Lösenord

torsdag, januari 18, 2018

Min första föräldrautbildning och finpizza-dejt

Vet ni??? I tisdags hade jag min första föräldrautbildning! Tillsammans med min kollega och kurator, Kristin, så ledde vi första lektionen av en rad föreläsningar, som riktar sig till föräldrar med barn med ADHD. Kan ni tänka er?


Jag var så så så så nervös innan. Visst att jag stått och samtalat framför folkgrupper förr, men det var länge sedan nu och aldrig som utbildad psykolog. Läskigt ju.

I alla fall stod jag och Kristin i 3 timmar och föreläste, reste gruppdiskussioner, väckte reflektioner och undervisade hela lektion 1 i föräldrautbildningen strategi.

Efteråt var jag så upprymd (men utmattad!), och kände mig alldeles matt och kär. Snapchattade om det och fick ett kärleksfullt svar tillbaka.


Trots att det var tisdag, så föreslog jag att Emil och jag skulle ut på dejt ikväll. (Jag hade fått förhinder på torsdagen med en preliminär AW på agendan). Det var ett riktigt blåsväder ute, och det hade även börjat snöa. Fy farao!


Vi försökte hålla god min, under mössor och luvor.


Det var min tur att välja, så jag tog Fazana! Nypans finpizzeria, skulle en kunna säga.


Vi beställde in varsin pizza för att sedan dela på (jag kunde inte bestämma mig!). Emil tog en pizza planka - en pizza med oxfilé, färska champinjoner, pommes duchesse och bearnaisesås. Vilken grej, va?!


Själv ville jag testa en annan variant - kartoffel, med rotfruktschips, ruccola och tryffelsalami!


Vi delade hälften hälften, och smaskade på både min lite mer "finvariant" med knapriga chips och fin salami, och Emils mer spexade kombo-variant med potatismos på (som passade himla bra på pizzan, måste jag säga!).

Bra betyg! Min fick 5,5/10 och Emils 7/10. När vi gick därifrån fanns inget kvar.

Vi kom hem relativt tidigt för en dejt, och det bästa med det är att vi hade hela kvällen på oss att gosa i soffan och se - från början till slut - på serien End of the F***ing World. En serie som är helt vrickad men samtidigt obehagligt underhållande. Har ni sett den?

6 kommentarer :

  1. Vilken häftig upplevelse och vad skönt att det gick bra att agera föreläsande psykolog! Och nej, serien har jag inte sett. Men det verkar på dig som om den är värd att se? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjä. Den var underhållande, men inte revolutionerande! Rekommenderar hellre Outlander i så fall ;)

      Radera
  2. Men hur bra är du inte!!! Satan vad stolt man blir, du är ju tokfräsbra(oklart om det ens är ett ord, men joråsåatte)! Inte dåligt att stå i 3 timmar dessutom. Hejaheja dig! ♡

    Njaää den serien har jag inte sett, kanske blir nästa efter att jag kollat klart dom senaste säsongerna av greys :D Puss på nosen. Förlåt jag vet inte vad jag håller på med riktigt blev så glad av att läsa ditt inlägg haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men söteeeee <333 Bara älskar dina kommentarer, du gör mig så glad bara genom att vara du! <3 Vill alltid skriva inlägg som piggar upp! :*

      Radera
  3. Åh, vad skönt att det gick bra att föreläsa! *applåd* :D Eftersom detta är för föräldrar som går på föreläsningarna för sina barns skull så kan det inte gå fel, de är endast där för att lyssna & lära sig och inget annat! :) Och nu eftersom denna gick så bra kan du ta med dig det till framtida föreläsningar. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men vissa föräldrar kan allt komma med knepiga frågor och vara bra kritiska till allt och inget... Men du har så fin pepp, min lilla Malin Wonka! <3 :3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)