Lösenord

lördag, september 23, 2017

Hårdarbetande psykolog jämför plankstekar

Torsdag har blivit min och Emils nya dejtkväll. Det tyckte jag var så ypperligt, och stod och längtade mest hela dagen på jobbet. Dessutom hade jag en toppendag rent yrkesmässigt med autismbedömning, auskultation vid depressionsbehandling, och sedan två terapibesök av mina egna patienter.


Plus att jag kände mig som en tio-poängare.


Jobbet så otroligt roligt! Äntligen har jag börjat få struktur på hur saker fungerar, rutinerna, i vilken ordning jag ska lära in sakerna och hur jag lättast ska effektivisera mitt arbete. Min färgkoordinerade kalender hjälper mycket, måste jag säga!

Lite efter 16 kom Emil förbi kontoret, lekte med Lars-Göran (usch, han är fortfarande så vidrig), och sedan gick vi till restaurangen vi bokat. Crazy Cow, heter den.


Som vanligt när man äter sent på eftermiddagen en vardagskväll, så är restaurangerna alltid lugna och utan folk alls. Så himla skönt att bara sitta och njuta av god mat, utan störningsmoment. (Och kunna välja det bästa bordet!).


Emil var tänd på förrätt, och det ville jag inte neka honom (om jag fick hälften, givetvis). Så vi delade på vitlöksbröd.


Till huvudrätt hade jag fått span på plankan, och ville genast jämföra den med konkurrenten Oliver Twist (där vi vanligtvis äter plankstek).


Och jag måste säga att... Den här tog hem segern! Pluspoäng: Kokt majs, godare potatismos, tjock oxfilébit (istället för flera små) och rikligt med sås. Nu vet jag att det är hit jag ska gå för plankstek i framtiden.

Emil beställde lamm med färskpotatis, rödvinssky, picklad rödlök och vitlökssmör. Även han mycket nöjd med sitt matval. 


Vi satt och åt, lugnt och länge, delade med oss till varandra med smakbitar och jag lutade huvudet mot hans axel. Så himla fint att gå på restaurang, såhär i veckan. Älskar att dejta.


Vi satt ett tag och diskuterade helgen och alla roligheter vi har planerat, lite inför flytten till vårt nya bo och saker vi ville hitta på under kvällen. Jag i princip rullade på vägen ut ur restaurangen, men hann däremot intyga starkt för personalen att hit vill jag återvända. 

Sedan körde jag hem oss, läste Agatha Christie-deckare och så tittade vi på Wahlgrens Värld. För Wahlgrenarna är min nya hang-up. (Who's with me?)

43 kommentarer :

  1. Har aldrig kollat på Wahlgrens Värld men har däremot fastnat totalt i Paradise Hotel. Är dock kluven till mitt PH-beroende för jag tycker att det är lite skämmigt att gilla sitta och titta på folk som festar, bråkar och har sex men samtidigt är det ju så mysigt att ha ett TV-program att följa. Och grejen med TV-program som Wahlgrens värld och PH är också att när man har jobbat en hel dag och är trött i huvudet kan det vara skönt att ägna sig åt något som är lättsamt och inte kräver så mycket tankearbete. Som en sorts återhämtning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag känner igen mig så väl... Har också fastnat helt för PH, men det är också ett guilty pleasure i och med att det känns lite pinigt att behöva medge.. Ingenting man skryter med tyvärr, men det är något så skönt att se att det finns andra människor mer hjärndöda än man själv känner sig ibland....

      Radera
    2. Jag fastnade för PH när Paow var med (då jag visste lite vem hon var), men blev helt ointresserad efter en säsong. Däremot så älskar jag Teen Mom (1/OG och 2) vilket kanske beror på att man kan faktiskt följa hela tiden samma personer säsong efter säsong vilket gör att man skapar nån slags relation till dem ( det blir säkert samma med Wahlgrens Värld).

      Radera
    3. Jo, men precis..! Och det är ju verkligen en kontakt med karaktärerna i serien som gör att man vill fortsätta titta.. :)

      Radera
  2. FYYYYh.vvtte vad gott med plankstek, så himla länge sedan jag åt det. omg. Den ser helt ljuvlig ut. Samt håller med om att du ser väldigt babe-ig ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. awwww!!!! Jag tycker då du ska ut och äta plankstek snart! eller göra hemma själv, vetja!

