Lösenord

söndag, mars 18, 2018

Teneriffa: Dag 5, Siam Park och bergen i Masca

Dag fem, och denna dag var vår sista dag med vår hyrbil. Jag, Emil och Fredde peppade inför Siam Park - världens bästa vattenland (enligt tripadvisor), medan Malin och Oscar ville ut och utforska mer i bergen. Vi åkte iväg så tidigt vi kunde, och Malin och Oscar droppade av oss utanför Siam Park.


Jag hade rätt höga förväntningar, men jag kan säga att Siam Park överträffade dem alla


Eftersom vi inte kunde fota/filma under tiden vi åkte banorna, så tog jag ett par kort innan för att visa er atmosfären. Nedan ser ni en tank med sälar.


Alla äventyrsbanor åktes i stora badringar - antingen själv, två, tre eller fyra stycken. 


Banorna hade tre svårhetsgrader. Grön (lätt), gul (medelsvår) och röd (väldigt svår). Nedan skådar ni en av de röda: Tower of Power - ett fritt fall 28 meter högt upp i luften ned i en vattenbana med en hastighet på 80km/h, genom en tub i en hajtank och sedan ned i poolen.


HELT sjukt. Kan säga att det var länge sedan jag hade sådana våldsamma fjärilar i magen som innan jag blev nedskjuten där.

De roligaste var dessa när jag, Emil och Fredde kunde åka tillsammans, sköts upp mot hala kanter i vår stora badring och skrek av skräckblandad förtjusning, för att sedan hoppa av och springa skrattande och dyblöta som små femåringar för att få åka nästa.

Efter ett åk i varje bana (de röda var roligast!) och inväntan på vågmaskinen så blev vi väldigt hungriga. Vi slog oss ned på ett av restauranghaken precis när de mörka molnen mullrade in över vattenlandet, och åt lite varm mat.


Det blev en burgare. Varken den finaste eller dyraste, men på grund av hungern så sjukt god just i de stunden. Jag HJÄRTA varm mat.


Nu när vi åkt allt och vädret inte längre var det bästa, så kände vi oss klara med vattenlandet. Vi ringde upp Malin och Oscar som kom och hämtade oss med bilen, och vi fortsatte dagen bland Teneriffas berg. 


... och det var... magiskt
Snirklandes runt på smala serpentinvägar (där varje krök var en risk för ett ödesdigert möte) körandes högt, högt upp över bergen (1980 meter för att vara exakt) och kollade på de fantastiska vyerna. Jag har aldrig sett något liknande.


Vi hittade in till den kända Masca-dalen, som sägs vara känd för sin fantastiska utsikt. 


Så här såg det ut. 


Tänk att bo här?!


Vi tog selfies. Jag var nu torr, men med helt fnasig hud efter kloret och otvättat hår. Men vad gör man inte när Emil ber om en selfie?


Vi gick till ett litet café/butik och köpte glass, deras kända mandelkaka och lånade toaletten. Så sött litet ställe, se bara!


Sedan fortsatte vi vidare (men behövde stanna var femte minut vid vägkanten för att ta fler bilder). 


Någonstans här hade Fredde somnat i bilen, men vi andra var fortfarande för begeistrade för att inte gå ut och föreviga ögonblicket. 
Jag vet, det är helt övernaturligt. Emil sade att "det känns om att vara i en film". 

Nu närmade sig klockan 20, och vi blev riktigt hungriga igen. Eftersom det var sista dagen vi hade bilen bestämde vi oss för att åka och äta den godaste pizza vi ätit - den napolitanska som låg en timmes ökenpromenad från vårt hotell (men vara en kvarts bilresa!).


Vi tog take-away och skyndade oss hem för att slabba själva på vår balkong.


Vi alla nästan slängde i oss, för att det var så gott (och vi var så hungriga). THAT CRUST AGAIN.


Sedan skrattade jag åt det faktum att vi nästan uteslutande ätit italienskt under denna resa (pizza, pasta, antipasto, risotto...)... Ja, en har ju förstått våra matpreferenser.. 

Vi var därefter helt utslagna av vattenlandsaktiviteter, höjdskillnader, fantastiska vyer, promenad och massor av nya intryck. Vi somnade och sov som stockar. Dagen efter var semesterns sista dag.

10 kommentarer :

 1. Omg!! Vilken härlig dag! Så avis på vattenlandet - älskar allt som ger en adrenalinkickar (typ). Sååå fina bilder också :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan tänka mig att det skulle passat dig, din känslojunkie :D <3 Tack My!

   Radera
 2. Kul att få återuppliva alla hissnande vackra vyer! Vattenlandet har jag dock inte besökt... Tack och lov ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kan inte få allt här i livet ;)

   Radera
 3. Så kul med vattenland, men jag är nog inte i närheten av så modig som du :)
  //Em

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, äsch, mod kommer från motivation ;) :D

   Radera
 4. HERREGUUUUD vad kul det där vattenlandet ser ut att vara! SÅ JÄKLA AVIS.

  SvaraRadera
 5. Haha usch säger fega jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tur att vi alla har våra styrkor och svagheter ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)