Lösenord

fredag, oktober 13, 2017

Resor och festligheter framöver

Det händer mycket på planeringsfronten i Emils och Emelies huvuden numera! Vi har både fnular, funderat, diskuterat, argumenterat, bestämt och i vissa fall även bokat resor och festligheter framöver. Vill ni höra? Ja, det är klart ni vill det!

Först på tur som firande är vår ettårs-dag, den 22 november. Vi har bestämt oss för att vi vill åka iväg någonstans och fira oss, och vi har kikat lite på ställen som Söderköpings Brunn och The Lamp Hotel. Viktigt för mig är 1) att vi inte åker till ett vanligt kedjehotell och 2) att vi åker någonstans där jag aldrig förut varit - alltså att det blir något speciellt och helt unikt.
Slutligen fann vi ett litet avskilt gårdshotell med spa utanför Linköping som heter Himmelsby, som jag blev helt förälskad i.

Bild tagen från hemsidan

Näst på tur är en resa till Paris. Jag har enorm Paris-abstinens, och Emil är så fantastisk att han gärna reser med mig dit. Vi har bokat en resa över nyår, alltså 30 december-3 januari. Längtar så jag förgås.



Igår snubblade jag in på Ryanair och såg att de hade sjuka rabatter nästa år, även där till Paris. Jag råkade köpa en resa, tur och retur, för under femhundralappen. 9-12 februari åker jag själv ned - som en liten födelsedagspresent till mig själv.


Förutom det har jag, Emil och hans bästa vän Fredde börjat planera in en resa under mars månad. Emil har aldrig någonsin varit på en solsemester, och vi känner alla tre att vi vill undkomma Sveriges hemska kyla. Vi har kollat på resor till Teneriffa under en vecka, 10-17 mars, och då över Emils och Freddes gemensamma födelsedag (13 mars).


Så om allt står sig rätt till - så får jag en resa en gång i månaden framöver. Hur lyxigt?!
Älskar att kunna ha flex att ta ut när jag känner för det, att kunna ta sådanahär resor, att kunna be om ledigt utan att vara orolig för avslag och att ha fasta helger att kunna åka på.


Alltså!!

Har ni några resor planerade framöver? Och vilket av detta lockar er mest?


36 kommentarer :

  1. ÅH vad roligt :D blir riktigt avis.
    Måste säga Teneriffa då jag är otroligt sugen på sol & värme. Jobbade sommaren ut så kände inte att jag fick en riktig sommar! Åker dock till Marrakesh med min mamma och mormor i november. Längtar!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh?!?! Där har jag aldrig varit... Har du?? :D

      Radera
    2. Nej!! Men tror jag kommer älska det. Så vackert så mycket färg, känns som det passar mig :)))

      Radera
    3. Gudars, det tror jag verkligen! Du är ju en färgklick bara du!! :**

      Radera
  2. Låter som att en angenäm tid väntar dig/er!
    Vi åker till Marocko på måndag. En veckas rundresa: Marrakech- Fez - Casablanca - Rabat och som avslutning 1 vecka i Marrakech. Vi var där en vecka 2009, fascinerande! Fez var jag i på 1970-talet! (Trodde väl aldrig jag skulle komma tillbaka dit igen...) Casablanca känns ju väldigt sägenomspunnet, bl a från filmen med Ingrid Bergman, så det hela ska bli ett äventyr.
    Vi tar en sak i taget i vår ålder och har ännu inget planerat för våren, men Paris har vi tänkt oss till hösten nästa år :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Ni är verkligen globe trotters, du och B ;)

      Radera
  3. Åh, vad mycket roliga saker ni har att se fram emot när höst- och vintermörkret närmar sig.<3 Nyfiken som jag är undrar jag hur vädret är på Teneriffa i mars? Ha nu en härlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska tydligen vara runt 24 grader, som det egentligen verkar vara stabilt mellan 24-27 grader året runt :D