      Radera
  3. Vilken mystorsdag! Tycker att dejtkvällar är ett så himla nice koncept, då man kan längta hela veckan och veta att det är en stund man verkligen ägnar åt varandra. :)

    Hur ser det ut med terapiarbetet på BUP, förresten? Du verkar ha en hel del klienter per dag - är det så för de andra psykologerna som jobbar där också? Vi hade nämligen en psykolog som seminarieledare i veckan och hon kritiserade BUP hårt för att de "endast ägnar sig åt utredningar och ingen terapi nu förtiden", samt menade på att just terapi är så åsidosatt inom de flesta institutioner...


    Hoppas att du får en fin helg, Emelie! Själv skall jag iväg och göra en MRI-undersökning nu som en del i ett forskningsprojekt på psykologiska institutionen! Så nervööös och peppad samtidigt, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men verkligen! En annan sak som jag märkte var så underbar med torsdag, var att jag verkligen fick en "fredagskänsla" av att äta ute, och när jag sedan vaknade upp på fredagen och hade EN FREDAG TILL så kändes det som att helgen förlängdes med en dag. Genialiskt ju!

      Ja, vi har en hel del patienter. Vi har mellan 4-6 patienter per dag mellan psykologerna. Däremot ska ungefär hälften vara utredningspatienter och hälften behandlingspatienter.. Men tror det kan se väldigt olika ut i olika län och landsting, hur fördelningen är.

      Och kuuuuul!!! BERÄTTA HUR DET GICK :D

      Radera
    2. Jamen verkligen, så härligt!

      Ah, då förstår jag. Bra att veta! Är själv intresserad av BUP längre fram, så känns bra att få höra lite mer från någon som faktiskt jobbar där. ;)

      Det gick super!!! Var lite smånervös först men det gick snabbt över. Fick byta om till klassisk sjukhusdräkt, sätta i öronproppar + hörselkåpor och lägga mig på en brits som de skjutsade in i den där supersmala maskinen, haha. Sedan fick jag ligga där i en timme och genomföra olika uppgifter. :D Så himla
      roligt!

      Radera
    3. Ja, men fråga på om det är något, så ska jag svara i kommentarerna eller detta inlägg, så fort någon undring faller på :D

      Hahaha, wow! Låter ju.... skittrist, faktiskt. "gick snabbt över" = en timme, haha! Men vad härligt att det gick bra :D

      Radera
    4. Hahaha alltså, jag menade att nervositeten gick över snabbt - inte själva scanningen! ;) Och jag vidhåller fortfarande att det var roligare än vad det låter! :D

      Radera
  4. Hej!! Vet inte om du minns mig, men jag läste och kommenterade regelbundet här förut. Sen vet jag inte vad som hände, föll ur hela grejen med sociala medier och bloggar och blev därför dålig på att höra av mig. Roligt att allting går så bra för dig nuförtiden, vad häftigt med första "riktiga" jobbet efter examen! Det får mig att längta till min examen nästa vår, då får jag också komma ut och jobba. Tänkte bara inflika angående det här med att kommentera på din blogg; en anledning till att det är lite jobbigt är att om man läser i mobilen (som åtminstone jag gör) så ingenting mobilanpassat och kommentarsfunktionen väldigt svår. Läsa går bra, men så fort man ska kommentera så hackar, laggar och hoppar allting runt. Tar lång tid att få iväg en kommentar helt enkelt. Så att få in en sådandär reaktion-funktion (hehe, rimmade visst) hade kanske också varit en bra idé. Då kan man lämna ett spår här även de dagar man läser bloggen på språng och inte riktigt har tid att krångla med kommentarsskrivandet. :D (Och ja, Wahlgrens Värld är mitt guilty pleasure)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ååh, vad spännande.. Vad är det du ska jobba med? :D

      Ja... Det är många som säger att mobilernas svårigheter gör att det inte blir värt att kommentera... Synd, tycker jag givetvis... Ska försöka göra en reaktionsknapp, men har verkligen ingen aning om hur man gör..! HAHA, HIGH FIVE på guilty pleasure!

