Lösenord

lördag, mars 31, 2018

Gamla fotografier och fia med knuff

Skärtorsdagen, och långledigheten, kom med buller och bång. Jag hade haft en toppendag på jobbet med telefonrådgivning, påskfika, en tripp på stan med Malin under lunchen, handledning och slutligen ett besök. När klockan slog 16 så möttes jag och Emil upp vid bilen och brummade vidare mot Mariefred.

Där blev vi bemötta med kramar, en tänd brasa och sjömansbiff. Sedan satt vi ett tag och pratade, och farmor plockade fram fotoalbumet för att visa min barndomsvän Niklas (som jag inte hade något minne av) och andra bilder på glada bebisar.


Så spelade vi lite Utan Tvekan och Fia med knuff. Tvångsknuff ofc. Jag vann så det bara small om det.


Åt påskgodis, drack Pepsi Max och hade det härligt. Har ni testat de nya påsk-Polly? Smak av citronmaräng, påsktoffee och påskmust. Så sjukligt goda!!!! 

Sedan bunkrade vi upp oss i soffan och såg (mer och mindre engagerat) på Wahlgrens Värld. 


Och åt Ben & Jerry's. Farfar, så söt som en bara kan bli, hade köpt tre burkar i olika smaker. Han lyckades pricka rätt på favoriten också.

Så himla mysigt att vara där. Emil och jag sov som stockar ute i stugan, för att på morgonen vakna upp, äta frukost och titta på gamla hemmavideos från 1996. Åh, älskar att vara hemma hos farmor och farfar!

Därefter åkte vi vidare, för Emil och jag hade bestämt dejt med självaste Burgar-Evelina.... 


4 kommentarer :

  1. Det låter som en riktig fristad hos din farmor och farfar. Alla borde ha ett eget "sanctuary" (kommer inte på någon tillräckligt bra översättning) att försvinna iväg till. Där det mesta alltid är sig likt, få bli lite ompysslad, där det mest kravfyllda är att äta och sen välja soffposition, ovillkorlig kärlek. Minnas tider från när man var yngre. Nu låter jag kanske som en pensionär, men jag tror att avskärmning med jämna mellanrum är väldigt viktig för att återfå perspektivet på tillvaron och det vägar man väljer att gå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fristad är väl precis rätt ord för sanctuary? Jag förstår precis vad du menar! Har du en sådan plats själv, Ingrid?

      Och vet du, min dröm när jag var liten var att bli en pensionär. Sitta i gungstol och äta rostmackor med hallonsylt på. Det var min dröm.
      Men som du säger, regelbunden återhämtning från vardagen är verkligen livsviktigt för välmåendet.

      Radera
  2. Låter så mysigt att vara i "stugan", får mig att tänka på mina föräldrar... o deras stuga. Tyvärr har vi kommit ihop oss sista året vilket jag är så ledsen över. Saknar dem. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad är det som har hänt? <3 Kram.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)