Lösenord

måndag, juni 12, 2017

Tionde juni - en nästintill perfekt dag

Nu ska jag berätta om i lördags, den tionde juni. Det visade sig bli en nästintill perfekt dag. Och det är inte något jag bara slänger ur mig - fåtal detaljer saknades för att det skulle kunna klassas som min idealdag.

I alla fall somnade jag inte förrän efter 2 på natten kvällen innan under samtal med Emil, och det gjorde att jag inte vaknade förrän 11:30 på lördagsmorgonen. Snacka sovmorgon! Jag har inte sovit så sent på år, och när jag vaknade upp kände jag mig både lagom seg men utvilad. Till slut fick jag på mig kläder och kom på riktigt promenadhumör!


Dagen tillbringades, som ni säkert kan räkna ut... Med en heldagspromenad. Jag älskar alla dagar som består av promenader - speciellt eftersom jag inte fått mitt promenadbehov tillfredsställt på sista tiden. Men nu, nu jävlar, vad jag skulle traska och njuta av min favoritstad! Här kommer några av mina favoritvyer under dagen.






Varje gång jag går förbi en sådanhär skylt så hoppar mitt hjärta till. Bröd. Franskt bröd. Det går inte att jämföra med något annat, och en riktigt varm, nybakt baguette... Det finns nog ingenting jag kommer sakna så mycket med Paris. Och doften som jag associerar med den här skylten, det är... alltså wow. 


Jag kom snart ned till Parc Montsouris, och när jag kikade in såg jag gräsmattorna fyllda med helgfirande fransoser som lapade solsken, åt pique-nique och spelade fotboll.




... Efter ett tag gick jag förbi dessa små lilablåa blommor på buskar, och tänkte på min farmor. Jag undrade om hon visste vad dem hette. De var riktigt söta... Farfar och farmor, om ni ser detta och vet vilka blommor det är.. SKRIV!


Gick förbi ett citat som fick mig att tänka efter: "Être etonné c'est un bonheur" - Att vara förvånad är en lycka.
Håller ni med?


Snart kom jag tillbaka in mot mitt kvarter, och möttes av ett solskensbeklätt Notre Dame bland alla turister. Älskar Notre Dame. Det får mig att tänka på Emil.


När jag kom hem kollade jag på klockan, och det visade sig bli en 4 timmars promenad prick på minuten. Bra timing! Min perfektionistiska hjärna jublar!


Efter promenaden strålade jag som solen gjort utanför. Jag kunde inte sluta le, jag var så glad, så lycklig, och kände hela livet i mig. Tänkte på om två veckor när Emil kommer och vi ska semestra här tillsammans, tänkte på att gå sådana här promenader hela sommaren. Paris gör mig så lycklig. Verkligen innerligt, genuint, simpelt lycklig. Hur kan en stad göra så? Jag vet inte, men så är det verkligen.

Här kommer små snippets av promenaden i videoform!


Och kvällen då? Jag hade en bokad glassdejt med min favoritpojke i hela vida världen. 


Jag hade dessutom funnit en ny glassmak - Häagen Dazs Banana Caramel Explosion. Kändes verkligen som en glass för mig! (Recension kommer!)

Vi låg där i sängen, pratade i telefon och tittade simultant på film tillsammans - Mrs. Doubtfire. Vilken nostalgi, det är verkligen en film som ligger mig varmt om hjärtat. Sedan somnade jag lagom vid 23-tiden, i stekhet värme och svettades som en gris. Sommaren är definitivt, definitivt här i Paris.

Denna dag gav mig inspiration för ett framtida inlägg: "Fiktivt: Min perfekta dag" och beskriva den absoluta bästa dagen jag kan tänka mig. Åh, ser så fram emot att skriva det!

