Lösenord

lördag, januari 20, 2018

Kontroversiell som fan

Pang-bom, sade det, och så var helt plötsligt Nypan täckt av två decimeter snö. Bara sådär. Kontroversiellt som fan, men jag gillar verkligen inte snö. För mig innebär snö blöthet, svårt att ta sig fram, halka och tågförseningar - och värst av allt: kyla. Sedan jag bott i Paris har jag dessutom fått jag uppleva en (helt fantastisk!) verklighet utan snö.


Insåg ett helt nytt aber avseende snö, som mitt barndomsjag aldrig förstått. Skotta fram bil ur snödriva.


Huga. Ännu en anledning att ogilla snö. Men samtidigt...


... hur otroligt vackert är det inte?


Emil tog dessa två snöbilder igår, när snön lyste upp hela innergården och området där vi bor. Snö är väl kanske både vackert... och sprider ljus.


Men tillbaka till att snö är en pina och jag gör allt för att undvika den: Voilà min skyddsplats.


Att krypa upp i det gosiga soffhörnet, omringad av kuddar och filtar, en kopp te och en bra serie. (Nya serien: Riverdale).


Det är trygghet, det. Soffan - från att ha varit en stor klumpig möbel i andra sidan lägenheten från sängen - har jag nu börjat förknippa med mys och trygghet. Tog väl lite tid, i och med att det tog ett tag (iom tapetsering och montering) att börja använda soffan. Men nu, nu är soffan mitt favoritställe!

Har ni en plats som betyder trygghet och hemma för er?Ps. Fredrikaaa... Var är du? :(((( Har något hänt?


16 kommentarer :

 1. Är inte förtjust i mörker och kyla, men snön i sig är det inget stort problem med sedan jag flyttade till Norrland. (Där är den "rejäl", lyser upp och är ren och vacker. Inget salt som missfärgar och skapar smutsiga drivor, sällan blåst som driver stora snömoln i luften och på vägarna)
  Kuriosa: Första gången vi flög till Paris kunde vi inte landa p g a snöoväder:) Men visst, det är sällsynt! (Detta var 1977...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Att det kan vara så.. tacka vet jag senaste gångerna då Paris varit snöfritt :))

   Radera
 2. Oj vad mycket snö hos er! :O vi har bara ett litet täcke på marken änsålänge men det kanske kommer söderut nu med. You never know! Fast fint är det ju faktiskt och lite mysigt att man går en bra anledning att mysa in sig i soffhörnet :* Soffan är min trygga plats när jag är ensam hemma men annars tycker jag nog mer om sängen. Den är så gosig. Vi har ju likadana soffor, men jag tycker det där hörnet är för kort, man måste ju alltid sitta hopkrupen eller på sniskan om man vill sträcka ut benen.. vilka i-landsproblem va!

  Puss å kjam ät en banan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ja! Vi fick en SNÖBOMB helt plötsligt och från att ha asfalt överallt så blev det pulsande genom snö över skokanten.. Huga...

   Då har vi samma syn. Säng och soffa är underbart!! <33 Hahaha, jag kan faktiskt känna igen mig i det du säger. Cozy-hörnet är underbart, men KUNDE varit större. Som en stor rund soffa typ, haha! Men vad tycker du om divan?? ;)

   PUSS :*

   Radera
  2. Vi velade ju mellan cozy-hörnet eller en divan haha. Nu i efterhand jag jag ångra mig lite ;) Men å andra sidan så är hörnet som gjort för mig och Svante när jag ligger som en banan och han framför min mage. Perfekt! (Lite ont i ena höften efter ett tag men man får ha ett automatiskt vänd-schema så går det bra ;)

   Radera
  3. Jag tycker alltid cozy-hörn vinner (har haft båda i olika perioder). Det är liksom bredare, och ibland tycker jag det är SÅ toppen att sitta skräddare :)))

   Radera
 3. Vilka vackra bilder! Hela jag ryser när jag ser dem. Snö är bland det finaste jag vet. Särskilt den där kristallklara iskalla snön. Nu bor jag inte så stort (35kvm), så egentligen är hela min lägenhet min trygghet. Men jag har en plats jag alltid sitter och det är på min fotpall, med filt. Här sitter jag nu efter en lång dag på jobb med en stor kopp varm te efter en förfärlig vecka med diverse sjukhusbesök. Trevlig helg till er <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh. Har du en fotpall framför ett bord eller är det med laptop i knäet/mobil i hand? <3

   Radera
  2. Det är framför mitt soffbord, så ibland har jag datorn och ibland mobilen :) <3

   Radera
 4. Hejsan och tack för en så mysig blogg! Har funderat på en sak som plötsligt slog mig, nämligen att det var längesen du umgicks med Linnea? Du kanske har nämnt något om det har hänt något mellan er då ni verkade vara så himla tighta! Har det hänt något särskilt? Fattar om du inte vill ta upp det i bloggen om så är fallet.
  Hursomhelst, tack igen för en mysig blogg där du delar med dig av så mycket!<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, fan, har svarat på den här kommentaren tusen gånger nu. Men jag kan dra det kort: Linnéa visade sig vara en jävligt dålig vän, så jag beslutade mig för att klippa banden. Sådana människor behöver jag inte i mitt liv. <33

   Radera
 5. Stallet är mitt andra hem..och min trygghet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det är inte ovanligt. Så fint <3

   Radera
 6. Jag älskar snö + vintern mer & mer ju äldre jag blir, vilket är intressant då det för många verkar vara tvärtom! Så just nu är jag glad att vi har snö i Norrtälje (1h utanför Sthlm) där jag bor. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då! Det var ovanligt, men då i sig himla fint :')

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)