Lösenord

onsdag, juni 27, 2018

En flock med får och flådigt restaurangbesök i Mariefred

Så vaknade vi upp i farföräldrarnas stuga i Mariefred, och vi slöts upp, en efter en, på altanen med en kopp varm dryck. Solen sken försiktigt över trädgården och fåglarna hade varit vakna sedan länge. Jag kokade makaroner och blandade med rapsolja och havregryn - så som farmor alltid gör - och lägger ut till dem. Snart joinade ekorrarna med.

När alla stigit upp och ätit frukost ordentligt bestämde vi oss för att ta en promenad runt i området, och visa sällskapet hur det ser ut. Emil har aldrig varit i Mariefred under sommaren, så detta var ju en första ordentlig rundtur!


Vi gick genom skogen och när vi kom ut försökte Nattis klappa får. När vi började locka på dem kom en hel flock springande, så  pass att Nattis tjöt av rädsla för att de skulle pressa sig igenom stängslet. Men de är smartare än så, fårskallarna.
Så gick vi ned till badplatsen, så att Emil skall få se där vi eventuellt badar nästa helg!
(Vi ska nämligen hit igen med Fredde och Andreas)


Nattis tog ett kort på mig när jag utför lite bryggakrobatik.Sedan hittade vi smultron!! Jättemånga goda smultron!!!


Och nej, smultron smakar inte alls som jordgubbar. Smultron är faktiskt goda. Och smakar helt annorlunda. (Synd bara att de är så små och ett en måste plocka typ tusen stycken för att få en munfull).

När vi kom tillbaka till stugan igen så packade vi in oss i bilen för att åka hemåt. Men först ville vi sightsee:a lite i Mariefred. Emil har ju aldrig varit där, och det var evigheter sedan vi andra var inne i staden.


Emil och jag poserade framför en rosenvägg. Sedan gick vi och skulle äta lunch på en av de svenska kulturpärlorna - Gripsholms Värdshus.


Jättefin och prålig interiör, och en hutlöst dyr meny! Jag beställde exempelvis en plankstek för nästan 400 pix. Så här såg den ut.


Sorgliga är att den gjorde mig besviken. Visst, oxfilén var fantastiskt god - en stor hög bit, perfekt tillagad och alldeles mör. Men pommes-duchessen var liksom utspridda i tre stora klumpar, och smakade precis som skolans potatisbullar? Nä. Jag gillade inte alls.

Emil tog en angus-burgare med sötpotatispommes och tryffelmajo (TRYFFELMAJO).


Burgaren var helt okej - tyvärr lite för hårdpressad och kompakt och lite frystpuck-varning på det köttet... Men sötpotatispommesen.. Mwah! Det gjorde den nästan värd 200 kronor. Resten av beställde röding, och den var riktigt god den.


Därefter tog vi en liten promenad inne i staden - Nattis och jag köpte glass och sedan påbörjades resturen till Stockholm. Japp, syrran övertalade mig än en gång att skjutsa upp henne hela vägen hem (hon är bra på det, hon!) för en bensinpengs-swish.

Sedan åkte jag och Emil hem och åt rostmackor med ost i sängen. 

6 kommentarer :

 1. Smultron är bäst!! Så synd att de är så småååååå. Vi har en del på tomten men är ju typ två om dagen som blir mogna. Med två kids är det ju så att mamman blir utan då, buhu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, men nä1 Stackars mamma :(((( I feel you.

   Radera
 2. Läste lite snabbt och trodde först du lagade makaronrätten till er frukost... haha

  SvaraRadera
 3. Den där platsen (stugan) i skogen verkar magisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är så glad att få ha ett sådant ställe att åka till! Har du något liknande? :)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)