Lösenord

söndag, april 01, 2018

Burgar-Evelina, IKEA-tetris och dubbeldejt på Heron City

Långfredagen, som egentligen skall vara lång, sorglig och tråkig, blev sannerligen lång - men på helt andra sätt. Turbulent och uttröttande med massor av roliga aktiviteter, spännande nya möten, saliverande god mat och dyra inköp. Men vi börjar dagen här; runt klockan 12, när jag och Emil kört från Mariefred in till centrala Stockholm.


Lilla mini som troget tar oss runt överallt :')


Med bästa roadtrip-sällskapet. Min podcastkompis, min medsångare, min gps! 


Vi hade bestämt träff tillsammans med Evelina och hennes pojkvän på Flippin' Burgers. Burgare, såklart, när det kommer till mig och Evelina! 

Jag och Evelina har haft kontakt via sociala medier i flera flera år, genom både bloggar, instagram, snapchat och facebook. Den mesta kontakten har gått ut på att chatta långa långa meddelanden via messenger om vår tillvaro, och tagga varandra i diverse hamburgermemes. Med det sagt kan jag säga att jag var rätt nervös över att äntligen få träffa henne. 

Men vet ni? Hon babblade på precis lika snabbt som mig(visserligen på skånska ), och samtalet flöt på helt klanderfritt!


Emil och jag tog varsin burgare och delade på fries och milkshake (Cookie Dough-milkshake!), medan Evelina och Simon delade på tre burgare.
Mmmm... Burgare går alltid hem! Olyckligtvis känns det emellertid som att Flippin' hamnat lite på latsidan på senaste tiden. Smakerna finns liksom inte riktigt där, som de har gjort tidigare. Nä, Flippin', om ni nu skall anses vara Stockholms #1 hamburgerhak, då får ni fan se till att kvaliteten håller!

Men sällskapet var desto bättre. Så himla nöjd över att äntligen fått träffa henne! Tänk vilka kontakter en kan få genom blogglivet.... (Jag tänker på bland annat på Emsi, Hanna H, Evelina H, Tuva, My, Viktoria, Lovi.... so many!!).

Vi sade hejdå och begav oss åt olika håll - jag och Emil skulle iväg till IKEA för att försöka få ordning på vårt kaosrum.... Vi började bland bäddsofforna. Vi tänkte att det vore ju nice att folk kan sova över hos oss. Plus att Emil kan få lite mer mys i sin spelhörna.


Vi gick långa vändor och kollade allt från köksartiklar till skrivbord också. Dessutom försökte vi planera kvällen, för vi hade bestämt dubbeldejt med Fredde och hans nya tjej på Heron City (som låg över gatan bara). Nedan ser ni när Emil försöker välja biofilm åt oss alla.


Vi hann även med en shoppingtur! Jag som aldrig handlar kläder var relativt pepp på detta (i åtminstone 1½ timme innan jag helt fick nog). Emil köpte på sig två t-shirts och ett par skor, och jag fann en tröja, ett linne och en jättesöt byxdress.


Så dök Fredde upp med sin tjej och det betydde bara en sak: Nu hade vi möjlighet att få hem den där gigantiska bäddsoffan vi ville ha från IKEA. Hallelujah! Däremot blev det lite begrundande miner när vi insåg att de tre jättestora kartongerna à 40 kg styck inte gick in i våra två bilar (trots att Fredde har en Hyundai SUV!) och att någon av oss eventuellt skulle behöva åka uppepå en kartong tryckt mot biltaket (se bild nedan).


Vi skrattade gott när Emil kröp upp ovanpå en tredjedel av lasten och inte fick in fötterna. "Då kör vi, va?!" utropade Fredde.

Det hela slutade gott (tack och lov!!!! varför utsätter vi oss alltid för dessa situationer?!?) när vi slet ut soffdelarna ur kartongen och lyckades därefter tetris:a in allt i våra två bilar.

Men. Efter allt det pusslandet var vi hungriga, så vi tog en middag på Pizza Hut. Förjävla mumsigt, alltså. 


Och för en gångs skull orkade vi även med dessert! (sällan vi gör det på Pizza Hut numera...).


 Fanny och Fredde delade på en, och Emil och jag tog också en stor pizzookie att dela på. 


Lagom att vi ätit upp och hamnat i matkoma så var det dags för bio. Klockan 20:10 stod vi redo utanför biosalongen och kom in lagom till att reklamen slutat visas.


Vi såg på Game Night, vilket var en amerikansk actionkomedi i klassisk tappning med bra skådespelare, men helt spårad storyline och orealistiska händelseförlopp. Men inte mindre kul för det!

Klockan var över 22 när vi var klara och tog bilen hem. Hade en fantastisk stund i mini:n när jag och Emil rusar över motorvägen, skriksjunger med i vår roadtrip-lista och njuter av de mörka, tomma vägarna. Klockan var 23:40 när vi kom hem till Nyköping igen. Fredde var en jävla hjälte som hjälpte oss bär upp de tre kartongerna på 112 kg totalt, tre trappor upp till vår lägenhet.

Och nu står det en omonterad bäddsoffa i vår lägenhet som snart skall få göra kaosrummet till lite mer av ett hobbyrum!


2 kommentarer :

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)