Lösenord

onsdag, maj 09, 2018

Lyxig sommardejt med hummer och skaldjursgryta

Fler lyckosprudlande inlägg kommer lastat!

Eller åtminstone dejtspäckade sådana (och är inte det samma sak?). Denna gång skulle vi testa något nytt - nu när sommarsäsongen nalkas har restaurangerna och krogarna nere vid hamnen öppnat, och en kan sitta på en uteservering nere vid vattnet och äta. Hur härligt?!


Vi hade bokat bord på Hamnmagasinet, och fick ett bord precis vid kajen. Titta hur min stilige (man riktigt hangry och griniga man, i detta läge) spejar ut över hamnen.


Men han var inte hangry länge, för snart kom maten ut och så fort han gick lite kalorier i kroppen rann det negativa humöret och den korta tonen försvann på ett kick! Dessutom beställde vi förrätter.


Jag tog en halv grillad, mozzarellagratinerad hummer med bröd och aioli, och Emil tog mozzarellagratinerat vitlöksbröd. Emil smakade hummer för första gången, men blev inget fan. Han har svårt för skaldjur (förutom räkor i enstaka fall), då han tycker konsistensen är så läbbig. Kan förstå honom, men jag älskar skaldjur ändå.


MUMS! GOTT! LYXIGT!


Så kom varmrätten in när vi slukat förrätten; jag tog skaldjursgryta med surdegsbröd och aioli.


... Medan Emil tog en bacontryffelburgare.


Dyrt så in i helskotta, men nu när en är vuxen och har råd känns slantar så försumbart i dessa fall. Det här är ju äkta livskvalitet? Jag satt där, drack min pepsi max och sade "Är det såhär det är att vara vuxen och uppskatta livets goda?"... För sådana här saker: som att sitta på en uteservering, dricka kall läsk, äta hummer och prata om dagen.... Det hade en inte uppskattat som barn. (i alla fall inte längre än 10 minuter).


Som vanligt, i lilla Nypan, så springer det alltid förbi någon en känner. Eller åtminstone Emil - känns som han känner alla antingen från skolgång eller arbete. Han hejade och hade sig både en och två gånger, och det är alltid lika spännande att efteråt fråga: "Vem var det? Hur kände du honom?".


Tjoff, så var maten uppäten och vi var påväg hemåt till fots. Klart att vi promenerade när det var så fint väder!!

Väl hemma ville Emil spela, och jag lade mig för att se på serier i sängen. Men jag hade ett så enormt matkoma efter all lyxig mat, och så trött efter att ha sovit dåligt några nätter, att jag somnade från allt redan halv nio.......


10 kommentarer :

  1. Vilka härliga inlägg du har knåpat ihop de senaste dagarna! Blir verkligen glad av att läsa om dina fnittriga, härliga stunder utomhus och på restaurang. Och visst är det en enorm lyx att kunna äta på restaurang, köpa en glass eller en burgare spontant, utan att det blir ekonomiska problem..! Helt fantastiskt. På tal om billig mat osv., så borde du verkligen åka på semester till Polen, du som älskar Paris med dess arkitektur och så vidare. Krakow tror jag hade varit en toppenmatchning för dig, medan jag själv gillar Gdansk och dess arkitektur något mer, även om det inte är lika stort och lika många aktiviteter. Gdansk kommer ni ju till från Nyköping för bara runt 65 kr enkel väg om ni fyndar! Kanonstad, tycker jag! Och, tack för ditt svar på inlägget om spiralen, att få lite respons är så himla mysigt på något vis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. SÅ SANT. Vuxenlycka att vara ekonomiskt oberoende på detta sätt. Jag har verkligen en bra period just nu..! :D

      ÅH!! Satt och började kolla Ryanair för flyg till Gdansk på en gång... Dock lite otur, för de dyra priserna har de såklart satt på söndagar, när en vill åka hem från en weekend, men billiga flyg på onsdagar och fredagar, hehe. Smarta jävlar, det där! Men jag blev väldigt nyfiken, och nu vill jag åka dit! TACK FÖR TIPS! <3

      Radera
  2. men muuuuuuuums!!! Sitter här på jobbet i behov av mellis som blev kvar hemma o så se dessa bilder. Dregel.

    SvaraRadera
  3. Vad idylliskt det verkar! Finns det många glasscaféer i Nyköping förresten? Nyköping andas verkligen glass, tänker mig det som en bra sommarstad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju verkligen en sommarstad..! Men det finns bara ett glasställe som alla verkar prata om? Det är Aktersnurran i hamnen. Tydligen har det funnits en glassvagn som varit populär men som behövt stänga ner, hm.. Men annars finns det inte alls så mycket som en kan tro??

      Radera
  4. ALLTSÅ dina senaste inlägg <3 <3 <3 Så himla fint att du är så glad :')
    Förstår exakt vad du menar med att vara vuxen haha, nu när jag extrajobbar kan jag också lägga pengar på restaurangbesök och ba YES, värt varenda krona.

    SvaraRadera
    Svar
    1. VISST HAR JAG HAFT ETT LYCKOFLOW? :'D Mår så himla himla bra, bara!!
      Haha, verkligen. Restaurang är typ det jag tycker är mest värt av allt, att lägga pengar på :')

      Radera
  5. Mums. Håller verkligen med om att en del av livets goda som vuxen är all god mat man får äta 😊
    //Em

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)