Lösenord

lördag, januari 06, 2018

Paris, Dag 3: Regnrusk, milkshakes och kriminella planer

Den 1:a januari vaknade vi upp, och tittade chockartat på klockan.. 11:45?! HUR kan vi ha sovit så länge? Nog för att vi stannat uppe någon extra timme efter midnatt, men 11:45? Wow.

I vilket fall blev det således lunch i förmån för frukost, vilket passade sig bra, i och med i princip hela Paris var stängt denna dag. Plus att det regnade som bara attan, och prognosen förutspådde regn hela dagen lång. Men vi, vi hade en genialisk plan! För att sätta den i verket var vi tvungna att åka métro. Vi plankade (därav den pillemariska minen hos Emil, gissar jag).


Vi skulle hit! En av få saker som var öppna denna dag: Steak'N'Shake
Där vi druckit våra hittills godaste milkshakes i Paris, och nu skulle vi testa burgarna också..! 


Vi hade en liten ond plan om att tjuva de fantastiska milkshakeglasen som de brukar serveras i, men jag märkte redan på vägen dit att Emil höll på att banga ut pga feghet ("Men tänk om vi blir påkomna? Vad gör vi då? Tänk om någon ser oss? Tänk om..." - må tilläggas att hela kuppen för länge sedan var hans idé????). Han drog alltså en lättnadens suck när vi fick våra shakes serverade i pappersmuggar (jag hade inte låtit honom banga!), och han sade "Det är nog bäst att vi gör det på sommaren, då är det ändå mer folk..!" (mes!). Men men. Så var det med det.


Alltså var kriminell jag är i detta inlägg??? Sorry guys. Är inte såhär i alla anseenden.

Burgarna var hursom kalasgoda! En stor köttpuck nedpressad direkt på stekhällen, äkta bacon, cheddarost och bra råvaror. Tummen upp, en kedja värd att besöka!

När vi ätit upp hade regnet ett kortare uppehåll, och vi gick tillbaka en halvtimme till hotellet. Vi passerade Seine på vägen.


När vi kommit hem hänger vi på hotellrummet, slökollar på Paradise Hotel/Outlander, myser och lyssnar på regnet utanför.

KLIPP TILL: 5 timmar senare, vi ska ut på middag!
Emil tar sig tiden att ordentligt fånga den lysande karusellen på bild, som han inte lyckats tillräckligt bra med dagarna tidigare. Jag lyckades fånga honom på bild, och han är också lysande (bildligt talat då).


Emil var riktigt sugen på pasta, och jag kunde inte hjälpa annat än att stämma in i hans spaghetti-rop. Vi hade först tanken om att prova någon ny restaurang, men i och med att allt antingen var stängt eller kändes turistiskt kitschig (ja, vi gick runt mer än en timme och letade), så blev det en gammal favorit. Del Papa!


Vi tog varsin pastarätt - jag bolognese och han carbonara. Tillsammans med deras fantastiska olivbröd på sidan, mmmm..! Riktigt gott! Och jag blev tokmätt! Men...


... det hindrade oss inte från att köpa och dela på en kaka till ännu ett avsnitt av Outlander.

Det var vår nyårsdag, det. Lugn, mysvänlig och väldigt regnig.

8 kommentarer :

 1. Vad mysigt ni har det, synd bara att man själv blir så jäkla ressugen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw.. var vill du åka, helst av allt? :D

   Radera
 2. Jag tycker att lite kriminalitet piggar upp bloggen på ett härligt sätt! Kommer ni stjäla glasen till sommaren istället? Har ni någon plan för hur Emil ska träna upp sitt kriminella mod till dess?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, det tycker allt jag med, tack för bra feedback! :D
   Ja, det är tanken.. Eller, det var Emils "ursäkt" när han väl bangade att "vi kan väl göra det på sommaren istället?".. I så fall ska vi sitta på uteserveringen, där det är skitlätt att bara "gå iväg", liksom ;) Med ett eller två milkshakeglas, kanske... *vissla oskyldigt*

   Radera
 3. Får en alldeles fantastisk lust att åka på storstadssemester!
  Har aldrig druckit/ätit en milkshake (tro det eller ej!), men de där ser ju helt perfekta ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Whaaat? Har du inte? Hur kommer det sig, har aldrig suget fallit på? ;)

   Radera
  2. Antagligen har jag varit så sugen på glass att jag helt enkelt inte kunnat hålla mig ifrån att äta upp den innan den hamnade i glaset... :D
   Det låter ju iaf som att jag har något att se fram emot!?

   Radera
  3. Hahaha.. Ja, det tycker jag verkligen. Hur skulle din dröm-milkshake se ut?

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)