Lösenord

lördag, juni 09, 2018

Nya Ben & Jerry's-smaker, ekorrlek och Notting Hill

Andra dagen i London, och jag och Emil vaknade upp lite lagom efter 10-tiden. Vi duschade och skulle ta oss ut på frukostäventyr. Till en början hade jag en idé om att smälla en full english breakfast, men kom sedan på andra, mycket sötare tankar... På vägen till vald destination så knäppte jag och Emil ett par bilder. Kolla söta mini-coopern nedanför huset!


Jag smög in på en privat innergård och tog en bild. Sedan sprang jag precis lagom till att den äldre herren steg ut genom sin blåa dörr.


Här var vår frukostdestination! Ben & Jerry's i Soho!


Vi tittade igenom glassdisken och jag upptäckte direkt två smaker som inte finns i Sverige. De plockades direkt.


Wholly Couch med vaniljglass, karamelliserade pekannötter, blondiebitar och saltad karamell, och så Sofa So Good med karamellglass, brownies, chokladkaksbitar och karamellsås. (Japp, recensioner kommer!).

Frukosten är serverad!


Emil var SÅ GLAD och SÅ SÖT. Jag dör söt-döden på den här bilden. Min älskling med glass. Hade det varit i Paris hade jag fått in allt jag älskar på en och samma bild.

Vi mumsade i oss en burk var, och sedan var vi så mätta, så mätta. Vi tog en promenad upp till Madame Tussaud men insåg snabbt att kön (1½ timme lång) inte var värt mödan. Så vi gick och lekte i Hyde Park istället.


Och jag fann både en och två nyfikna ekorrar. De kom läskigt nära - så nära att en trodde att de skulle hoppa upp på mig. Lille Kurre här verkade tro att jag hade mat till honom (vilket jag tyvärr inte hade #meanie), och jag lyckades få en höjdarbild.


Vi traskade sedan vidare upp till Notting Hill. Det kändes som ett måste efter att ha sett filmen så många gånger... Men jag tror aldrig jag insett vilket DYRT och PAMPIGT område det är?! Jag trodde Hugh Grant var en vanlig fattiglapp som spelade mot Julia Roberts. Men om han hade råd att bo här, så var han ju redan snuskigt rik? Jävla lurendrejarfilm.


Vi kikade givetvis även på de mångfärgade husen. Sött. Men fortfarande pampigt af.


En annan sak som vi skrivit på vår bucket list för resan: Smaka fish'n'chips. Äkta fish'n'chips! 


Omdöme? Nä, trist. Smaklöst. Lite tråkigt. Friteringen var god, men vad som är friterad är inte gott? Resten föll rätt platt. Nä, England är verkligen inget matland. Det är väl därför allt vi ätit i London hittills varit amerikanskt (donuts, burgare och amerikansk glass). Men men! Nu har jag testat i alla fall.

Vi fortsatte gå ned norrut.


Av en slump, när vi skulle köpa varsin kall dryck, så fann vi något i butikerna som jag väntat på skall komma hit till Sverige. Ruby-choklad! Ruby är en ny sorts choklad de lanserat, gjort av en ny sorts kakao-böna. Kakaobönan kallas ruby, och beskrivs vara lite sötare och fruktigare i smaken än choklad på vanlig kakaoböna.

Först ut har KitKat varit att lanser en produkt med ruby-choklad, och vi köpte varsin på studs (trots att vi båda var redigt mätta).


Såg jättemärklig ut, men smakade riktigt gott! Precis som sagts; lite sötare, lite fruktigare. Som vit choklad blandat med hallon. Jättegod!

Nu var vi trötta efter allt ätande och promenerande, så vi lade oss ned (bland resten av London) i Green Park och solade oss. Det var varmt och skönt, runt 22 grader (och varmare i solen), och vindstilla.


 Och gosade.


Där låg vi nästan en timme innan klockade började slå sent. Vi gick lite i butiker för att Emil ville shoppa kläder (men fann ingenting), och till slut sade magarna okej till middag. Emil var som mest sugen på Pizza Hut (jag vet, hädelse att gå till London och äta något som finns i Sverige, men....... Han ville checka om menyn såg annorlunda ut).


Vilket den gjorde! Han tog en ny panpizza, BBQ Americano, med kyckling, barbecuesås, bacon och majs, och jag tog en tunn margherita med tre olika sorters ost. Blev tyvärr lite besviken på min då kanterna var obefintliga... Men smaken var god!


Gottgjorde med efterrätt. Till skillnad från pizookies hemma i Sverige, så serverades denna (precis som i Paris), i långtallrik. Vi gjorde en hälften chocolate chip, hälften salted karamell-kakdeg med extra vaniljglass, choklad och karamellsås.