      Radera
  4. Åh så härligt! Underbart att ha så många olika resor att längta efter! :) Jag har en resa till Kreta planerad i slutet av mars (skall på bröllop!) samt en mer långsiktig plan om att åka till Thailand i två veckor i november nästa år. Av dina resor så lockar Paris + solsemester mest - är alldeles för rastlös för spa och åker hellre till ett äventyrsbad. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste bara tillägga att du inspirerade mig så sjukt mycket att jag VIPS bokade en resa till Paris 5-8 januari (det var ju verkligen tokbilligt)! Tänker att jag skall fira att T2 då kommer att vara över + att jag behöver lite semester. Tack för inspirationen. :D

      Radera
    2. OOoh... Bröllop på Kreta? Berätta mer!! Och vad ska du göra i Thailand? I Teneriffa ska vi på äventyrsbad, faktiskt!

      Men åh, vad myyysigt! Då kommer du två dagar efter att vi åkt hem ju :O Men gud, vad fint! Vad fick du för pris? Vad ska du bo? :D

      Radera
    3. Hehe, min sambos kompis och hans flickvän - som är från Kreta - skall gifta sig där! Skall bli mycket trevligt. :D

      Ja! Åh, så synd att vi inte tajmar våra vistelser - hade varit superkul att träffa dig i Paris!! Flygbiljetterna kostade ca 1000 kr t o r för två personer, så det kändes helt klart överkomligt! Har bokat ett hostel i Montmartre, så totalt går hela kalaset på 3000 kr. Vad betalade du och var skall ni bo? :D

      Radera
    4. Wow, så spännande!... Pratar de svenska, engelska eller grekiska? Kan din sambos kompis grekiska?

      Jag betalade 500 kronor tur och retur i februari, och har inte bokad bostad än. Till december var det ingen rea när vi bokade förra månaden, så det gick på 1800 kr utan boende ;)

      Radera
    5. Hon har pluggat/arbetat i Sverige i några år nu, så de pratar mestadels svenska med varandra. I början fick de dock kommunicera på engelska. :) Och ja, han har lärt sig grekiska för att kunna prata med hennes familj (som bor kvar på Kreta och inte kan engelska)! :D

      Ahh, då fick vi resan till samma pris alltså! Siktar du på att bo i något särskilt område? :)

      Radera
  5. LYX!! Vad mysigt, glad för din skull Emelie (och Emils också, såklart)!
    Älskar Paris men är mest avis på Teneriffa, åkte dit på solsemester som barn och det är minnen jag alltid kommer bära med mig. MEN att fira nyår i Paris med den man älskar mest, det låter väääldigt underbart :D
    Jag och S åker till Turkiet på onsdag och i slutet av november blir det Bali i 3 veckor, över min födelsedag och allt! Längtar så otroligt mycket och kan knappt smälta det, fortfarande.

    massor med kramar från Emma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh, du har varit där alltså?! Vad minns du som bäst därifrån? :D

      MEN WOW. Du och S alltså... Jävla drömliv du har, Emma!!!!

      Radera
  6. Åh, vad underbart! Jag ska tillsammans med min sambo och min bror åka till Vietnam två veckor i slutet av november/början på december. Min pappa som jobbar i Kina har en vietnamesisk fru och han fyller 60 då och ska fira sin födelsedag i Nha Trang. Givetvis passar vi på att göra honom sällskap! Det är min och min sambos första resa tillsammans och vi är så himla förväntansfulla!

    Vad kul med simtävlingen förresten, var den i Torvalla simhall eller? Jag bor jättenära, i Brandbergen hihi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oooj! Vietnam så tufft!? Två veckor är också så lång tid, ni kommer verkligen få ta god del av kulturen. Speciellt när ni redan känner folk som bor där, då blir det inte risk för turismfällor alltså!

      Ja!! Precis, Torvalla! Jag visste inte att du bodde i Bbg? Så roligt?!

      Radera
  7. Men Gud vilken dröm med så mycket att se fram emot! ÄLsKAR att resa 😍 Synd att plånboken inge är med mig..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uff. I feel you. Men nu när jag har ett så pass högtravande jobb så har jag äntligen råd!!

