Lösenord

torsdag, juli 12, 2018

Lost City, Monsterburgare och godaste mjukglassen i stan

Det börjar bli så svårt nu när en är ledig - jag hittar på saker hela tiden som jag upplever och fotar, men det är så mycket att jag inte ens hinner blogga om det! Förstår ni - jag har för mycket bloggmaterial och för lite tid att lägga upp det på?!

Samtidigt vill jag inte heller lägga ut en stor radda med massor av inlägg på en gång, utan jag vill ha det i en regelbunden ström. Därför får ni se vissa utvalda dagar som jag väljer att lägga lite extra krut på att publicera.

Som igår till exempel. Denna onsdag hade jag, Emil och Fredde planerat att ta en roadtrip till Örebro, gå på äventyrsbad, äta en gigantisk burgare och upptäcka en ny stad. Dagen började således med en två timmars lång bilresa på nya vägar, några vilse-svängar och podcasts. Snart var vi framme på en parkering i Örebro, vid Gustavsvik.


Närmare bestämt: Äventyrsbadet Lost City.


Där finns det vågmaskin, forsar, sex stora vattenrutschkanor, utebad, bubbelpooler och motionssim... 


Dessutom är allt lite inrett som en "förlorad stad", likt Indiana Jones.


Eftersom vi alla var lite småhungriga efter resan började vi med att beställa en "djungelmacka" från badets café. Det var en torr rågmacka, snålt med pulled pork och ett par grillade paprikabitar i. Ni vet hur prisvärd maten brukar vara i badhus.


Men när vi fyllt på med energi så började åken! Vi åkte med stora badringar efter varandra, ibland en i taget, ibland i  becksvart mörker, genom stora spiraler och blinkande lampor, ibland i bekväm mystakt och ibland i vrålfart så att vi blev helt yra i bollen.

Vi lade oss ute i solen och vilade oss ett tag. Så snackade vi om kommande resa till Motala (lördag) och Göteborg (söndag), vår framtida vistelse på Liseberg (måndag), och grabbarnas kommande resa till Rhodos (de åker själva onsdag-söndag nästa vecka).


Efter att par timmar var vi helt slut, varma i kroppen av det varma vattnet och huvudvärk av den fuktiga och tjocka luften i badhuset. Nu till det som jag och Emil peppat allra mest till. Enelly's Burger Bar, heter det.


 Faktum är att vi fick nys om detta ställe via facebook, då vi sett en makaber burgare som de hade på menyn. 


MONTERBURGAREN.


Vi hittade det som sagt som en challenge, att om en person lyckades äta upp hela Monstermenyn (burgare + fries + dricka) på mindre än 17 minuter, så får hen pengarna tillbaka och en t-shirt.

Alltså kolla bara på den här bjässen! 


Vi hade inte tänkt anta utmaningen, utan dela på den som tre personer. Jag kan säga att vi var mäkta impade, både Fredde, Emil och jag, när burgaren kom ut på bordet. Instagram och snapchat gick varmt.


Vi högg in, med händerna. En burgare var, och började moffa. Som ni ser på Freddes min så var den förvånansvärt god, och vi alla åt med god aptit.
Vi hade ju trott att krutet egentligen låg på att den skull se cool och stor ut, och inte att de lagt tid på varken kvalitativa råvaror eller bra smakbalans. Men tji fick vi, för burgarbiffarna var riktigt goda, barbecuesåsen on point och baconen perfekt krispiga! Vi åt upp hela tillsammans - Emil åt mest (3,5), sedan jag (2,5), och Fredde tryckte i sig 2 biffar och storknade. (Fredde har alltid varit liten i maten).

Efteråt: "Du Emelie... Milkshake eller?"... <----- Anledning till att jag och min pojkvän är menade för varann. 


Därtill jättegoda milkshakes! Jag tog en vanilj och Emil en choklad. Precis det vi behövde för att skölja ned maten med. Fredde bangade. Han var för mätt (hehe). Slutsats: Rekommenderar Enelly's i Örebro!

Min huvudvärk blev allt mer påtaglig och jag bad Fredde byta av mig som förare på vägen hem. Det hade han ingenting emot.  (Notera att han tittar på mig backspegeln medan jag tar kortet).


1½ timme senare närmar vi oss Stigtomta, och Emil utbrister: "Här, på OKQ8, har de den godaste mjukglassen jag smakat i hela Nyköping."

