur många kramar som helst. <3

    SvaraRadera
  2. Åh. Jag skrev en lång kommentar men så försvann den...

    Fina du. Jag svarar på ditt svar till min kommentar här. Jag har faktiskt aldrig varit rädd för mina panikattacker, inte ens när de har hänt. Det låter kanske kontraintuitivt, men den lyxen har jag haft. Jag har snarare bara upplevt dem, så att säga. Det tror jag har gjort stor skillnad för min relation till mina panikattacker.

    Okej, så det fanns något som utlöste attacken. Du skriver att du inte vill säga B, så jag vill inte att du känner dig pressad att berätta saker som inte känns bra, utan sätt gränsen där det känns bra och svara på det du vill. Är det attacken i sig eller triggern som har ställt till det mest under helgen? Eller är det båda i kombo? Det låter verkligen som om du har haft en riktigt tung helg. Den lilla KBT.aren i mig vill också hitta något sätt att kommunicera att undvikande kanske inte alltid är den bästa vägen? Men allt det där vet du ju så väl själv, så det är väl egentligen onödigt att ta upp.

    Jag tänker på dig, jag vill gärna att du ska veta att jag är här, om jag kan göra något. Jag vet ju att du har många runt dig som du har en närmare relation till och som du säkert kan få stöd av, men om det ändå skulle vara något så finns jag här och lyssnar eller bollar gärna. En fet kram, vill jag i alla fall att du ska ha.

    <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uff. Vad strongt av dig att skriva igen <333 *vet hur det känns*

      Vad fint av dig att betrakta panikattackerna på så vis. Både vackert och mäktigt, tycker jag du beskriver det som.
      Jag orkar inte gå in på detaljer kring min egen panikattack, men triggern i sig finns kvar och det är vad som gör det jobbigt. Och exponering är nyckeln - det vet jag. Och det är därför jag går igenom detta nu, för att habituera och att det blir bättre i längden.

      Tack Amandah... Tack. Jag värdesätter verkligen att du säger så. Kram tillbaka. Känns skönt att vet att jag kan höra av mig om jag behöver det <3

      Radera
  3. Du är allt annat än svag och sorglig. Det är okej med känslor och tankar, att vara rädd och känna allt det du gör, men du ÄR inte dina känslor och tankar. Det vet du med största sannolikhet redan om, men vill ändå skicka en liten påminnelse. Kram kram kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin. Du har så rätt, så rätt <3

      Radera
  4. Ta en paus och återkom när det känns bättre. Ibland behöver man bara fokusera på sig själv och det som händer runt omkring. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är sant... Tack, och stora kramar <33

      Radera
  5. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    SvaraRadera
  6. Massa feta kramar kommer från mitt håll. Du är så klok i dig själv att det inte går att komma med ord och reflektioner som du inte själv tänkt först, så jag vill bara bejaka dig i att dina känslor är nyttiga även om de är vidriga. Ta hand om dig!! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fina fina du. Så kloka ord. Sånt behöver en alltid bli påmind om! Tack <33

      Radera
  7. Styrkekramar ❤

    SvaraRadera
  8. Fina fina hjärtis! Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart <3<3<3<3

    SvaraRadera
  9. att våga vara och visa sig svag och ledsen är egentligen att vara stark, för egentligen är det ju mycket lättare att bara trycka bort och ignorera allt jobbigt. Du är stark Emelie och du kommer klara detta också <3 hoppas att du mår bättre snart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud, så fint du skriver..! Tack min vän! <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)