Lösenord

måndag, januari 15, 2018

Huvudstorlekar, Emil-kakor och 80s-filmer

Första morgonen drog vi oss upp vid 10-tiden, och så utvilad och klarsövd har jag inte känt mig på mycket länge. I och med att resterande hushåll börjar sträcka på armarna (Emil kom framlufsande från soffan och Marieke från sängen) så dukade jag fram frukost. Bara välja och vraka!


Till frukosten började vi med en gammal klassisk 80-talsfilm, som varken Emil eller Marieke (!) hade sett. 


Jag åt vaniljyoghurt med hallon och rostat bröd med stekt ägg och basilika.


Tanken var att gå ut denna dag och visa Nyköping för Marieke, men medan vi satt i soffan och såg på film så tickade timmarna förbi och vi insåg att nä. vi har helt enkelt inte lust att gå ut idag. Så vi bestämde oss för att stanna inne och ha en lat-dag.

"Jag vill baka!" utropade Marieke (en av sakerna jag älskar med min bästa vän: Hon vågar skamlöst uttrycka och berätta vad hon vill, ta för sig av cola-burkar i kylen och sätta på tevatten utan att behöva fråga. #truefriendship. Jag har så svårt att gå runt och fråga och tassa på tå och undra hela tiden vad mina gäster vill. SÅ mycket mer avslappnat när de bara tar för sig. Kanske därför jag ibland går runt och drar i lådor och skåp hos andra - vilket kan få lite skilda reaktioner *oops*. Men bara en kan hantera att bli tillsagd så finns det väl inget att förlora??)

I alla fall. Baka tyckte vi alla lät som en bra idé. Emil-kakor! Marieke har aldrig fått äta Emil-kakor?!


Jag och Marieke var en hjälpande hand och gjorde kakdegen, medan Emil did his thing.


Då satt jag och Marieke på andra sidan köksön, snickesnackade tillsammans och snapchattade. Vi hade flera roliga pratlekar igång: "How's yours?", "Unfortunately fortunately" och lika ämnen, såsom "mitt bästa/sämsta breakup", "sämsta sexet", "finaste mötet med en ny partner", etc.


För att ha träffats första gången så flöt samtalet mellan Marieke och Emil på så vansinnigt lättsamt! De satt och pratade oralsexvanor och annat tabu med mig bredvid, och jag bara njööööt av att allt kändes så naturligt och enkelt. (obs ursäkta att jag inte lade in en too-much-information-varning där i början)...

Sedan skulle jag och Marieke ta en bild (se bild 1), men skrattade så våldsamt åt vårt återkommande problem: Huvudstorlekar. Mariekes huvud ser skrattretande mycket större ut än mitt. Vi var tvungna att testa en annan set-up - att Marieke stod en halvmeter bakom mig men låtsades stå bredvid. Även det skapade många skratt.


Till slut fick vi det att fungera! (se bild 4).


Vi åt kakor med glass och kolasås, fortsatte vårt 80-tals-tema med (kan ni se?), pillade på våra mobiler och snackade mer skit.


Till middag skulle det bli burgare! (det kunde ni kanske se på min välkomsttavla). Hej bästa vän och bästa pojkvän!


Och sen... sedan har jag inte fler bilder?

Vi gosade återigen ned oss i soffan (åh, vilken underbar soffdag det här blev!), åt mer kakor och tittade på ännu en 80-tals-film (Say Anything). Kvällen slutade än en gång med att jag och Marieke låg och garvade åt någon random historia i sängen innan vi somnade.

10 kommentarer :

  1. Låter som en härlig helg och så lyxigt när människor man gillar kommer överens :) Dirty dancing tittade jag nästan sönder under mina tonår;)
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahhaa, går det ens?! Den som är så tidlös och bra, varje gång man ser den!

      Radera
    2. Haha näe därför skrev jag nästan :)

      Radera
  2. Inte sett Breakfast Club?! Tur du såg till att det blev gjort för henne, för den kan man faktiskt inte aldrig ha sett.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ELLER HUR! Detsamma gäller Emil. Nu är de rejält inskolade i 80tals-kultur, åtminstone filmmässigt ;)

      Radera
  3. Du borde lagt in en varning att man blir HUNGRIG av det här inlägget. Fantiserar om kakorna i detta nu! Vill ha iskall vaniljglass och varm choklad och kolasås till 😍

    SvaraRadera
  4. MYS! Älskar att sova i samma säng som en kompis/kusin, känns som att en är barn/tonåring igen!

    Gillade hon kakorna förresten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, visst blir det så?? Tokmysigt.

      JA! Hon älskade kakorna! :3 (hur kan man inte??) Dessutom åt hon dem precis som jag brukar göra - topp och botten först, och spara kakdegen till sist. ;) :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)