Jag: "Vi stannar och köper en!" <----- Anledning till att jag är menad för min pojkvän. 


Trots utstående magar och ett matkoma som hette duga var jag bara tvungen att ha en. Vi köpte en var - Emil njöt, Fredde tyckte inte alls om den, och jag... jag tokälskade den! 

Den smakade sådär distinkt som bara vissa mjukglassar smakade när man var barn. De här extra tjocka, extra gräddiga, extra krämiga och med extra mycket smak. REJÄLA mjukglassar, verkligen, inget av det här lätta fluffet som knappt smakar någonting. Så himla god! (Jag fick äta upp Freddes med).

Emil var stormnöjd över att jag tyckte om den lika mycket som honom. Otvivelaktigt att vi skulle tillbaka hit någon dag.

Sedan åkte vi hem och jag kommer knappt ihåg mer, för jag var så trött och mätt. Hujedamej, vilken dag!

10 kommentarer :

 1. Örebro är min födelsestad och för hundra år sedan tog jag mitt första simmärke, järnmärket, med ett ben i botten längs en brygga på Gustavsviksbadet. Ljusår före något äventyrsbad... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så pass! Starkt att börja med järnmärket...Fanns det inga lättare märken på den tiden?

   Radera
 2. Lisa Höglund12 juli 2018 19:29

  Underbart inlägg! Ni blir lite som karaktärer i en bok när du visar era egenheter på ett så levande sätt. Du skriver väldigt underhållande :) Min favorit var: ”Efteråt: ”Du Emelie... Milkshake eller?””
  Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH, vilken fin komplimang..!! Jag blir helt rörd och glad av det, för jag vill verkligen att våra egenskaper ska komma till liv och att ni ska se vilka sorts karaktärer vi är och vilken dynamik vi har. TACK för den feedbacken, Lisa! <3

   Radera
 3. Glass måste väl vara din bästa sak att äta när det kommer till sötsaker? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. OTVIVELAKTIGT!!! Nära inpå kommer dock crêpes och Emil-kakor.. ;)

   Radera
 4. Hahaha, herregud, jag trodde först att ni skulle klämma i er varsin burgare på 17 min! Älskar för övrigt Lost city, definitivt bästa äventyrsbadet jag besökt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHA, det hade varit en riktig challenge!! Speciellt för Fredde, han skulle nog ha svårast med det... ;)

   Radera
 5. Åherregötapetter vilken burgare!!? Fanns det ens någon som klarat av det på 17 minuter? Helt galet ju haha. Tänk vad bra att ni har varandra som uppskattar det där goda i livet ♡

  En vääldigt personlig fråga som du absolut inte behöver svara på om du inte vill: Har du och Emil pratat om framtiden med eventuella barn (uppfostran?), hus (om det intresserar er då) eller andra mål i livet som kanske en större resa? Hur har ditt tänk om relationen till Emil jämfört med när du levde som polyamorös? Tycker han det fortfarande det är jobbigt att du pratar med dina ex? Okej det blev fler än en... ups.

  Och sedan...Göteborg på söndag?! Så synd det inte var lördag (imorgon) för då ska jag dit och gå på Lars Winnerbäck-konsert med min bror :D

  KRAMKRAMKRAMKRAM <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, tydligen massor! Men då är det mest muskelknuttar i män som åker motorcykel och har ett skägg ned till gylfen, typ. Eller personer som är lika tatuerade som de har aptit! Hjältar, haha! Och jag är så glad, som du säger, att jag och Emil delar samma intresse i mat och godsaker <3

   Oj jösses. Ja, det har vi verkligen. Jag har sagt att jag vill stanna i vårt bo föralltid (då har han bara skrattat), och vi har perioder när vi vill ha barn och perioder när vi inte vill ha barn. Mitt bästa resmål är, och kommer antagligen alltid vara, Paris, och han respekterar det. Det är så fint. Och ja... Jag vill nog egentligen skriva ett helt stort inlägg om detta, så jag skriver bara lite kortfattat nu (om det är okej?). Emil tycker inte det är lika jobbigt med mina ex, men samtidigt pratar jag knappt med mina ex längre. Det är väldigt sällan, så nä det händer kan Emil hantera det väl. Men jag vet att det ligger och skaver, för ibland i bråk kommer det upp ibland... Hehe...

   ÅH SÅ TYPISKT! Hoppas konserten var bra!! <3 <3 <3

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)