Lösenord

tisdag, juni 13, 2017

Macaron Ganache Chocolat

Bakelserecension - det var väl ett tag sedan? Häromdagen fick jag med mig hem denna lilla (eller egentligen stora) chokladkreation, som jag tänkte beskriva lite för er. 

Mararon Ganache Chocolat 
Chokladmacaron med chokladganache 


Den är stor som hela min handflata, med vackert snirklad ganache uppepå (och inuti). 


Och så  min chefs nya logga - han heter Joël och sätter nu sitt namn på alla bakelse i denna form. Himla tjusigt, måste jag säga!... Bakelsen är fasligt god. Den smakar lite som kladdkaka, och har lite samma konsistens. Mjuk och seg macaron, med krämig ganache inuti. Kakaosmaken är god - lite övermäktigt och man vill gärna dricka emellan tuggorna. Men samtidigt är det ju så som choklad ska vara, inte sant?


14 kommentarer :

 1. Den verkar jättegod! Blev jättechokladsugen nu förövrigt :(:(:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hoppas du har en chokladgömma till hands!

   Radera
 2. Svar
  1. Awww.. EBBSIS! Fint att se dig <3 <3 <3

   Radera
 3. Och vad föredrar du att dricka till en kaka med riktigt chokladig smak? Te eller kaffe väl? Inte vatten, saft eller läsk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, te ska det vara! Är kakan varm tycker jag det är gott med kall mjölk, men annars ska det vara varmt te. Alldeles lagom neutralt och sött för att ackompanjera chokladsmaken på mest idealiska sätt! (ps. dricker inte kaffe).

   Vad föredrar du?

   Radera
  2. Till choklad tycker jag att kaffe eller vanligt svart te är godast! I alla andra sammanhang är jag en solklar tedrickare men just när det vankas choklad kan jag ibland tycka att det passar så himla bra med kaffe.

   Radera
  3. Åh, du är sådan, alltså?.. Intressant. Har aldrig mött någon som är "lite" kaffe, utan antingen brukar man vara 100% kaffeberoende eller inte gilla kaffe alls :P

   Radera
  4. Haha, jag vet! Folk blir helt förvirrade. Om de har fått anstränga sig några gånger för att fixa te till mig och jag sedan dricker kaffe kan de till och med bli lite irriterade...

   Radera
  5. Hahaha, svårigheten med att vara en bra gäst, och samma svårighet att vara ärlig. Det är knivigt att vara oförutsägbar i sociala sammanhang! ;)

   Radera
 4. Mmmm choklad !!! Den med en latte till hade nog suttit som en smäck :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte uttala mig om kaffet, men kan hålla med om "mmmm"-andet! :)

   Radera
 5. Maaaj gaaad, vilken perfekt "liten" skapelse!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en Frida-fullpoängare? ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)