Lösenord

söndag, april 08, 2018

Isbad, diverse svärord och skräckfilmskväll

Tjenamors! Här kommer en rapportering från gårdagen, en alldeles vanlig lördag (med lite årspremiärer). Emil och jag vaknade upp på lördagen, morgongosade och gick sedan upp för frukost. Emil hade fått med sig en bageribakt frölimpa från jobbet som blivit över från fredagsfrukosten, som var så förjädra god!


Sedan dök Fredde upp lagom till att klockan slagit 12. Han hade nämligen pratat hela veckan om att "Fan Emil, vi måste ju ta och bada ute snart?! Kom igen!!!" och Emil hade med en diskret skepsis tackat ja. Vi hoppade in i bilen, grabbarna i badbyxor och t-shirt och jag i underställ under jeansen och tjocktröja under vinterjackan. Helt normalt, visst?


Har jag nämnt det, att grabbarnas vänskap går ut på att Fredde får en galen idé, och Emil hänger på som moraliskt stöd? Ja, men precis så är det. Emil säger: "Alltså, jag tycker ju inte det här är en bra idé... Men Fredde är ju så jävla taggad..!". 


Och jag är mest en åskådare som skrattar åt deras tokigheter. Och den här peppen som Fredde haft innan blev proportionellt mindre i takt med deras närmande till vattnet. Det blåste och var kallt så in i bängen, och Emil blev allt mer skeptisk.


"Nä men fan, nu gör vi det här!!" skriker Fredde. Killarna kör sten-sax-påse om vem som skall behöva vara i längst, och sedan kutar de ut allt de har.


Skrikandes och svärandes springer de, 30-50 meter ut i vattnet. För ja, det är ju långgrunt så in i helskotta. När de kommit ut till knäna skriker Fredde (som också förlorat sten-sax-påse) att "Nä jag skiter i det här!!!!" och springer tillbaka, medan Emil står kvar där ute med armarna brett isär och ansiktet förvrängt i en episk WTF-min.

De båda kastar sig slutligen ned på magen i vattnet och kommer sedan sprintandes upp ur vattnet, skrikandes att "det gör ont överallt!!!" blandat med diverse svärord och "jag börjar fan gråta! aaaaah! det bränner!". 

Och jag fick allt på film. HEHEHE.

Fick dessutom världens kärleksrus när jag ser Emil byta om med ryggen mot oss, jackan på och helt bar undertill, med en liten rumpa utstickandes från under vinterjackan. Det såg så gulligt komiskt ut att jag blev helt sentimental och ropade "Emil, förstår du att jag älskar dig mest mest mest i hela världen!?".

Vi gick tillbaka till bilen.


Bilens värme och fläkt stod på max, och inom kort kunde vi inte andas i bilen pga bastuvärme och syrebrist. Då fick Fredde för sig att han ville åka till nästa badställe, och bada igen.


Här var det till och med is. Emil bangade direkt, och tyckte att han utsatt sig för nog av Freddes galenskaper för en dag.


Fredde kom till slut till sans med att det räckte med att "ställa sig i vattnet och ta en cool bild". JADÅ, det kan jag bistå med, käre vän!




"Men kom igen, skynda på lite va! Ta bilden snabbt!"


*redigerar lite*



Vi skyndade upp mot bilen, pumpade musik och for hem till Fredde. Grabbarna åt donken och spelade tv-spel, och jag sökte fyra nya jobb. Ja, jag vet - det är 6 månader kvar av min PTP-period, och därefter kommer jag med 99% chans bli erbjuden en legitimerad tjänst på BUP (som jag med 90% chans kommer acceptera, för jag trivs så himla bra!).


Men jag vet också att jag med fler erbjudanden kan 1) se vad resterande Nyköping har att erbjuda till framtiden och 2) kanske pressa upp förmåner/lönen en aning. Jag menar, byter jag jobb har jag eventuellt chans att pressa upp lönen runt 10 000 kr/månaden, medan det antagligen bara blir runt 7 000 kr/mån mer om jag stannar. Och jag vill ju veta vad jag kan få. Sedan är det klart att min trivsel kommer styra. Så, jag söker mest jobb för skojs skull faktiskt.

Därför sökte jag ett jobb som psykolog på 1) barnavårdcentralen, 2) vårdcentralen, 3) som skolpsykolog och 4) som organisationspsykolog. Varje vårdinstans i hela Nyköping verka söka psykologer numera! Vi får se om jag får gå på lite intervjuer framöver eller inte. Kan bli spännande! Och tänk, jag kanske blir helt wow-ad?