      Radera
  5. 1. vad betyder auskultation? (kan ju googla men hey roligare att fråga dig)
    2. mysigt med dejtdag, jag å murre borde också införa det...SÅ dåliga på det
    3. har aldrig sett wahlgrens värld... skulle nog gilla det dock. men nu har jag följt idol + PH (<3). älskar hösten pga alla tv-program det är sååå nice

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1. Att man följer med någon annan yrkesverksam och observerar hur dem jobbar! Det ser jag till att göra 1-2 gånger i veckan, så att jag får lite inblick i hur mina kollegor jobbar.
      2. Jaa, det borde ni! Det är supermysigt och sätter verkligen *guldkant* (superklyschigt, jag vet, men kan inte hjälpa det).
      3. Hahaha, håller med, hösten är bäst för det. Wahlgrens värld borde du ge dig på när du får feeling ;D

      Radera
  6. Älskar plankstek 😍😍😍 och så himla mysigt med dejtnight! Ska lätt börja gå ut o käka tillsammans en kväll i veckan med min kille också hehe :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jaaa! Vad gillar ni för sorts restauranger? :D

      Radera
    2. Nästan allt förutom sushi (jag älskar det men min pojkvän gillar det inte haha). Jag ÄLSKAR kinamat hehe, men annars är en god köttbit riktigt nice eller tapas där man kan ta lite gott av allt 😀

      Radera
    3. Haha, då är jag som din pojkvän där. Har så svårt för sushi... Och kinamat... MEn tapas och kött, där är vi nog lika, hehe :D

      Radera
  7. Hmm.. Wahlgrens Värld.. har ja aldrig sett, måste testa.

    SvaraRadera
  8. Jag har bara sett klipp från Wahlgrens värld på facebook men insett att jag nog måste börja titta på det. De verkar så sjukt härliga!

    SvaraRadera
  9. Den där plankan såg himmelsk ut! 😍 Vet du någon restaurang i Sthlm som serverar en bra planka? Intressant med autismbedömningen också, jag har gjort en basutredning inom psykiatrin som visade höga typ poäng (?) på autismspektrat. Om jag nu kan få dem att tro på att jag är drogfri så ska jag göra en särskild utredning för det. Wish me luck 😂

    Ha en fin helg! 😘

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gööör ju inte det. Så synd, för det är verkligen en sådan rätt som man borde ha koll på i varje stad... Men om du hittar någon måste du tipsa om den ;)

      Åh, vad spännande..! Vad var det för basutredning? SCQ? BRIEF? Jag hoppas du får igenom en utredning snart, och att de där drogtesterna börjar bli BARA LITE tillförlitliga... -.-'

      Radera
    2. Haha, det är klart jag gör!

      Oj, har absolut ingen aning. Kollade tom i mina journalanteckningar och hittade ingen info om vilken det skulle vara. Åh, det hoppas jag med men jag vet via sjuksköterskan jag träffar att min läkare har jobbat inom kriminalvården med missbrukspatienter så hon är rätt insnöad på det här med droger. Ska träffa henne på torsdag, håll tummarna för mig då! Behöver verkligen hjälp med min ångest och mående i allmänhet och just nu tror alla att jag knarkar och att allt beror på det. Kanske delar med mig lite väl generöst nu, förlåt. Svårt att sluta när man börjar haha :p

      Radera
    3. Yesss :D Uff... Du har det inte fått lätt för dig, minsann.. :/ Jag beklagar verkligen det. Jag kommer hålla tummarna så hårt jag kan på torsdag. Jag menar, hur skeptisk och misstänksam får man egentligen vara som läkare? Någonstans måste man också ha en flexibilitet till att test kan visa fel, och efter många möten måste man kunna läsa in patientens sanningsenlighetstendens. (Hittepå-ord, haha, men du förstår vad jag menar!).

      Nejnej, Marielle, jag är psykolog. ÄLSKAR när folk delar med sig. Och lovar - jag har fått höra värre ;) Förstår att detta blir som en ventil för dig och då säger jag - skriv skriv skriv!

      Radera
  10. ÄLSKAR wahlgrens värld haha!

    Så spännande att höra hur arbetet går även om du såklart inte kan prata om specifika patientfall.

