Lösenord

fredag, juni 29, 2018

Jag har aldrig sett Emil så full....

I onsdags så skrev Andreas i vår gruppchatt. "Vilka vill med på bio?" Enbart jag och Fredde var på - Elin och Robin avstod, Marcus jobbade och Emil skulle ha AW med sitt jobb.

Då både jag och Andreas var hungriga innan så valde vi att gå till Rökeriet (som dessutom är en av Andreas favoritrestauranger). Jag var modig och beställde in en ny rätt - krispig blandsallad med varmrökt lax, oliver och fetaost.


Det var kalasfint väder - solen sken och folk satt i tunna linnen, kjolar och shorts. På andra sidan vattnet var det stort ståhej med storbilds-tv och VM-match, där folk satt i Sverige-tröjor och skrek, kastade öl och hoppade på borden när Sverige gjorde mål efter mål mot Mexico. Andreas och jag satt och lyssnade, och när vi hörde folkvrålen sade vi till varandra "Japp, där var ett till mål!".

Jag skrattade för mig själv, för jag visste att Emil satt där borta - egentligen helt obrydd av fotboll, men ditdragen på grund av AW:n.

När Andreas och jag ätit upp så tog vi oss vidare, mötte upp Fredde utanför bion och skulle se filmen. Andreas var tänd på En blomstertid nu kommer. Både jag och Fredde hade låga förväntningar, i och med att det är en svensk film, men...


... allvarligt nu. SE DEN.
Det var en av de bästa filmer jag sett - till och med bättre än majoriteten amerikanska filmer. Den var välgjord - stilrena övergångar, bra (!!) skådespeleri och dialoger, vackert filmad, imponerande effekter, intressant storyline och fantastisk musik. Jag var helt hänförd. Jag som brukar sitta rastlös på bios satt helt klistrad, och den var så vacker och fin och gripande och cool och... Superimponerad är jag.

När filmen var över skrev jag till Emil. "Jag sitter här halvfull", skrev han, där han nu satt på Rökeriet med sina AW-kamrater. Jag fick skjuts dit och möttes av en ögonblank, storleendes, rödlätt och starkt berusad Emil.

Han småsluddrade, alla hans gester var aningen långsammare, hans röstläge tre snäpp för högt och hans ögonlock var ständigt halvstängda. "DEN HÄR TJEJEN ÄLSKAR JAG MEST AV ALLT I HELA VÄRLDEN. HÄR ÄR HON. HÖR NI DET? JAG ÄR SÅ KÄR I HENNE." ropade han ut till hela uteserveringen när han såg mig dyka upp.

Aldrig har jag sett honom så full. Men han var inte dräggig ännu, bara så himla söt och överdriven och lycklig och avslappnad. Kramades ville han, massor, skämtade och skrattade och pratade om när de sett matchen, om att vi skulle bjuda hela hans AW-gäng på tacokväll (detta minns han inte efteråt) och hur toppen allt var.

"Jag har druckit sex stora öl, två glas vin, en irish coffee och en gin and tonic", sade han nog fem gånger under loppet av en halvtimme. Jag skrattade "ja, du har sagt det.".
"Ja, men jag upprepar det bara för mig själv!" proklamerade han med överdriven ansiktsmimik.

På vägen hem riktigt studsade han fram i sina steg, log och nynnade och småvinglade om vartannat. Han var så glad och pussig och söt. Plus att han försökte övertala snapchat om hur bra han var på att spela nykter (ni som är med i snapgruppen - ni har sett några glimtar!).


Försökte ta en selfie för att minnas hur söt han var, men blev attackerad av pussar istället.


Sedan kom vi hem, han drack massor med vatten och somnade sedan tätt ihopkringlad med mig. Så gullig. När han vaknade vid 5:40 och klockan ringde för att åka till jobbet, så luktade han fortfarande sprit i andedräkten. Men det var bara att klä på sig och cykla till jobbet!

Tack och lov var han inte illamående, men bakis kände han sig allt hela dagen. (Nästkommande kväll åt vi fet-pizza som han suktat så efter).


2 kommentarer :

  1. Emil full? Nä halleda han såg ju bara lite salongsberusad ut.. Eller inte hahaha! Tur han slapp illamåendet, det är det värsta när man är bakis fifasen. Tur man inte dricker längre så slipper man dom problemen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, precis! är med dig på den. Tur att en aldrig dricker så att en slipper de problemen :'))))

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)