Lösenord

lördag, maj 20, 2017

Återföreningshångel och pizza i hotellsängen

Igår vaknade jag upp utan alarm - långsamt låg jag och sträckte på mig i sängen och matade mig själv med orden "Idag flyger jag till Sverige. Idag flyger jag till Emil. Idag flyger jag för att fira halvårsdag med hotell och glassäventyr. Idag flyger jag för att ta psykologexamen". Tankarna var som ren musik.

Sedan satte jag igång! Jag gick upp, bloggade, städade, duschade, och tog selfies... 


Och sedan var klockan bara 12 och jag skulle inte åka förrän vid 16.. Då lade jag mig i sängen igen och slog på en film - en riktigt tjejig-cheerleader-high-school-film som är sådär äckligt sexistisk att man nästan kräks. Men det är ju nostalgi.

Dessutom - det finaste av allt! Dagarna innan berättade Emil en liten hemlighet... Han hade nämligen gömt en burk lösgodis i min studio, för att jag skulle kunna ha som resegodis under denna dag. Alltså...?!?!?!?

När denna bild tog hade jag däremot redan ätit halva. Oops? (Sorry not sorry). 


På riktigt. Att ha en pojkvän som gömmer godisskatter till en. Det är fan drömmen.

Vid 16-tiden kom Loïc och mötte upp mig, för han ville ackompanjera mig till flygplatsen! Vi satte oss direkt på tåget, pratade och bara hängde. Jag var emellertid så nervös över resan att jag nästan inte kunde koncentrera mig på att prata ordentligt. I vilket fall kom vi fram till slut, och på flygplatsen hittade Loïc roliga saker att ta kort på. Då tog jag kort på honom.


Vi kramades adjö och bestämde oss för att hitta på något roligt när jag kommer tillbaka om 10 dagar.

Efter att jag tagit mig igenom säkerhetskontrollen satt jag och selfie:ade mig. Finns det bättre saker att göra på en flygplats än att stjäla öppet internet och uppdatera sig på sociala medier? I think not. 


Flyget var försenat 40 minuter, men när vi väl kom upp upp i luften så bestod flygturen  som vanligt av min flygtradition.... Godis och korsord! (Allt tack vare Emil!). 


Sedan satt jag och löste korsord, lyssnade på podcasts/Avril Lavigne (fick ett nostalgiryck) och försökte att inte störa mig på den äldre damen som satt och hostade bredvid mig varannan minut. Snart såg jag svensk mark under oss!


Vid 23-tiden var jag äntligen framme i Stockholm, och mötte upp Emil utanför Pizza Hut. Han hade varit framförhållsam och redan beställt pizzan, och vi drog direkt vidare till hotellet han bokat för oss. I början var vi lite irriterade på varandra (en kombination av telefonmissförstånd och hunger), men det åtgärdades med hångel i tunnelbanan.

Sedan kom vi fram till hotellet. Här är utsikten från hotellfönstret - precis i mina hoods ju, ett stenkast från min lägenhet! *haha*


Vi dukade vi upp i hotellsängen.


I sängen hånglade vi, åt pizza och kladdade ned både oss och sängen. Men det var det värt, ska jag säga er.
Vi somnade inte förrän vid 2, med lyckliga nattpussar och förväntningar på veckan som skulle komma. Gissa vad vi har fina saker planerat..!

... Och allt skulle börja bara timmarna senare - med hotellfrukost... 

13 kommentarer :

 1. Låter som en kanonstart på vad som inte kan bli annat än en grymt bra vistelse! Så himla fint och genuint med godisburken också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa :'))) Allt som har med godis att göra blir genast 10 gånger mer romantiskt *enligt mig* hehe...

   Radera
 2. Vilken vecka+några dagar som du/ni har framför er! Det måste kännas helt fantastiskt att ta examen efter alla dessa år. För visst är det fem år på psykologutbildningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fem år (plus det året jag var i Paris och tog sabbatsår).. Alltså, fattar det inte själv... Var enbart lilla 19-åringen Emelie när jag började psykologprogrammet.. Och om några dagar är jag HELT KLAR??!?! Hur?? Hur??? Fattar ej.

   Radera
 3. Alltsåå hur romantiskt är det inte när man hittar gömda presenter eller lappar... Älskar sånt!!
  Mysigt hotellrum! Hur var frukosten??? Och yeees bästa hoodsen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst??? Så himla fint. Speciellt när det handlar om vadsomhelst ätbart, för då tycker jag det blir 10 gånger mer romantiskt, haha. Älskar att äta.

   Men åh, hur väl känner du Globen-hoodsen? Berätta mer!

   FRUKOSTEN VAR JÄTTEGOD. Läs mer, jag publicerade just senaste inlägget :D

   Radera
  2. Hahaha sant! Fick chokladbud en gång!! Superromantiskt och HUNDRA gånger bättre än blombud :p

   Jag bor vid Enskede/Sockenplan! Så vi är (var :((() typ nästan grannar!

   Maj gaad. Drömmigt! Dags för hotellfrulle snart alltså...

   Radera
  3. MEN VISST? Hade lätt föredragit godisbus/chokladbud över blommor som ändå vissnar.. ;)

   ÅH! MEN! Varför har du inte sagt något?!?!? Vi hade kunnat fika/plugga och allt ju...

   Radera
  4. Haha särskilt i mitt hem... har noll gröna fingrar :p

   Men jaaa jag vet! Var ju dock rätt anonym och tråkig innan bloggen låstes så jag tänkte aldrig på den möjligheten. Nu hade jag dock tyckt det var superkul!!!! :(

   Radera
 4. Men hur hade Emil lyckats gömma godis i din studio utan att du hade hittat det? Den är ju pytteliten? (Men en mycket fin och gullig överraskning, Emil, bra gjort! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, DET UNDRAR JAG MED. Studion är bannemig som en skolåda i storlek och ändå lyckas han??
   Han hade gömt dem högst upp på en hylla under flera av mina väskor. Hade till och med varit och grävt i en av väskorna tidigare i veckan, men aldrig märkt att han gömt burken under dem. Haha, rätt kasst av mig faktiskt, men en desto bättre överraskning!

   Radera
 5. Alltså vilken kille!! 10 av 10 poäng till honom ( tumme upp) !!
  Han verkar vara väldigt romantiskt den där Emil :-)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)