    Och tack för att du fortsätter med dig till oss :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du tycker det! Känns som att jag skulle kunna prata föralltid om mitt jobb, men brukar hindra mig pga rädd att ni ska bli uttråkade... Men kul att ni gillar det! :D

      Radera
  11. Wow, så vacker du är på de två första bilderna (alltid vacker men extra på dessa)
    Men du, är fortfarande väldigt nyfiken på att läsa lite mer om hur ni tänker med inredning osv i nya lägenheten? Antar att det kommer mer om det är nog lite otålig av mig :)

    Och, tidigare svarvade du i en kommentar jag skrev, skulle svara men sköt upp det och hittade aldrig tillbaka? Gav upp... men nu kommer svaret! Skulle jättegärna berätta mer om bröllopet om du är nyfiken! Kram

    (Älskar också wahlgrens värld, blev förvirrad denna vecka då det har varit nyår här så fick för mig att det var torsdag i tisdags, blev så besviken när jag insåg att det inte var så....)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Awww... Tack Marléne :')))))

      Ja, absolut! Vi har ju redan köpt ny soffa och tavlor från min förra lägenhet har vi tagit med oss, och mammas gamla bord.. Men allt sådant kommer du få läsa mer om OCH se bilder så fort det börjar närma sig. Så svårt att bara skriva med ord, det kommer bli ett så tradigt inlägg då..

      JA! Skriv om bröllopet i vilken kommentar du vill <333
      Haha, awww... Men visst är programmet underbart?!

      Radera
  12. Fin bild på er!! Låter som att du har det bra på jobbet också! Njuter av det fria studentlivet men ser fram emot att börja jobba på riktigt nästa år när jag tagit examen 0:) Får kolla in Wahlgrens värld!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Hanna!! Jaa, jag förstår det. Har du span på ett jobb ännu? :D

      Radera
  13. Såå himla intressant att höra om hur ditt jobb fungerar!! Vill bara höra mer :D hur går du tillväga för att skapa bra kontakt med patienterna? Några speciella tekniker? Upplever du att du lätt tar med dig arbetet hem? Alltså att dina patienters problematik ploppar upp i huvudet hemma ibland? Ååh har så många frågor! Hoppas du kan svara, om det inte är sekretess såklart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, kul!!! Måste skriva ett inlägg om detta i veckan :DDDDD

      Radera
  14. Åhhh så himla intressant att få läsa om ditt jobb efter din examen. Är på termin 1 just nu på psykologprogrammet och får enorm inspiration av att läsa dina inlägg om psykologyrket och få en inblick i hur det kan se ut efter utbildningen :)
    Jag har haft så himla mycket att göra den senaste tiden, ny utbildning, ny stad, nya bekantskaper och sådant att jag varken haft ork och tid att kommentera, men detta är verkligen ingen ursäkt då du som har fullt upp med ditt jobb och flytt nästan varje morgon tar dig tiden att skriva ett blogginlägg vilket uppskattas så himla mycket av en trogen bloggläsare som mig. Och förstår att du vill ha respons tillbaka av oss då detta är en sorts ömsesidig relation du har med dina bloggläsare, så självklart ska du få en kommentar då och då från mig.
    Nää, nu ska jag fortsätta plugga, har min första tenta i socialpsykologi snart och jag hoppas verkligen jag sätter den, skulle vara så skönt! :D

    Och jaaa, Wahlgrens Värld är det bästa på tv just nu, så himla enkelt koncept men samtidigt så underhållande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fint att jag kan bidra med lite insikt och inspiration! Förstår att det är ovärderligt - hade jag fått den chansen när jag var student hade jag TOKÄLSKAT det. Jag som är kontrollfreak, dessutom.
      Tack för att du förstår också, förresten.. <3 Det är riktig psykolog-anda, det! Bekräftande och validerande.

      LYCKA TILL PÅ TENTAN :D

      Radera
  15. Är också ett stort fan av Wahlgrens värld! Har du lyssnat på podden "Wahlgren & Wistrand", med Pernilla Wahlgren och Sofia Wistrand? Varom inte, gör det! Samma frispråkiga och prestigelösa underhållning som TV-programmet. (Rekommenderar också podden "Mannheimer & Skäringer" med Anna Mannheimer och Mia Skäringer.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har lyssnat varenda avsnitt! Älskar den podden, och när serien sen började blev den ett härligt komplement som fyllde i luckorna..!
      Men senarenämnda har jag inte kollat upp än! Blir en prioritering, tack för tipset :D

      Radera
    2. Du har "stor underhållning" att se fram emot! :-)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)