      Radera
  8. Jag är väldigt hemkär så jag reser så sällan som möjligt :) Men jag gillar att åka skidor så det blir definitivt en vecka i Åre nu under vintern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det låter ju trevligt (för de som kan åka skidor, gillar snö och kyla och allt sådant tjafs).. haha! Bäst för mig verkar vara att få dricka varm choklad efteråt :)))

      Radera
  9. PS. glömde få med i min kommentar att jag satt och scrollade FB och en bild på dig och Emil kom upp och S sa: "ååhh vad glad hon ser ut, vad gulliga", haha! DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaa, gud, vad gulligt!! Jag blev helt generad när jag läste det. Hihi. Älskar att vi kan sprida vår lilla kärleksbubbla via sociala medier ibland, och att andra reagerar på det <333

      Radera
  10. Åh vad kul att kunna resa så mycket! Själv ser jag fram emot att åka till Stockholm i december för att fira min mamma som fyller 50. Annars blir det nog en resa till Normandie snart!

    SvaraRadera
  11. Åh Paris, eller att resa överlag! Så lyxigt och jag önskar er fantastiska resor! :)
    Min nästa planerade resa är till Trysil över påsk med hela familjen. Åka skidor hela gänget har vi inte gjort sedan vi var små, så det ska bli jätteroligt. Vi har hyrt en stor stuga med brasa, bastu och nära till pisten. Så det blir lite nostalgi på det. Sen har jag tankar på att åka på en resa själv över nyår. Kanske till alperna för att åka skidor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skidor, ja..! En sådan svensk tradition alla älskar. Och själv avskyr man kyla och snö och har aldrig åkt skidor. En sådan kontrast!
      Men det låter ju som att du kommer ha en toppentid, jag hoppas det blir Alperna också! :D

      Radera
  12. Åhh vad kul, älskar att ha resor inplanerade så att man har något att längta till 😍. Inom en snar framtid har jag inga resor planerade (trots att jag vill, men plånboken tillåter inte hehe), men nästa sommar ska jag till Spanien där min farmor och farfar har hus och senare i sommar på kryssning i Medelhavet med min pojkväns familj och fira hans mamma som fyller jämt 😊. Sen brukar jag och mina vänner försöka få till en resa varje sommar och nästa sommar lutar det åt att bila i Skottland (och se alla gamla slott och den vackra naturen 😍) eller något varmare ställe där man kan sola och bada 😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen!!!
      Spanien nästa sommar är ju verkligen någonting att längta till :D Vad är det för kryssning? låter ju toklyxigt! och skottland.. Wow, vilken variation du får in i resorna! Imponerad här borta ;)

      Radera
    2. Det är en kryssning på 8 dagar som startar i Barcelona och sen åker vi förbi Korsika, några olika ställen längs Italiens kust, till Cannes och sista stoppet blir Palma innan vi åker tillbaka till Barcelona. Blev så chockad att jag blev medbjuden på det för det känns så oerhört lyxigt :o Själv hade man ju aldrig åkt på något sådant... Men jag är så himla taggad på det 🙈
      Jag ska försöka få med mina vänner på en weekend till Paris i vår så då tänker jag fråga dig om saker man absolut inte får missa, bara så du e förberedd 😀😘

      Radera
    3. Alltså WOW! Korsika är helt fantastiskt, dessutom :O Massor av franska resmål du åker förbi med..! Vilken lyx att din pojkväns familj har sådana coola planer!

      Haha, kalas! Jag är förberedd!

      Radera
  13. Att kunna sticka iväg på resor sådär är en av de mer lyxiga grejerna när man jobbar tycker jag. Solresan lockar mig mest men önskar att jag vågat åka iväg ensam någonstans som du!
    //Em

    SvaraRadera
  14. Har inga inplanerade resor (förutom drömresmål i mitt huvud då) men hade inte tackat nej till någon av dessa resor, särskilt Paris och Teneriffa! :D Har besökt båda platserna innan men skulle gärna göra det igen då jag var där när jag var barn. Paris måste jag absolut tillbaka till nu i vuxen ålder! :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)