Lösenord

måndag, februari 05, 2018

Hemgjord plankstek

Tjenamors, mina vänner! 
Nu skall ni få höra om vad jag som Emil lyckats skapa fredagskväll... 

Efter att ha funnit ett par plankor billigt på ICA (159:-/styck!), så föddes ambitionen att försöka göra våra egna plankstekar. För att fullfölja dådet så köpte vi ryggbiff. Emil stekte ryggbiffen i sin älskade optigrill, och jag kokade hemgjort potatismos.


Jag var lite orolig över spritsningen, men satte bara igång på känsla, och det blev rätt jädra bra! Ett varv i ugnen och sedan var moset alldeles gyllene och vackert i topparna.


Vi serverade det till bords i vardagsrummet (är det fancy middag så är det!) med rödvinssås, bearnaisesås, och för min del en tomathalva och en kvist basilika.


och alltså KORS I TAKET så gott det var!


Överdriver verkligen inte nu när jag säger att den kvalade in på en topp 5 på goda maträtter vi lagat hemma (tillsammans med hamburgare, pizza, pulled pork och raclette).

Och sicket matkoma vi hade efteråt, när vi skrapat plankorna rena... Ni som undrar hur jag överlever utan lunch under dagarna - här är svaret! Jag äter som en jävla drottning om kvällarna!

4 kommentarer :

 1. .. hoppas inte du tog illa vid dig vid min kommentar, Såfall ber jag om ursäkt för det var verkligen inget illa menat!

  Det såg gudomligt gott ut! :D
  Jag funderade på en sak. Du vet den dära kladdkakan som du alltid fikade på café fåtöljen i Stockholm, tröttnade du på den? Den såg alltid såå himla kletig och god ut hehe 😍. När jag var i Stockholm för ett par år sedan så skulle jag testa den men varken jag eller min familj hittade dit trots gps (gav upp tillslut pga fika-abstinens).

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, åh, nej, jag tog absolut inte illa upp! <3 Jag får höra exakt samma sak av kollegorna ändå, det är inget jag tar illa vid mig för ;) Har bara inte hunnit svara på kommentaren än.

   Åh! KLADDKAKAN! Nej, jag hann faktiskt aldrig tröttna. Men sedan flyttade jag ju därifrån och Lovi försvann också ut på haven.. Men jag saknar den något innerligt! Hittade ni den inte? Den fanns mitt på Hornsgatan, mittemot ett stort torg. Men visst är det lite svårt i Stockholm, där allt är lite ihopknökt...

   Radera
 2. Wow vilken grej! Älskar upplägget!! Så viktigt att det ser aptitligt ut om man lägger ner mycket tid tycker jag :)
  //Em

  SvaraRadera
 3. Vilka plankproffs ni är! Ser ut som på restaurang :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)