Lösenord

söndag, maj 21, 2017

Hotellfrukost, camp-fire feeling, nattklubbsdans och att sitta på ett cykelstyre

Under lördagsnatten hemsöktes jag av hemska mardrömmar hela natten. De gånger jag vaknade upp till ytligt halvslummer insåg jag att Emil låg bredvid, och kunde tacksamt trösta mig genom att maka mig närmare och krama om honom. Mardrömmen var så intrikat men ändå socialt logisk och följsam, och jag var säker på att den blivit en fenomenal skräckfilm.

Men när vi väl sedan vaknat upp försvann den obehagliga känslan och nu fanns bara lycka och Emil. Vi sprang ned till hotellfrukosten! 


Hotellfrukost är *lycka*


Vi började med en omgång yoghurt och müsli och smörgåsar. 


Och en omgång varmt!


Här har vi ett stycke nyvaken, redan mätt men livsnjutande flickvän. 


I slutet kom de precis ut med nybakta mini-croissanter och bullängder. Croissanten var god (tyvärr inte som en äkta fransk, dock), och jösses, vad jag saknat kanelbullar! Det kunde man ju inte motstå. Jag var däremot tvungen att vara snabb med kameran, för godsakerna försvann på ett kick!


... Efter det gick vi upp på hotellrummet och chillade - Emil rensade i sin vänskapslista på facebook och jag bloggade. Sedan gjorde vi oss i ordning för att checka ut.


 För att komma tillbaka till Nypan åkte vi buss. 1h20 av detta - att sitta lutade mot varandra, lyssna på musik i varsin hörsnäcka, titta på landskapet som susade förbi och halvslumra lite.


Det var så fint att det kändes nästan snopet när vi redan var framme i lilla Nypan.

Efter att ha kommit hem och lastat av oss laddade vi för en helkväll: Grillning och utgång! Vi möttes upp hemma hos Linnéa så fort hon slutat och hade kramkalas.


 Och tog selfies med snyggingen i vit skjorta.


Vi drog oss vidare till en av Linnéas tjejkompisar, där hon hade massor av estet-vänner. De satt i ring och grillade, spelade gitarr och sjöng. Himla frän stämning, måste jag säga, vilket ni kan se mer än i videon som kommer längre ned..!


Det fanns även en hel del att dricka. Jag smakade på saker hit och dit (bland annat Linnéas eftertraktade Bailey's Salted Caramel, som utan alkoholeftersmak smakade kalasgott!) och försökte i så god mån som möjligt tycka om det. Det var svårt. Tyckte inte något var lätt att få i mig, utan alkoholsmaken ändå satt som en besk eftersmak i allt.


Men grillat, det var lättare att få i mig! (efter diverse strul med osamarbetsvillig engångsgrill). Och gott var det!


Sedan satt vi där alla och hade förfest, jag i Emils knä i en stol och detta kompani framför oss. De hade massor av finurligheter för sig i sin berusning som fick mig och Emil att skratta så vi kiknade. (Det kan ni också se mer av i videon). Att se hur andra är berusade när man själv är helt nykter... Det är rätt spännande, ska jag säga er.


Vi tog även en avstickade och klättrade upp på Klockberget och tog selfies i solnedgångsljuset.


En med mening, en lite oavsiktligare.


När dansgolvet på O'Learys (det är tydligen dit alla kids går i Nypan) öppnade vid 23, så tog vi oss ut i någorlunda samlad trupp. Vi stämplade in och när klockan närmade sig midnatt fylldes även dansgolvet. Jag fick äntligen göra något jag pratat om länge - gå ut och dansa med Emil. 

Det var en riktigt rolig upplevelse. Att stå bland andra ungdomar, dansa som lusten föll till, hångla upp varandra mellan stegen, uppskatta en bra låt, gå ut och hämta luft när det blev för svettigt, återkomma till dansgolvet, hångla mer.... Kände mig så uppfylld och kär och levande.

Vid 01:15 kände vi båda att det hade varit tillräckligt, utan att ha blivit för tråkigt, och bestämde oss för att gå hem. Under hela nattklubbsvistelsen hade jag mobilen inhängd i garderoben, men Emil fick till två selfies.


Vi kramade de andra hejdå och sedan började vi gå hemåt. En nyck sade oss att ta Emils cykel - jag som aldrig blivit skjutsad på ett cykelstyre förut tyckte det var en pirrig (men läskig!) idé och Emil var inte sen med att vilja prova. Vi susade fram i nedförsbackarna och pirret skrek i magen när Emil saktade in innan de skarpa svängarna.

Här har ni lite videobevis och *feeling* från videon.


När vi kom hem efter cykelturen var jag törstig och Emil kom med den briljanta idén om oboy. Jag har inte druckit oboy på evigheters evigheter.


Därefter borstade vi tänderna och kröp ned tillsammans under täcket, och somnade snabbt båda två.

8 kommentarer :

  1. Sitter här och lyssnar på Ed Sheeran-länken och blir sugen på att gå ut och dansa! Den där härliga känslan av att få skaka loss till en låt man gillar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja!! och nu kan jag ÄNTLIGEN relatera!!! #förstariktigautgången

      Radera
  2. Hotellfrukost är livet <3 Är så roligt att läsa när dina och linneas inlägg går om varandra! Båda ni skriver så medryckande så det nästan känns som att man är med hahah :) Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hotellfrukost ÄR verkligen livet! Mmm..!

      Och jag håller med, det är riktigt kul att läsas Linnéas version av samma händelse... Men vi får se hur det blir i framtiden med den biten.. :)))

      Radera
  3. Alltså hotellfrukost, älskar <3 !!
    Vilken mysig kväll ni verkar ha haft, och även utgång och dans!! Hur trevligt??? :)
    Jag älskar att dansa!! och med lite alkohol i kroppen och riktigt bra musik är det galet svårslaget:)
    Älskar att ni är så kära att ni typ verkar vilja äta upp varandra<3

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hotellfrukost verkar vara ett sådant där universellt fenomen som ALLA älskar. Eller jag menar, har du någonsin stött på någon som inte gillar det? Hotellfrukost är FANTASTISKT, punkt och inga protester :D

      Haha, åh, ja! När var senaste gången du fick ut och skaka rumpa? :D
      Och hade jag kunnat äta honom hade jag nog gjort det - när vi träffas såhär sällan blir det så ivrigt som det bara kan bli, nästan.. :3

      Radera
    2. haha, ja du det är faktiskt inte så längesedan som man kan tro. Min lillasyster fyllde år för några månader sen och då följde jag med henne och hennes vänner på en krogrunda i Göteborg:) Drinkar och dans hela natten!! Men innan dess var det nog ett par år sedan ;).

      Jag förstår det! Min sambo ligger borta och jobbar och är borta mån-tors varje vecka. Vi har haft det så i 9 år, men jag saknar honom ändå tokigt mycket varje vecka..Alltid lika underbart när han kommer hem :)

      <3

      Radera
    3. Oj, låter livat! Men riktigt jädra kul. Och det funkar att festa med lillsyrran, dessutom? Vad härligt att ha kommit upp i den åldern när ålder faktiskt inte spelar roll.. ;) (Kunde ju känna så själv med min egen syster, som bara är ett år yngre - att när man var tonåring fanns det ingen chans att man skulle hänga gemensamt med vänner, det kändes bara udda, haha).

      Åååh... 4 dagar är ändå mycket, ja, när man helst vill ha personen kring sig mest hela tiden.. Men då förstår jag också att helgerna blir extra extra underbara för dig <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)