Lösenord

onsdag, januari 24, 2018

Yakiniku och badhuslek

Tjolahopp! Igår var det tisdag, och på grund av veckans sjå valde vi att ha dejt på tisdag igen istället. Denna gång bjöd vi även med Fredde, eftersom det var han som hade den briljanta idéen att åka och bada efteråt - och ville visa oss sin nya smakupptäckt - yakniniku.

Ni kanske vet (eller inte blivit varse?) att jag absolut inte är ett fan av det japanska köket. Har jättesvårt för sushi och annan rå fisk, har aldrig gillat avokado och äter helst av allt inte ris. Ser ni vart detta är på väg?

Yakiniku har däremot varit undantaget. Det har jag ätit en-två-tre gånger då jag följt ett sushi-suget sällskap, och tycker faktiskt är riktigt gott!


Fredde hade ätit det för första gången bara några veckor tidigare, och blivit helt frälst! Nu ville han introducera detta för Emil (som aldrig ätit det förr) och mig (som inte ätit det på ett bra jävla tag).

Vi gick till ett litet sushi-ställe på Öster och slog oss ned.


Medan vi väntade på maten så "visade" Emil mig hur en skulle äta med pinnar (kan väl säga såhär... han är inte proffs än), och vi gaggade på om vår kommande resa till Teneriffa (i mars!).


Snart kom maten och vi högg in. Fredde åt för fulla muggar och sade "det här kan jag äta varje dag!" medan jag och Emil var lite mer restriktiva med vår beröm. Visst, vi båda tyckte det var gott, men det finns SÅ mycket annat som är godare (pizza/burgare/plankstek/falukorvmedmos/långkok/varmröktlax) osv osv. Fick en liten kärleksknäpp när jag insåg hur lika jag och Emil är, och hur bra vår vardag flyter när vi aldrig behöver bråka om vad vi skall äta till middag.


Samtalsämnen flöt mellan hur en skall undvika att bli attackerad av en haj till att en absolut inte bör sitta och spänna bröstmusklerna som Haidar i PH.

Efter maten var vi mätta och belåtna, och for iväg till badhuset! Där har jag aldrig varit - trots att jag är gammal simmare i grunden och saknar mitt babysim/simskola något otroligt. Fick en sådan stark längtanskänsla när jag gick ur bilen och kände doften av klor i luften, och så kändes det som varje vecka jag skulle åka och plaska med mina simbarn...

... På badhuset hade vi massor av skoj! Vi hoppade omkring i både varma och kalla pooler, klättrade på badhuspoolsklätterväggen (säg det snabbt tre gånger! ps. gärna i en snap, ds.) och åkte vattenrutschkana tre på en badring fastän en inte fick. Det var det roligaste av allt, och när Emil och Fredde tumlade runt i det hala röret och slog i både här och där så skrattade jag så att jag kiknade.

Lite bubbelpool senare och vips, så var vi helt möra och trötta i kroppen. Jag och Emil somnade som en stock därefter.


10 kommentarer :

 1. År 2000 bodde vi i två veckor hemma hos min japanska brevvän (sedan jag var 12 år...) och åt med pinnar varenda måltid. Även avokado, stekt ägg etc, ja allt utom soppa. Blev rätt proffsig då, men har tappat en del färdighet numera ;) Dock äter vi ofta sashimi/sushi, även hemma, vi gillar det verkligen båda två!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då äter ni med pinnar hemma också, eller?

   Radera
  2. Oui :-) Köpte för övrigt med oss hem en uppsättning tjusiga sådana, men de är lite svåra, då de är fernissade och ganska hala. Vanliga gratispinnar i obehandlat trä är absolut enklare, så det blir oftast dem.

   Radera
 2. Haha, du och jag skulle nog få problem om vi skulle ingå i ett förhållande Emelie! Mvh hon som enbart äter vegetariskt och fisk :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHA, aww :((((( Synd. Då är du inte min secret back-up om det skiter sig med Emil, då...

   Radera
 3. Haha, säger exakt samma som Louice ovan! Äter också bara vegetariskt och fisk så tror inte vi hade varit förhållandematerial för varandra heller. ;) Men ÄLSKA BADHUS!!! Är det ett bra äventyrsbad? Verkar inte finnas så många i Sthlm tyvärr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, men Emma, då passar ju DU perfekt med Louice, matmässigt ;)))

   Inget äventyrsbad direkt. EN superlång rolig rutschkana men annars bara små pooler. Eller det kanske räknas som ett äventyrsbad ändå? Annars är väl Sydpoolen rätt kul? :D

   Radera
  2. Hahaha, perfekt!

   Aldrig hört talas om Sydpoolen - måste kolla upp direkt!

   Radera
 4. Åh, jag älskar yakiniku! Och gud vad roligt med badhus, jag har inte åkt vattenrutschkana på hur länge som helst. Tror dock att jag skulle vara lite för feg idag, tyvärr, men flyta runt på en badring (då menar jag flyta, inte åka rutschkana med den, att ni vågar :o) och bada bubbelpool låter underbart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, det hade jag inte heller. Men jävlar, det är ju minst lika roligt när man är äldre (tyngre = åker fortare). Och jo, det är rätt trevligt med det. Du kanske skall ta en tripp förbi ditt lokala badhus snart? ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)