Lösenord

måndag, maj 28, 2018

Làngos med nutella och akrobatik på Vallarna

I lördags sov jag till halv elva, med en pojkvän några centimeter ifrån och en syster i rummet bredvid. Vi slet oss upp, kokade kaffe (när syster kommer på besök blir det kaffekok såklart) och satte oss på balkongen och åt frukost. Lite senare hade vi alla gjort oss i ordning och skulle iväg ut på stan. Planerna var att 1) shoppa kläder, 2) gå på veckans internationella matmarknad och 3) köpa en ny cykel.

Nathalie bad mig och Emil poserade för en bild. #boinykoping


Vi började på Åhléns och avslutade på H&M. Jag skulle inte köpa någonting men råkade bränna 1000 kronor (fyra toppar, två pennkjolar och tre nya par trosor). Nathalie shoppade också en del - hon vill införliva sin nya stil (tänk: svart-vitt, classy, stilrent, personlighetslöst).


När vi blev hungriga gick vi på Nyköpings internationella matmarknad. Den kommer till Nyköping en vecka per år, och förra året var jag där för första gången. Det var under samma period som jag var på Sverige-besök för att ta psykologexamen och fick besked om att jag fått anställning på BUP (!!!).


Det fanns charkuterier och ostar.... 


... franska baguetter... 


... och lite spanska delikatesser... 


Vi gick runt de olika stånden ett tag - afrikanska grytor, amerikanska burgare, brittisk nougat och polska piroger. Vi tog en hundring var och stack åt olika håll. Jag kom tillbaka med en bit italiensk pizza med parmaskinka och ruccola, och fick gratis pesto och extra parmesan från kassören som försökte flirta lite med mig


Vi möttes uppe på de olika trapporna där Emil hade köpt lángos.  


Nattis ville prompt visa upp vad hon köpt också, när jag försökte fota Emil. 


Polska piroger med olika fyllning. Jag vet inte vad det är, men jag har aldrig tyckt piroger är något speciellt.... Alltså vad är tjusningen???


Dags för dessert! Emil och Nattis ville ha citron-crêpes... och själv hade jag grov beslutsångest... Skulle jag ha en klassisk alltid-älskvärd nutellacrêpe.....


... eller en lángos med nutella???


Det blev det sistnämnda till slut, och jag säger bara OH MY LORD!!!!!


Alltså det här var något av det mest delikata jag någonsin haft i käften?!?! Friterat bröd med nutella... ALLTSÅ JAG HAR INTE ORD. Var tvungen att ta ett par bilder till efter jag smakat pga oundviklig smakeufori.


Det slutade såklart med att jag hade nutella över hela ansiktet (inkluderat en fläck i pannan och en vid örat??? fann dessa i efterhand).

Nu var vi tokmätta och eftersom cykelaffären var stängd (arghghhg, ville så gärna köpa ny cykel!) gick vi till Vallarna för att sola. Nathalie hoppade över stup för att komma dit.


Där vi även gjorde lite akrobatik. Jag hjulade bland annat. 


Nattis ville också försöka. 


Såhär gick det:


Vi låg i solen en timme eller så, och sedan kände vi att vi hade blivit helt möra. Solen stekte på rejält, och det var helt vindstilla. 

Vi var tvungen att åka hem och vila oss. Jag bloggade lite. #inception


Spola fram tre timmar, och vi var redo att åka ut på äventyr igen! Vi lyckades ragga med Andreas och Fredde för att äta middag och spela biljard på Pitcher's!


Jag beställde röding att äta. Ovanligt va!!! Jag som aldrig beställer fisk på restaurang. 


(Blev påmind varför också - väldigt lite mat för 200 kronor. Gott, ja, men värt det när jag kunnat få en blodig stek? Nä.)


Emil beställde en burgare (likaså Andreas och Fredde), och Nattis tog en entrecôte med färskpotatis. 


Efter maten gjorde vi det vi kommit till Pitcher's för att göra. Vi spelade biljard. Jag hamnade i lag med Nattis och Emil, och sedan var jag indirekt upprörd över Emil halva spelandet för att han i början av matchen skämtat "Får man byta lag eller?" när jag missade en boll. 


Så kan det vara. Löste sig dock efter ett tag när Emil smekte mig snällt över ryggen och jag insåg att jag egentligen var upprörd över ingenting alls. (Plus hade lite generell ångest över ev. jobb-byte eller inte osv, som ligger och spökar. Är så extremt känslig för att behöva ta beslut jag inte känner mig säker på).

Fredde följde Premier League-matchen i bakgrunden, vi spelade air hockey och tittade på när andra sällskap spelade shuffleboard (aldrig spelat det, men såg kul ut!). Vid 22:30 var vi tröttade och började dra oss hemåt.


Vi tittade på Catfish och åt snacks, drack läsk och vilade under filt. Jag somnade inte förrän 01.

2 kommentarer :

  1. Vad mysigt med besök från din syster :D
    Jag måste lära mig själv att aldrig läsa din blogg på tom mage.. du har alltid bilder på massa god mat så jag blir galet sugen på allt! Haha.
    Har du redan jobbat på Bup i snart ett år?! Jösses vad tiden gått fort! Vad är det för spännande ställe du tvekar mellan att byta till? :) vad är skillnader från bup? Är bara nyfiken för jag tycker att det är så intressant att höra om hur andra tar vissa beslut då jag själv tycker att det är så sjukt jobbigt. Då spelar det ingen roll om det är att välja middag eller byta jobb hehe. Bara känner hur mesproppen i mig växer:'D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, man lär sig aldrig, huh.. :P Sedan att typ 99% av alla mina inlägg handlar om mat, det är ju givet, haha!! #foodie

      Ja, jag är precis som du där. jättejättesvårt att ta beslut. helt sjukt jobbigt. Men jag valde ju till sist, och det känns läskigt men SÅ BRA!!!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)