Lösenord

lördag, november 10, 2018

Kvällen innan 10k kcal challenge

Som tidigare beskrivet så åkte jag och Emil och hämtade upp Marieke och Dirk efter att ha ätit middag på torsdagen. Äntligen fick jag träffa min bästa vän igen!!!! Men vi hann inte mer än att köra timmen hem och sedan lägga oss för att sova. Dagen efter, fredag, skulle vi preppa inför 10k kcal challenge. 

Jag gick tidigare från jobbet, och medan Emil jobbade så åkte jag, Marieke och Dirk och handlade. Det blev en hel del, kan jag säga.


Allt ifrån chokladbarer, chips med dipp, donuts, butterkaka, nachos med ost, godis och sex burkar Ben & Jerry's. Marieke började direkt räkna ihop allt, och vi var rätt lyriska. "36 tusen kalorier för allt detta."


Vid 16-tiden hämtade jag upp Emil på hans jobb, och vi åkte hem för att äta fredagsmiddag. Det blev min hemgjorda pulled pork med bröd och sallad. Plus massor av flera svenska, lokala öler för öl-konnässören Dirk att provsmaka.


Efter maten var klockan 19, och vi kunde knappt vänta till dess att det skulle bli midnatt! Vi hade nämligen börjat hitta en strategi för hur vi skulle ta oss an den kommande mat-utmaningen: 1) börja vid midnatt, smälla ett par tusen kalorier och sedan sova. Alltså få ett försprång! 2) blanda mycket mellan salt och sött, så att vi inte tröttnar för mycket på en smak.

Alla tre (förutom jag) trodde fortfarande att det skulle vara en barnlek. För att få tiden att gå spelade vi Munchkin.


Jag hade lyckats bygga upp en jäkligt stark karaktär i spelet. 


... Trots det så vann Marieke. Det var bara för att hon var alv.

Efter ett par timmars spelande slog vi oss ned i soffan och tittade på cheesy romantiska komedier med jultema.


Vi alla låg där och gosade med våra respektive, och utbröt då och då "kan det inte bli midnatt än?! Jag vill äta min Ben & Jerry's!". Vi var alla extremt peppade (men samtidigt skräckslagna för vad som komma skulle) och sötsugna.


Mycket skämt, mycket skratt och flera filmer.... Sedan slog klockan midnatt.
Det var startskottet för vår 10k kcal challenge. Men mer om det i nästa inlägg........ 

2 kommentarer :

  1. Lite skräckblandad förtjusning gällande den Kanske du skrivit om på och jag som missat, men undrar hur din och Mariekes väg korsades?
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var 9 år sedan, vi träffades på internet :D Därefter chattade i konstant i ett par år, innan vi träffades för första gången, hon kom till Sverige. Därefter har vi varvat och åkt till varandra 1-3 gånger per år, typ :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)