Lösenord

fredag, juni 09, 2017

Promenad, pusslek och pizza under la Pentecôte

Nu tar jag er tillbaka på en av mina lediga dagar i Paris - en sådan som blev en optimal dag, båda innehållsmässigt och vädermässigt. Det var Pentecôte, vilket är fransmännens version av Pingst, som dessutom är en röd dag (kommer ni ihåg att vi slopade pingst som röd dag i förmån för nationaldagen = dagen efter?). Hur som haver. Jag vaknade upp av mig själv, drog mig så länge jag hade lust i sängen och sedan tog jag mig ut på en promenad.


Och wow. Jag som inte varit ute på en destinationslös långpromenad på nästan en månad. Jösses.


Det var alldeles lagom varmt, och lagom soligt när jag gick, här förbi Napoléons grav. Friska brisar, alldeles lagom för en sommarklänning utan kofta. #sommar


Folk låg utsträckta på gräsmattorna, spelade fotboll och lekte med sina barn. Så himla fint att se. 


Gick förbi Rue Saint Dominique och var tvungen att stjäla en bild på ett framkikande Eiffeltorn. Hej du!


Och beundrade franska fasader som om det var första gången jag var här. 


Och så räknade jag mini-coopers. Det är som en liten lek som jag och Emil har - varje gång en ser en mini-cooper får en *en kyss* (virtuell nudå)... Problemet är bara att mini-coopers har kommit som en BOOM i Paris och jag ser minst 20 stycken varje promenad. Det blir många snaps att skicka med pussar i, kan jag säga.


Under just denna promenad fick jag syn på 16 stycken, varav 7 stycken kom med på bild. Denna bild ovan är en av dem. Sedan ritade jag även ut min rutt, se nedan!


När jag kom hem hade jag varit ute mellan 13-17, och var rätt slut. Som sagt var det ett tag sedan jag tog en sådan långsträcka, och det kändes förjävla fint. Självförverkligande, på något sätt. Tankar om sorgsen att snart lämna Paris börjar redan tränga sig på, men jag försöker undvika dem och njuta av stunden.

Som att ha en pizzadejt, vilket jag och Emil hade på kvällen! Jag stack till favoritpizzerian och Emil bakade egen.


Sedan satt vi framför varsin skärm och åt pizza, pluggade lite körkortsteori och pratade menlöst skvaller. För det är sådant en gör i en relation.

7 kommentarer :

 1. Jag saknar att vara ledig annandag pingst! Men gillar samtidigt att vara ledig på nationaldagen... Jag tycker att vi kan vara lediga båda dagarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, det hade varit något! Helst ALLA dagar hade kunnat vara valfri röd dag, tycker jag, så kan man välja själv varje morgon om man vill jobba eller inte. #motetthållbartsamhälle

   Radera
  2. Haha, bra förslag :D Emelie for president!

   Radera
 2. Vilken fantastisk dag du verkar haft! :)

  SvaraRadera
 3. Paris är så vacker! Jag längtar efter den dagen då jag kommer att vara helt ledig och kunna bara gå på en promenad utan att obsessivt tänka på saker som jag måste göra. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, ja, sådana promenader är tyvärr få förunnat.. :/

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)