Lösenord

fredag, januari 19, 2018

Semlor hit och semlor dit

Alltså, sedan jag flyttade till Paris, så har jag insett en grej... Jag är helt såld på semlor!
Lite lustigt kanske, i och med att jag egentligen avskyr mandelmassa/marsipan, men har lärt mig äta semlor för bara ett par år sedan. Nu, sedan jag bott i Paris och inte haft tillgång till dem under säsongen, så har jag blivit tokig i dem! LÄNGTAR efter semlor varje år!


Men sedan alla dessa innovativa former på semla.. Som några år sedans hit; semmelwrap.. Till årets nyheter. Har ni hört talas om nachosemlan?


Eller kanske den djärvare varianten: falukorvssemla?


Jag vet i alla fall vad jag vill testa! Här i Nyköping har vi ett café som gillar att spexa med semlor, och de har en hel del varianter..! Exempelvis förra årets succé: nutellasemlan. Årets tillskott: Semmelmilkshake...!


Eller för den som inte är så sugen på bröd: chokladbollssemlan?!?


JAG VILL HA EN AV ALLA TRE! Jag har faktiskt bestämt med Emil att vi ska gå dit, köpa alla tre semmelvarianterna och sedan dela på dem.. Hur bra fikadejt låter inte det som?!


Vad tycker ni?

14 kommentarer :

 1. Åh! Semlor är mitt absoluta favoritbakverk, ingen konkurrens! För två år sen levde jag i princip på två dagligen semlor och en liter mjölk om.dagen. ja, det låter sjukt, men det var en riktig kalasperiod! Även förra året blev det en om dagen frsm till och förbi fettisdagen. Har dock aldrig testat några andra varianter och är egentligen inte så nyfiken heller, konstigt nog. Nachovsrianten låter ju väldigt god, men det känns för mig som.npgot helt annat än vanlig semla. Såg något om lussesemla före jul dock, det är säkert också svingott! Och, er det låter ju som.en fantastisk idé! Älskar projekt i den stilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ååååh, det låter ju helt magiskt! Men inte kan det ha varit tillräckligt näringsrikt? :O

   ÅH LUSSESEMLA skulle jag vilja testa! Det låter verkligen urgott. Men du hade inte velat testa en annan variant om det finns originalet i disk? ;)

   Radera
 2. Oj vad annorlunda! Du får dela en utvärdering sedan om du testar ny variant. Själv är jag inte så förtjust i semlor då jag inte gillar grädde ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller det egentligen, men om den är smaksatt med vanilj tycker jag det är smaskens :)))

   Radera
 3. Haha, nä, fyyyy alltså! Gillar inte klassiska semlor så tycker att alla de där innovativa varianterna låter helt vidriga, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de innovativa hade ju kunnat vara ett roligt omväxlande, och kanske en ny rolig twist som gör de goda! ;) Man vet ju aldrig...

   Radera
 4. Hahahha fyfan vad äcklig den där falukorvsemlan såg ut!!!! Jag håller mig 100% till klassikern i det här fallet, inga spexiga semlor för moi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, men vanliga semlor går an iaf!! <333

   Radera
 5. Chokladbollssemla låter helt i min smak! Är inte alls förtjust i semlor pga grädde och mandelmassa. Du får gärna utvärdera semlorna ni testar, ser framemot att höra både ditt och Emils betyg!

  SvaraRadera
 6. Jag åt min första semla igår! :D Har bara provat originalet & tror att jag håller mig till den, har svårt att tro att något slår det, det finns ju trots allt bara en semla. ;) Men ni får utvärdera de andra åt oss! Semlan jag åt igår hade dock "vanlig" grädde, dvs. smakade endast grädde & jag gillar egentligen inte grädde så mycket, föredrar grädde som liksom smakar lite sött, semlor med sån grädde är SÅ gott! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller HELT med dig! Samma med mandelmassan. För mycket bittermandel och det blir helt fel :((( Det skall vara riktigt goda semlor med vaniljsockerblandad grädde och ljuvlig söt mandelmassa :D

   Radera
 7. Jag har försökt lära mig att tycka om semlor, men alltså..mandelmassa är blääh och så förstår jag inte kombinationen grädde och bulle? Nä, inga semlor för mig. Undrar hur det kommer sig att alla dessa andra varianter dyker upp, o den där falukorven såg inte så aptitlig ut. Men, chokladbollssemlam! Nom, den såg god ut! Let us know when you've tried :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mandelmassa tycker jag inte om heller egentligen men på något vis har det börjar fungera i små mängder, och i samband med bulle och grädde. och åhjo, det funkar visst, bara det blir rätt proportioner!
   Gillar du grädde i annat fall? :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)