14 kommentarer :

  1. ÅH vilken härlig dag. Sommarparis, vilken grej!
    Ser också fram emot det inlägget (fiktivt: min perfekta dag)!!!!!
    <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag som ser så fram emot att skriva det!!! :D<3

      Radera
  2. Du verkar vara lite som jag: att de "enkla" dagarna är de bästa. Att det inte behövs en massa fest, dyra bilar och hisnande äventyr utan att det räcker med promenad i favoritstaden och glassdejt med kärestan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller VERKLIGEN med det! Allt det andra blir ofta "för mycket" eller för oäkta för att man ska kunna njuta ordentligt eller inse att det är på riktigt. Det blir för omtumlande annars. Det allra bästa är det som är det mest naturliga, och mest jordnära. Det är där jag finner min trygghet.. <3

      Radera
  3. Låter helt underbart !!
    Å vad kan en sådan dag tänkas innehålla i Emelies värld?! Väntar med spänning på svar. ;-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, du kan nog gissa redan nu, men jag ser ändå makalöst fram emot inlägget! <3

      Radera
  4. Jag fortsätter att beundra din förmåga att se det vackra i det som många skulle kalla för det vardagliga. Jag tror att allt för många stressar förbi i dag eller inte tillåter sig eller glömmer bort att stanna upp, även om det är för en sekund. Vi har så mycket vackert och rogivande runtomkring oss dagligen som vi missar. Och liksom, promenader! <3 Att gå runt och strosa är nog det bästa jag vet. Nu är jag ju en norrlandsbo så jag älskar ju att plugga in en bra podd och bara traska ut i skogen och fördriva tiden med att helt enkelt och kravlöst strosa omkring. Brukar du lyssna på musik, någon podd eller promenera "ljudlöst"? Och om du exempelvis lyssnar på podd, finns det någon eller några du kan rekommendera? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan copy-paste:a allt du skrivit och stå för det med egna ord! så sant!

      Jo, jag brukar göra på lite olika sätt, ibland är jag musiksugen, ibland podd-sugen och ibland vill jag bara lyssna på Paris. Ofta det sistnämnda. Jag brukar varva under mina promenader, men det brukar börja med att jag bara går runt och lyssnar på staden i 30-60 minuter och tänker, sedan en eller två poddar (ofta Adam & Kompani eller Wahlgren & Wistam - jag gillar humorpoddarna), och sen lite musik, och sedan runt igen (om inte promenaden redan är över). Men allt beror såklart på dagsordning!

      Vad är dina favoritpoddar? Säkert något med brott eller dokumentärer om saker, visst? Jag är den enda som inte verkar hakat på den poddtrenden :P

      Radera
    2. Okej, det låter som en ultimat balans! :) Jodu, du är inte helt ute och cyklar. Har såklart plöjt iprincip hela P3 dokumentär. Har främst varit inne på den typen av poddar som den, creepy podden och P3 serier. Men har precis upptäckt "prat-poddar" så är inne på Mia Skäringer och Anna Mannheimer och "Så funkar det" med Anders och Måns. Kan verkligen rekommendera den sistnämnda om en är ett "snille-spekulerar-person"! :)

      Radera
    3. Mia Skäringer skulle jag vilja lyssna på..! Hon är genialisk. Helt genialisk... Har hört talas om "Så funkar det", och det kanske vore något?? Ska nog ta mig an den när jag är klar med mina nuvarande :)

      Radera
  5. Åh, längtar efter att strosa runt i Paris nu! Och alltså, GLASSEN?!?!? Älskar Häagen-Dazs så jag håller verkligen tummarna för att den dyker upp i diverse frysdiskar i Sverige snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så sjukt, det finns tokmånga smaker här som jag aldrig sett i Sverige?! Och nu snackar jag minst tio stycken!

      Radera
    2. Men vaaaa? Nu försvann hoppet om att den skulle dyka upp här, haha... Får bli en Paris-resa för att äta glass! ;)

      Radera
    3. Jag joinar dig i hopplösheten.. Jädra glassföretag som inte kan hålla sig konsekventa över Europa! Haha, det tycker jag, kom hit, lek och ät glass!!!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)