Sedan var vi mätta. Riktigt mätta. Det hindrade dock inte Emil från att gå och köpa på sig två donuts från samma ställe som gårdagen (han var, liksom jag, frälst!), och sedan traskade vi hemåt. Jag köpte färdigtärnad mango från Tesco.


Totalt hade vi gått 2,6 mil, 41.000 steg. Det är nytt rekord för mig, och vi hade ont i både fötter, ben, tår, rumpa och Emil hade lyckats få en stor blåsa dessutom.

Men vi var mer än nöjda över vår vistelse i London. Tidigt morgonen därpå skulle vi åka hem igen. Två dagar kändes helt lagom för vad vi ville upptäcka. Alltså en helt ypperlig första resa till London.

12 kommentarer :

  1. Den där fish n chipen såg verkligen tråkig ut! Ni hade nog otur. Om det blir en nästa gång k London så ska ni äta indiskt!! London har såååå mkt bra indiska restauranger!

    SvaraRadera
  2. Smäller av! Behöver den där Wholly Couch-glassen typ nu. Och åka tillbaka till London. Var där för lite mer än sju år sedan och blev lite smått förälskad i staden, det var dessutom i januari så det var väldigt grått och trist på så sätt. Kan tänka mig (och ser) hur drömmigt där är vid denna tid på året. Wow.

    För övrigt är du SÅ himla fin, du strålar verkligen! Och ni är så fina tillsammans. Jäkla dream team!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då borde du verkligen ta dig dit snart!! Speciellt om du gillade staden redan en januari för sju år sedan.. ;) Tror inte den blivit sämre nu. Och söta du, tack! :'3

      Radera
  3. Åh! London! Jag är så himla peppad på Storbritannien och Irland alltså, jag har fått för mig att det är den platsen som ska passa mig bäst (cultural fit tror jag bestämt det kallas). Kanske inte London i sig men mer typ småställen runt omkring, tänker mig att alla känner alla, hänger på puben och socialisera o h diskuterar politik och annat på eftermiddagarna och att det är allmänt skön stämning. Dock bara varit i Oxford som tonåring, så jag vet inte alls om det stämmer, men vår tur till Gibraltar tidigare i år tände verkligen denna gnista hos mig. Blir också lite besviken över att du inte provade full English, för jag var så nyfiken på vad du skulle tycka om deras blodpudding....! (Blodpuddingsbuddies for life) men det ser verkligen ut som om ni har haft det fantastiskt! Det strålar om er båda och om din text, och det är så fint att få läsa den just därför.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå! Gud, så spännande. Men då är Nederländerna inte så långt ifrån i alla fall? Tänker att det är lite liknande där med. Eller så kanske jag tänker helt fel (du får rätta mig!).

      Vad tycker du om blodpuddingen? är den godare än i Sverige? (om det ens är möjligt, ÄLSKARRRRR blodpudding). Men jag var lite sugen, men tror inte det var värt pengarna att lägga ut så mycket för även bönor och sånt som jag tycker är rätt tråkigt..

      Tack, vad söt du är! <3

      Radera
  4. Så mysigt - håller med ovanstående om att det verkligen strålar om er! Har ni några andra semesterplaner i sommar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. GOSE! <3

      I sommar har jag bara tagit en veckas semester (eftersom jag tar två veckor i oktober och åker till Paris!!!!), och Emil tagit två. Vi ska iväg till Motala och sova i bilen en natt, sen Göteborg med hotell och gå på Liseberg. Detta är allt med Fredde, vi tar en tre-manna-mini-semester! Annars har vi inga speciella planer. Fredde har pratat om att vi ska dra en sista minuten någonstans, men vi får se ;) Vad ska du göra?

      Radera
    2. Åhåh, mys! Två veckor i Paris låter ju fantastiskt dessutom. :D Nice med Liseberg också - gillar du att åka mycket? Eftersom jag är från västkusten brukar det bli ett Lisebergsbesök per år och så även i sommar förstås! ;) Utöver att hänga i Göteborg skall jag och min sambo förmodligen till Kroatien en vecka.

      Radera
    3. Mjä. Det är mer Emil och Fredde som gillar att åka. jag åker mest med för deras skull.. Men sen gillar ju jag även en del saker - om det inte blir för mycket loops och så ;)

      OJ KROATIEN. NICE?!

      Radera
  5. Åhh vilket fint inlägg! Så mysiga bilder! <3 Blir alltid sugen på att resa när jag ser sådana här inlägg haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha, ja, för du reser ju inte nog, sötnos! :*

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)