Lösenord

onsdag, april 11, 2018

Psykologföreläsning och experimentuppdatering

Hallå där! I måndags höll jag i en helt egen föreläsning för Nyköpings och Eskilstunas psykologer, angående Q-interactive. (som är en testplattform för att kunna administrera psykometriska tester via iPad snarare än papper-och-penna).


Nervös var jag. Och som jag preppat för det. Pillat på en powerpoint, skrivit ut handouts, varit och köpt vga-kablar för att få tekniken att fungera, stakat ut ett rollspel, tränat på vad jag ska säga...

Till slut var det dags. Folk började droppa in, både bekanta och obekanta ansikten. 


Först fick alla ta för sig av fikat dock.


Sedan föreläste jag i en dryg timme om hur man gör för att utföra testningar med barnen på iPad, vilket är ett format som jag helst föredrar framför manual-papper-och-penna-versionen. Så mycket mer kompakt, lättare och roligare för barnen! (förutom när iPadsen kraschar mitt i en testning, då blir en sur, kan jag säga...)...

I början gick det inte alls bra. Jag stakade mig, slutförde inte mina meningar, tyckte jag gick för snabbt fram och liksom fick inte in det där flytet jag ville.... Men med tiden blev jag mer avslappnad och lyssnarna började ställa fler spontana frågor så äntligen, hamnade jag i rätt föreläsningsmode. Då kändes det verkligen kalasbra!


Annars... Relationsexperimentet.
Rent tekniskt sätt känns det inte som att vi rent konkret umgåtts mer isär än vad vi brukar. Vi har fortfarande träffat vänner tillsammans, umgåtts, sett på serier, ätit de flesta måltider, gosat... Det enstaka är väl att Emil suttit uppe och spelat lite längre än vanligt?

Men det som faktiskt har förändrats, och det som jag tror gör det största skillnaden: Vår inställning. Vi har en öppnare inställning inför att vi utgår från att göra saker själv, och ser till att AKTIVT välja in varandra i vår vardag på ett sätt som gör att vi verkligen är med varandra när vi är med varandra. Att umgås och vara tillsammans blir liksom en bonus vi tar tid att uppmärksamma och uppskatta på ett annat sätt. Emil sade själv att han känner mig mer "fri" att göra vad han vill - trots att det alltid slutar med att vi ligger i soffan och ser serier ändå. Och är det inte så en relation skall se ut?

Vi skall köra vidare 1-2 veckor till, och sedan blir det en ny utvärdering. Dessutom har jag ju flertal små resor inbokade: Jag skall till Amsterdam nu över helgen och är hemma måndag kväll, och sedan är jag bortrest till Stockholm torsdag-fredag nästa vecka. Massor med egentid, och tid att längta och sakna efter varandra ännu mer!


4 kommentarer :

 1. Så imponerad att du föreläste en HEL timme!! :)
  //Em

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, är du sarkastisk eller menar du det? :O

   Radera
 2. Grattis till att det gick bra på din föreläsning! Hoppas att resan till Amsterdam kommer gå bra. Jag tänker på din resa när du blev så dålig på bussen förra året. Nu vet jag ju inte hur du ska resa till Amsterdam men jag önskar dig lycka till och hoppas att du får trevliga vårdagar och att tulpanerna har slagit ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hoppas jag med! Denna gång är det tack och lov inte buss som gäller, men jag har också skräckkänslor inför det som hände förra gången.. Fy farao..

   Men denna gång blir det 2h buss till Arlanda, och sedan 2h flyg, och 15 min tåg! Mycket bra :D

   TACK för lyckönskningarna!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)