Lösenord

fredag, maj 11, 2018

Kristi Himmelsfärdsgrillning och nattlig kanelbulle

Jag måste bara få skriva och berätta om igår - för vissa kanske en simpel, röd torsdag... För mig, en helt fantastisk Kristi Himmelsfärds späckad med sommarnöjen och kärlekspirr. Dagen började med sovmorgon, och Emil sov ett par extra timmar medan jag gick en timmes promenad ute i det fina vädret. När han vaknat till sig och vi gjort oss i ordning så förberedde vi oss för dagens inplanerade grillning!

Emil tände på sin lilla limegröna kolskål på vår nya innergård. Säg, första invigningen av innergården!


Vi hade bjudit in ett gäng, och så kom Andreas, Marcus, Fredde och Robin och joinade oss. Vi hade alla med oss eget kött och majskolvar, surdegsbaguetter, rostbiff, potatissallad och kall dryck.


*glufs glufs*


Vi grillade på ett par biffar och stornjöt med Emils stora högtalare pumpades musik i bakgrunden. Vi hade alla ett rejält matkoma, men det hindrade oss inte för att sukta ned till hamnen för en glass. Marcus och Fredde åkte dit i hans råtuffa BMW, medan Andreas, Robin, Emil och jag gick.


Behöver jag ens nämna att vädret var formidabelt? Varmt och skönt, alla var glada, musiken höll stämningen på topp och det kändes liksom SOMMAR.


Jag tog en gammal barndomsklassiker - mjukglass med päronsmak i ränderna. Kommer ni ihåg det från när ni var små? Jag ÄLSKADE det när jag var liten, pappa köpte alltid det till mig, minns jag. Nu var jag tvungen att testa det igen, för att se om det faktiskt är lika gott som när jag var liten.


Och det var det?! Hur ofta händer det egentligen, att barndomsminnen lever upp till sina förväntningar?! 

Därefter tog vi en promenad upp till Vallarna, där vi lade oss och solade, snackade och bara tog det lugnt.


Alltså LYCKAN i den här stunden? Jag låg framför Emil, lutade mig mot hans bröst, han höll armarna om mig och pussade på mig då och då. Jösses, vad jag är kär i dig. 


Det har varit något de senaste dagarna.. Är det att vi båda kände av att jag skulle till Paris dagen efter, och att vi inte skulle få ses på ett tag? Vi kände oss helt tokiga i varandra.


Robin cyklade hem, och sedan var vi bara 5 kvar. Vi stack och köpte lite snacks (linschips, pringles, smågodis och mango) och for hem till oss igen. Spelade Spank the Monkey! som är ett världsroligt spel.


Tre omgångar blev det, och det var jäkligt kul faktiskt! Fredde ser lite trött ut, men tror det är mest att han saknar Fanny (som semestrar i Seychellerna). Apropå det, så var det riktigt kul att Marcus var med också - han har varit saknad! Men nu har han slutligen avslutat förhållandet och saker kan återgå till trevligt umgänge igen.

Grabbarna stack inte förrän mellan 22-23, och då var jag både trött och hade inte alls packat till Paris (som jag skulle börja åka mot 7 timmar senare!!!). Men Emil fångade upp mig, och ensamma i vårt kök satt vi och pussades, moffade varma kanelbullar och drack kall mjölk.


Det var nog bland det bästa på hela dagen.

Jag fick visserligen bara 4 timmars sömn efter det - men vad gör det om hundra år? Jag hann packa, och i skrivande stund sitter jag själv faktiskt i en liten studio i Paris. Fem fantastiska dagar väntar.

2 kommentarer :

 1. Var ett tag sedan jag kommenterade men kikar fortfarande in här i stort sett dagligen. Allting är ju så himla fint?! Blir för tusan lite avis..

  Kom att tänka på en sak nu när Markus återigen syns här - vad hände med Linnea? Umgås ni någonting än?

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sötnos! Avis behöver du inte bli, ut och njut av sommaren du med!
   Gudnej, har inte umgåtts med henne sedan april förra året.. Men Marcus och Linnéa har gjort slut nu så vi kan umgås mer igen, Marcus och vi.. :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)