Lösenord

torsdag, augusti 16, 2018

Fira teoriprov med grönkålspizza

JAAA! Vad tror ni inte, att han klarade teorin!! Typiskt Emil att vara supernoggrann och vara exakt pedantisk med allt han gör - han blev godkänd med 60/65 rätt. Nu är det bara uppkörningen kvar - och den gör han på onsdag nästa vecka. (Har jag tur kan han skjutsa mig till flygplatsen på fredag nästa vecka, för då skall jag till Pariiiiiiis över helgen)....

Men! Tillbaka till att han klarade teorin! Det ville vi givetvis fira, så vi skulle ut på restaurang!


Vi gick till Fazana - Nypans finaste pizzeria. Tyvärr inte äkta napolitanska, och aningen överprisade, men vafan.. Ibland är variation trevligt (annars hade jag nog kunnat äta ät's oxfilépizza for life).

Det var helt tomt när vi kom vid 17:30, men redan tio minuter efteråt hade fyra andra sällskap slagit sig ned i lokalen.


Jag beställde favoriten i repris från förra gången - fastän denna gång utan pepparrotskräm. En vit grönkålspizza med parmesan och stekt sidfläsk.


Emil var toksnygg (han hade piffat inför körkortsbilden!) med vit tröja och nyklippt frizza. 


Själv tog han en pizza planka - en pizza med potatismos, oxfilé, champinjoner och en stor klick bea mitt på. Som en plankstek, fast på pizza!


Emil var tyvärr inte i sitt rätta element, för trots att han lyckats så väl på teoriprovet, så hade han just haft en körlektion, under vilken läraren hade rekommenderat att han bokade in en sista lektion innan uppkörningen nästa onsdag. Det här tolkade Emil som att läraren inte tyckte att han var redo att köra upp.

Emil blev så antagligen väldigt rädd och orolig, och det kom ut som tankspriddhet och oro under middagen. När jag frågade ville han bli distraherad, men trots glättiga historier om "henom" och "henom" på jobbet, så gled hans tankar tillbaka på den oroliga uppkörningen och han var inte riktigt närvarande i stunden. Middagen blev således lite halvstel och jag kände direkt hur mitt humör sänktes när han var så nere.

När vi promenerade på vägen hem pratade vi om det, och han blev så ledsen för att han upplevde att jag var ledsen.
"Men du kan ju inte vara ledsen för att jag är ledsen för att du är ledsen?!" försökte jag.
Nä, den sociala dynamiken kan vara underlig ibland, inte sant?

Vi gick hem, drack kall Pepsi Max och kröp ned i sängen med laptopen i knäet och tittade på tredje avsnittet av Gypsy. Då kändes det aningen, aningen bättre. Men nästa onsdag, då är det över på riktigt (förhoppningsvis!).

4 kommentarer :

  1. Grattis Emil! Det är förresten HELT normalt att läraren rekomenderar sista lektionen precis innan provet. I min hemort var det jätte många som ville ha det så för att oftast så gör man då alla fel under den lektionen och kör bättre under uppkörningen. Jag ville också ha en sån lektion men det var inte möjligt. Så jag tycker Emil har tur att han kommer att ha den sista lektionen på onsdagen. Och skulle läraren tycka att han inte var redo skulle han förmodligen säga det till honom. Eller kanske boka 2 lektioner.
    //U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är snarare så att han har en lektion precis i anslutning med uppkörningen (iom att han kör upp via körskolan), men läraren ville att han skulle boka en på tisdagen också. Givetvis förstår jag nyttan av det, det är bara bra! Men... Förstår att budskapet gjorde Emil orolig <3

      Radera
  2. Alltså jag blir så arg på körskolelärare! Jag tog en lektion innan min uppkörning (hade endast kört privat annars) för att se så att "skolan" tyckte att jag körde på korrekt vis. Efter lektionen sade han åt mig att jag borde ta 8 dubbellektioner, alltså 16 lektioner, innan jag körde upp. Vad han inte visste var att jag hade uppkörningstid bokad dagen efter, haha.. Jag blev lite konfunderad eftersom både jag själv och mina föräldrar tyckte att jag var redo, så jag körde upp ändå och klarade det galant utan anmärkningar. Jag har hört flera kompisar och andra som varit med om exakt samma sak, så tyvärr är det nog rätt ofta så att de bara vill tjäna så mycket pengar de kan på en :/ Jag är säker på att Emil också är redo, och om man misslyckas är det bara att prova igen! :) Hälsa honom all lycka till och stort grattis till klarat teoriprov!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK för att du tog dig tiden att skriva detta! Skickade det direkt till Emil och han blev SÅ lättad och så glad över den. Den hjälpte verkligen!

      Och sensmoralen: Lita på din egen förmåga och ditt eget omdöme! Alltid finns ett vinstintresse....

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)