Lösenord

söndag, juni 11, 2017

Solig selfie och skamlig service

Här i veckan var det dags för mig och Lolo att ses igen. Jag jobbade en kort pass på boulangeriet, 10-14, och sedan hämtade han upp mig där för dagens umgänge. Vi började med en promenad runt i kvarteret Montparnasse, där jag försökte dela ut CV för att ha jobb under augusti månad. (Mitt boulangerie är nämligen stängt då..... Vilket även alla andra boulangerier I HELA MITT OMRÅDE verkar vara)...

I alla fall hann vi med en solig selfie, där Loïc var lite mer solkänslig än vad jag var.


Vi traskade runt ett bra tag, babblade och Loïc blev snart hungrig. Vi gick in i ett boulangerie för att köpa något att äta.
"Emelie, tu veux quelque chose ?" (Emelie, vill du ha något?)
"Non, merci, c'est bon." (Nä, det är bra)
"T'es sûre ? Même pas un coca zero ?" (Säker? Inte ens en cola zero?)
"Ah, si, un coca zero, je veux bien." (Ah, jo, en cola zero vill jag gärna ha)
...
[till kassörskan] "Alors, je voudrais deux muffins au nutella, un coca zero et un sprite." (Okej, jag skulle vilja ha två nutellamuffins, en cola zero och en sprite."

Så kommer vi ut på gatan. "T'en veux ?" (Vill du ha en?) frågade Loïc finurligt. "J'ai bien deux.. Je peux pas manger les deux tout seul." (För jag har ju faktiskt två... Jag kan inte äta båda själv.).
Jag skrattar.. "D'accord... Je peux goûter" (Okej... Jag kan smaka).

Men vi båda vet ju vad som händer när man bara ska "smaka". Hela försvann i ett nafs!


Älskar vänner som Loïc ibland. Som visste att jag ville ha fastän jag inte ens själv visste det. För jädrar, vad god den muffinsen var!.... Sedan skrattade han åt mig för att jag hade nutella runt hela munnen. Som vanligt, då. 


Vid 16:30 släppte jag av honom vid gymmet där han gymmade två timmar, medan jag själv låg hemma i sängen, pratade med Emil i telefon och vilade benen. För sedan hade vi middagsplaner, och när jag hämtat upp Lolo från gymmet gick vi hit! Indiana Café.


Jag vet ju sedan innan att maten är god (det är en kedja och jag har varit på andra restauranger runt om i Paris med samma namn), men servicen var... alltså... jag har inte ens ord.

Men vi kan ju börja prata om maten - för den var ju faktiskt god! Jag tog en stek med pepparsås och Lolo tog en burgare och en quesadillas.


Loïc tog en bild på mig. Kolla Emelie!


*Här är bilden han tog*


Efter maten var jag egentligen mer än mätt, men sötsuget satte igång och brummade rejält. Och då tog jag en belgisk våffla med dulce de leche, grädde och vaniljglass. Loïc tog en café gourmand.


Alltså spana in! Den var riktigt maffig..! Riktigt god dessutom, hade dock önskat liiiiite mer karamell på'n för att den skulle bli helt indränkt. (men det är bara så jag vill ha den, hehe).


... Men nu till det negativa. Det som fick mig tjurig och sur. För nog att maten var god, det var den, men saker som sänkte ned kvällen i små små steg.

1) Vi såg en mus som sprang över golvet medan vi väntade på maten. Helt förståeligt i vissa fall, men samtidigt ett tecken på brister i hygien.
2) Servicen var långsam och halv osamarbetsvillig när jag frågade om salt/ketchup.
3) Min stek var genomstekt och inte medium rare.
4) Jag fick ingen köttkniv, och undrade varför det var så svårt att skära genom min skosula. När jag väl kom på det tog det tio minuter efter att jag sagt till till dess att jag fick en.
5) De glömde kaffet till Loïcs café gourmand. Hur man nu kan göra det.

Så jag var inte helt pepp på att betala de 300 kronorna för min del som krävdes när notan väl kom fram, men tja.. Jag gick hem och surade istället. Dålig service två gånger i rad för mig och Loïc, detta är inte bra! Nästa gång ska vi bannemig hitta ett bra ställe!

8 kommentarer :

 1. Som upplagt för en ny bloggserie! Emelies och Loïcs usla resa genom service-paris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Nu fick du mig att skratta gott!

   Radera
 2. Men usch vad trist med så dålig service igen. Kanske skulle du maila dem och berätta om din upplevelse? Om jag vore överordnad på ett sådant ställe skulle jag uppskatta att få feedback på hur mina anställda skötte sig. Fast jag vet att man som gäst oftast bara knyter handen i fickan och ser det som en förlorad kväll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mja.. Jag vet inte om jag är så sugen på att skriva ett argt mail på franska, som jag med stor sannolikhet inte kommer svara ens. De är inte lika bra på reklamering i Frankrike som de är i Sverige - enligt erfarenhet.. Så det blir nog den där knytnäven i fickan istället, tyvär.. I alla fall denna gång.. ;)

   Radera
 3. Oj vad det har hänt mycket sen jag begravde mig i jobb och slutade läsa här. Och varför lär jag mig inte att du alltid presenterar så sjukt fina och till synes goda maträtter och bakelser och att det är en dålig idé att gå in här när jag är hungrig? :)
  Trist med dålig service, och två dagar i rad på olika ställen. Det är som att maten blir lite mindre god då, och tvärtom så blir halvtråkig mat lite bättre om det är riktigt bra och välkomnande service. I alla fall för min del som är så känslig för stämningar och måste liksom ha det hyfsat tryggt för att kunna äta.
  /Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till hundra procent.. Jag hoppas på revansch ikväll!

   Radera
 4. Muffins är det tråkigaste bakverket jag vet... Efter mandelkubb och hallongrottor. Men nutellamuffins skulle jag faktiskt kunna tänka mig ;) Den såg riktigt god ut!

  För mig är bra service så viktigt när jag äter ute! Det kan höja eller sänka rejält. Så trist för er, hoppas det blir bättre nästa gång och alla gånger efter det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mazarin då?! Dötrist...
   Jag håller med om att muffins verkligen kan vara platta, tråkiga och torra. Men denna var rena himmelriket!!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)