Lösenord

tisdag, juni 19, 2018

Glassrecension: Ben & Jerry's Sofa So Good

Så får vi kom in i Ben & Jerry's-scoop bar:en så kastade vi oss över de två godingarna som inte tillverkas i Sverige. Denna - Sofa So Good - var en av dem, som Emil lade vantarna på. Jag fick givetvis min beskärda del att smaka av.

Ben & Jerry's Sofa So Good
Karamellgräddglass med brownies, chokladkaksbitar och saltad karamell-swirl


Smak: 8/10
Den är god! Verkligen! Det är ingenting illa en kan säga om karamellglass - härligt söt med chokladbrownies som bryter av, chokladkaksbitar samt en saltad karamellsås. Däremot tycker jag chokladen kan bli lite för mycket i stunder, och tar över lite från karamellen (som jag tycker borde stå i centrum).

Utseende: 4/5
Går inte att säga något ont där. En ser redan från början att den är fullsmockad med chokladbitar. Brownies och karamellsås går att skådar lite djupare ned....

Tillgänglighet: 1/5
Eftersom jag bara kan säga att jag 1) hittade den i London och 2) enbart i deras scoop shop, och inte en enda Waitrose eller Tesco.... Lågt betyg.

Upplevelse: 8/10
Grejen med alla glassar som har karamellsås, lärde vi oss, är att de är mjuka. Karamellsåsen gör på något sätt att glassen inte blir lika kall, och därför inte lika hård. Detta är till mitt förtret, men till Emils lycka. Han älskar ju glassen lite halvmojsig sådär, medan jag själv har svårare för det. Hellre hård som sten. Därför går betyget ned lite, plus att chokadkaksbitarna gärna hade fått vara liiiite krispigare (eller utbytta mot chokladbitar?). Emil var däremot helt såld!


Totalt: 21/30

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)