Hem till Fredde dök sedan Elin upp, och kort därefter Freddes tjej Fanny från Uppsala. Vi turades om att spela, hänga och laga spaghetti carbonara, och sedan slog vi oss ned för filmkväll. Med glass, såklart!


COOKIE DOUGH SÅ GOD DU ÄR.


Jag slukade burken och tillsammans såg vi skräckfilmen The Conjuring. Jag som egentligen avskyr skräckfilmer, eftersom jag blir så himla rädd av dem. Men den här gick faktiskt bra, och jag blev inte alltför tagen! Phew. Tycker alltid de psykologiska skräckfilmerna är värst, och dessa med lite "övernaturligt" tjafs kan jag skaka av mig efteråt.

Emil och jag tuffade hemåt och var hemma lite efter midnatt, och jag sov utan en enda mardröm! Hur bra?!

Klarar ni av skräckfilmer? Och har ni premiärbadat ännu?

11 kommentarer :

  1. Haha, jag som ÄLSKAR att bada blev rätt taggad på att ta ett premiärdopp också! Badade på Kreta för några dagar sedan där det var runt 16 grader i vattnet, vilket för mig helt ärligt är ganska varmt. :D Har också sett Conjuring och älskar skräckfilmer överlag, så det låter som en toppendag! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, näe?! Blev du? Så udda..! Jag hade aldrig gått igång på kallbad #bortskämd.

      Har du tips på några bra skräckisar, Emma?

      Radera
  2. Inget premiärbad. Men jag gick förbi vårt badställe vid sommarstugan igår och frågade min syster om hon inte skulle ta ett dopp. Hon har nämligen badat kring den 1 april flera år och det datumet var verkligen passerat nu. Hon sa att hon gärna gjort det men eftersom hon var förkyld kunde hon inte. Så där slapp hon det som tur var ;)

    Angående skräckfilm så förstår jag inte poängen med dem? Varför frivillig bli svinrädd? Jag tittar med andra ord aldrig på dem :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vilken tur att hon hade en bra ursäkt. Hade du inte hoppat med henne annars, menar du? ;)
      Jag kan också förstå din syn ang. skräckisar. Jag är alltsomoftast likadan.

      Radera
  3. Men alltså det där är galet!! Jag fryser bara jag ser dom :O haha. Jag badar knappt på sommaren. Är lika mycket fryspelle som dig haha :*

    Vad jag känner igen namnet på filmen! Är den ny? Jag och mina kompisar som jag umgicks med i högstadiet hade en tradition att alltid kolla på skräckfilm, äta chips och smälta choklad och doppa banan. Alltid samma sak haha. Men vi var lika rädda allihopa men man var tuff om man inte höll för ögonen ;) Idag krävs det mycket innan jag ens kan tänka tanken på att sätta på den typen av film. Hujedamej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, precis!! tänkte just säga det - vi är ju likadana där. VARMT ska det vara, över 30 grader i vattnet TACK!

      Nej, den är från 2013 tror jag :O de hade sett den förr, många av dem, men det var ju ett tag sedan.
      Men guuud, så gott det lät med att doppa banan i choklad. Varför gör man aldrig det längre?!

      Radera
    2. Eller hur?! Det är ju så himla enkelt och gott :D ananas i smält choklad är också såå gott! Fan. Måste nog gå och hämta mitt godis i skåpet. Alltså är du och Emil sånna som kan ha godis i skåpet en vecka eller äter ni upp det ni köper på en gång? Jag och min sambo är så olika där haha. Vi kan knappt ha något hemma utan att det försvinner. Tex Nutella, kakor, chips, bullar.... Jag är tvärtom! Saknar att ha Nutella tillgängligt när man är sugen och kakor när det kanske kommer gäster (Även om det inte händer så ofta haha).

      Radera
  4. Så kul med galna upptåg:) Kan verkligen sakna det med att ha blivit äldre.. många av mina vänner har inte samma gnista för bus längre. Skulle nog badat bara för att ha gjort det!
    Skräckfilmer slukade jag på högstadiet, nu tittar jag bara dagtid då jag bor ensam och helt plötsligt blivit lite mesig :p
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ofta handlar det ju om grupptryck, ja! Och att det är en rolig social grej där alla är på. Fast inte jag då, hehe.
      Ojdå, vad har hänt?? Jätteintressant att du blivit lite harigare med åren ;)

      Radera
  5. Ni är så roliga, jag hade nog kunnat ta ett dopp..men vill ha en bastu med i bilden. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det sade dem med! Men för mig gör bastu varken bra eller dålig skillnad. Det är ju lika kallt i vattnet!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)