Lösenord

fredag, augusti 10, 2018

Svettig cykeldejt till Skärgårdsvåfflan

Igår efter jobbet cyklade jag och Emil iväg på vår länge planerade dejt till Skärgårdsvåfflan! Det är ett litet ställe som ligger cirka en halvtimme från Nyköping, ned mot vattnet, som är oerhört populärt och känt för sina våfflor! Varken jag eller Emil har varit där tidigare, och nu skulle vi äntligen få se vad all rabalder handlade om.

Vi tog cyklarna dit, och ni ska veta... Det var inte nådigt! 19 km med upp-och-nedförsbackar i 31 grader, och jag som inte precis är i toppform.. (Jag har ju inte riktigt cyklat ordentligt på flera år!). Jag svettades så det lackade och Emil var tvungen att vänta på mig i toppen av varje backe, där jag envist trampade upp i snigelfart på första växeln.

Efter en dryg timme var vi framme vid skärgården.


Här är det! Skärgårdsvåfflan! De serverar både matvåfflor (med räkor eller skagen eller kycklingröror) eller dessertvåfflor (med nutella eller glass eller kolasås eller godis eller frukt eller allt du kan tänka dig!).


Jag hade via recensioner på nätet fått höra skräckhistorier om att det brukar ta runt 30 minuter att få beställa, och sedan upp mot en timme att få sin våffla.... SÅ populärt är det! Men när vi kom dit satt det bara ett par sällskap runt omkring, och var rätt lugnt!


Medan vi väntade på att få beställa hann jag springa runt och ta lite fotografier på omgivningen med min nya Samsung Galaxy S8 (eftersom jag smällde min gamla i golvet för allra sista gången).




"Vill du ta lite selfies, baby?" frågade jag. "Självklart!" svarar min bättre hälft.




ALLTSÅ JAG ÄR SÅ KÄR I DIG.


Vi slog oss ned här, vid en liten bänk vid vattnet. Det var vindstilla och alldeles lagom varmt för kjol och linne.


Och hann satt mittemot. Perfekt utsikt.


Efter bara en kvart efter beställning fick vi våra våfflor!

Min är allra närmast med nutella, vaniljglass, kinderägg och nötkross, och Emils bakom med brownievaniljglass och vit chokladsås.


Insåg direkt efteråt att jag glömde beställa banan på min! Attans! Det gjorde att den förlorade lite av sin "fräschhet" som jag hade önskat. Men den var riktigt god ändå! En 3/5. Detta även för att den var lite mjuk och inte alls sådär krispig utanpå och varm och mjuk inuti som jag ätit exempelvis i Paris...

Men det var ett fantastiskt plats, och jag och Emil satt och pratade om allt och inget till dess att vi fick nog av myggen och började cykla hemåt. Hemåt var det medvind och typ 1000x lättare att cykla! Jag riktigt njöt på hemvägen!

När vi äntligen var hemma kastade vi oss i soffan och bara tog det lugnt. Jag somnade innan 21, för jag var helt utmattad efter nästan 4 mils cykling.

Vet ni vad som händer i helgen?!
 Jag och Emil ska upp till Stockholm, träffa Malin och Oscar, sova över i Nattis nya lägenhet och ha en rejäl moffdag I huvudstaden!

6 kommentarer :

  1. Men vilket ställe! Låter som våfflans svar på Söderköpings glass! Undrar lite över din fäbless för Kinderägg, vad i smaken är det du är så fäst vid? Och, fick duxen bra leksak i detta? Och, bra jobbat att cykla fyra mil! Det är en redig cykeltur, minst sagt. Verkar också som om Sverige har lite bättre klimat att erbjuda än Barcelona!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, precis!! I samma stuk använder ju de sig också av SIA-glass och ohoy-sås, så det är typ precis likadant. Bra spaning, Amandah ;)

      Alltså KINDER. En nyupptäckt (eller ja, sedan ett år tillbaka) svaghet för mig. Jag älskar hur mjölkkrämer bryter av mot mjölkchokladen. Som mjölkchoklad men ÄNNU krämigare och mjukare i smaken, haha. Men inte LIKA sött som vit choklad. Älskar kinder. Och äggen är väl inte superspeciella - godare är vanliga kinder maxi eller typ kinder-harar/tomtar vid jul/påsk.. Mmmm..! Vad är din sötsaksfäbless? ;)

      Haha, ja, jag trodde inte det skulle vara så långt/tungt, men jävlar, vad det tog på mig!

      Radera
  2. OMG vilka våfflor - och Kinder på låter ju helt genialiskt?!? :D

    SvaraRadera
  3. myyyys<3 och hur hittar ni alla dessa ställen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, typ instagram och facebook? Mest instagram tror jag! man ser saker i flödet eller blir taggad i saker och så ser man att en kan åka dit!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)