Lösenord

tisdag, maj 29, 2018

Sömnbrist med orostankar (hjälp!), Stockholmsdejt och moo-phoria

Jag vet inte vad som hände, men i natten till söndags hade jag väldigt svårt att komma till ro. Jag somnade inte förrän vid 1, och vaknade sedan till 03:30, rastlös och orolig i kroppen. Jag försökte somna om, men jag kunde inte. Lite efter 4:30-tiden fick jag nog och gick upp. Jag såg att solen redan rest sig, så jag tog mig ut på en promenad.


Det är mycket tankar som snurrar just nu. Jag har sökt tre nya jobb, och jag blev erbjuden varenda ett. Samtidigt blev jag erbjuden fortsatt anställning här på BUP. Först var det mest en kul grej att söka nya jobb - för att se vad som fanns, liksom - men nu börjar det bli allvar. Jag börjar på riktigt bli sugen på en tjänst inom Barnhälsovården, där jag skulle få vara med en annan kollega och starta upp hela psykologverksamheten här i Nyköping.

Samtidigt att få träffa gravida, oftast nedstämda, kvinnor och par som nyligen varit med om en förlossning. Ge konsultation till sjuksköterskor. Träffa bebisar.

Jag vet inte. Mycket som snurrar. Jag trivs ju oerhört bra på BUP - så varför sluta? Men samtidigt så finns det så mycket nytt som lockar och som intresserar mig. Är det värt att chansa? Tänk om jag inte trivs lika bra? Gör jag ett stort misstag om jag byter tjänst när jag ändå har det bra där jag är? Snälla, hjälp.

För att lugna sinnet så försökte jag fokusera på att andas, njuta av naturen och plocka syrener i olika lila nyanser.


Jag kom hem vid 06:30, gick och lade mig, lyckades sova två timmar till. Sedan följde en slödag, när jag, Emil och Nattis låg i soffan och kollade på youtube. Vid 16 fick vi krut i baken och började göra oss iordning för att åka till Stockholm.

Efter lite lagom köer släppte vi av Nattis vid Skanstull och rullade vidare in mot Söder. Emil och jag skulle dejta. Känner ni igen platsen?


Det är mitt alldeles egna favorit-franska bistro i Stockholm - Bistro Bon. Och här är min alldeles egna favorit-filur!


Jag velade ett tag mot plankstekten, men till slut beställde vi båda varsin chiliburgare med pommes, och jag tog en extra tryffelmajo.


FAN, vad vi peppat och längtat inför detta!!! Så himla länge nu. De har bannemig de godaste burgarna på Söder (men dyra!). Så saftiga, smakrika, fulländade. Det enda som kunde gjort den snäppet vassare vore om de bytte ut mozzarellan till gruyère.


Efter maten var vi båda väldigt mätta, men det hindrade oss inte från att gå ut på glassjakt. Nu när vi var i Stockholm - där det fullständigt kryllar av 7Eleven - så ville jag prompt leta upp den andra av de två nya smakerna i Ben & Jerry's-familjen. Och se, vi fann den!


Vi slog oss ned på en bänk vid Nytorget och kikade över på Stockholmare som solade på konstgräset, blev helt chokladiga av glassen (recension kommer!) och stönade av njutning. Ben & Jerry's. Levererar alltid!


I 7Eleven hittade vi även en nyhet - Sportlunch med hasselnötter. Den ville Emil prova, så den köpte vi och delade på!


Han tyckte om den. Jag tyckte den var sådär. 

Men men. Sedan körde jag bilen hem, och höll nästan på att somna på vägen för GUDARS vad jag var trött. Emil och jag hade på podd och han satt och tryckte mig på låret för att hålla mig lite mer energisk, men jag gäspade om vartannat och lutade bakhuvudet mot nackkudden.

Så går det när en bara fått 4,5 timmars sömn. Men - det var en fantastisk dejt. 

8 kommentarer :

 1. Hatar själv att göra beslut så förstår precis hur du känner!

  Vad du än väljer så kommer det att bli bra! 100% säker. Kanske kan du göra en lista på för- och nackdelar för båda valen? Väljer du att stanna vet du att du har fina kollegor, ett arbete du trivs med och trygghet. Byter du jobb kanske du får mer energi, lär dig något nytt och får lite bättre betalt. Men oavsett vilket val som ser bäst ut på "listan" så ska du också gå efter magkänslan... Fråga dig själv vad som känns bäst! Många kramar <3 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad klokt och bra skrivet..! Tack, Hanna, för att du tog dig tiden att kika in och skriva. Jag behövde det <3

   Radera
 2. Det är ju verkligen något som väckt ditt intresse med det andra jobbet jämfört med när du tänkte söka för skojsskull. Spännande! Det bästa alternativet hade ju klart varit om du har möjlighet att vara tjänstledig från bup och kan testa det andra stället i typ ett halvår? Men förstår om det inte gpr i och med att det handlar om att starta upp någit nytt. Det är ju som Hanna skriver att du vet vad du har att komma till idag på din arbetsplats och att du trivs så pass bra där gör ju det klart ännu svårare att ta ett beslut. Sen känns det som (om jag inte är helt ute å reser..) om du är en person som vill utvecklas hela tiden och testa nya saker, men samtidigt behöver tryggheten i det du har idag? Så svårt! Är det ett beslut du behöver ta nu snarast eller har du tid att fundera lite mer? Vilket du än väljer så tror jag säkert att det blir bra, gå på din magkänsla <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petris. Tack tack tack för att du skriver <3

   Radera
 3. Förstår oron!

  Tänker att du sökte jobb på andra ställen för att du är nyfiken på att utvecklas och lära dig nya saker (och att du kanske vill lära dig andra saker och områden inom yrket innan du bestämmer dig för att stanna en längre period på samma ställe). Oavsett hur bra du trivs på ett nytt ställer är det en erfarenhet som du kommer lära dig av och utvecklas genom! Du behöver ju inte stanna därför alltid!? Och förändringar ÄR ju jobbigt, jättejobbigt, så inte konstigt att känna motstånd!

  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack du!!! Du fick mig verkligen att känna att det var lättare att ta ett beslut. TACK! <3

   Radera
 4. Förstår om du vill stanna i den trygghet du har på BUP. Men tänk om det nya jobbet kan bli tusen gånger mer givande och utvecklande för dig i din yrkesroll? Vilken möjlighet! Tror du inte att du kommer ångra dig om du inte tar chansen? BUP finns kvar. Ska inte övertala dig till något men detta är en gyllene möjlighet att prova något du verkar spänd och nyfiken på. För att byta ämne totalt.. Den där glassen låter verkligen ljuvlig! Ska spana efter den och köpa framöver. Önskar dig en så fin dag du bara kan få ❤️ KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena, du är en ängel! Din kommentar fick mig så lugn och rofylld i själen, tack! Det kändes mycket lättare att ta beslutet då <3

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)