Lösenord

fredag, maj 19, 2017

Dagens (MIN!) bakelsedisk

Hallå, mina vänner! Detta är ingen vanlig bakelsedisk, för detta är faktiskt MIN bakelsedisk! Vanligvis när jag öppnar brukar det vara med Kate eller min chef, och då brukade de alltid stå för mise en place (presentation av varor). Denna dag arbetade jag öppning med Daniel, som är totalt värdelös (sorry Daniel) på att sätta upp saker fint och snabbt, och därför stod jag för hela uppradningen. Jag fick alltså välja precis själv hur jag ville ha det, och lade upp det hur fint jag kunde!

Fast klart.. Viennoiserierna ser alltid likadana ut. Kunderna hade blivit aningen förvirrade om croissanterna helt plötsligt befann sig på ett helt annat ställe i disken. Kalabalik.


Jag spenderade alltså hela morgonen medan att placera upp brödet, bakverken, bakelserna, sätta fram etiketterna, springa mellan hissen och disken för att lägga fram quicherna, pizzorna, smörgåsarna som kom rullande från köket, ställa fram tårtorna vackert i tårtdisken, fylla på baguette-korgen, fylla på croissanterna och pain au chocolat:en... Jag tror inte jag stod stilla alls mellan 7-14. Allt detta medan Daniel gjorde kaffe till kunderna och serverade dem.

Kände mig så jävla kung.

Här är dessutom hur jag valde att lägga upp bakelserna, dagen till ära. 


Vi har kaffe-éclair, hallontartelette, crème brûlée, två pistasch-hallon-millefeuilles, pistasch-éclair, citrontartelette, jordgubbsbakelse, Royal, Opéra, hallonmacaron, vaniljéclair, 3 chocolats, hallonmoussebakelse, jordgubbstartelette och slutligen choklad-éclair.

Se där va. Kanske inte en revolutionerande skillnad, men när min chef kom ned (hon var mycket nyfiken på hur det hade gått utan att varken hon eller Kate var där) och betraktade allt sade hon.. "C'est joli, hein, c'est pas moche!" (det är fint, va, det är inte fult!) och jag växte flera centimeter.

Haha, läser nu i efterhand och det låter typ som en dålig komplimang, men det var verkligen en komplimang! *hehe* Att ha en *fin* bakelsedisk är ju det allra viktigaste med ett boulangerie, faktiskt.



... Men nu, mina fina vänner, så tar jag mitt pick och pack och åker till Sverige i 10 dagar! 
Jag ska ta psykologexamen!!!

Inte nog med det - vistelsen börjar med hotellnatt (Emil har bokat hotell!!!), halvårsfirande och massor av andra äventyr! Ni hänger väl med? 

21 kommentarer :

  1. Jag tycker faktiskt det ser extra fint ut i disken, undra varför. ;)

    Det ska bli väldigt fint att följa ditt Sverigebesök! Och grattis i förskott till din psykologexamen, hörru du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, söteeee... Inte alls partisk, va?? ;) :*
      Och TACK!

      Radera
  2. Superfin bakelsedisk! Är inte alls förtjust i bakelser men blir ju nästan sugen nu. ;) Och GRATTIS i förskott till examen! :DDD

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK EMLISEN <3 Vi kanske ses ju!!!

      Radera
    2. Jaaaa!! Vore amazing!

      Radera
  3. Åh vad mycket att se framemot!! Ha en superbra helg nu! :)

    SvaraRadera
  4. Fint!!! Älskar raden med massa pistasch och hallon. FÄRG<3

    Hallå wow nu tar du examen wow wow wow så coolt!!!!!!! Insåg att jag har läst din blogg genom hela din studietid? Helt sjukt egentligen? Alltså det var ju typ 5 år sen vi sågs första gången eller något wow :O

    Ser fram emot de nästkommande inläggen iihhh :DDDDD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack babe!!

      Alltså... Fattar det inte själv? Har vi "känt" varandra i 5 år??? Alltså wow.
      OCH JAG SER FRAM EMOT DINA KOMMENTARER PÅ DEM <333

      Radera
  5. Det låter jätte roligt att få placera ut massa fina bakelser :D Och jag håller med de andra- det ser ut jätte fint :D Vad kul att Emil har bokat hotell och att ni får det extra lyxigt på er halvårsfirande! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är faktiskt riktigt finurligt roligt! :D
      Och det var länge sedan jag firade ett halvår med någon.. Känns verkligen speciellt :D

      Radera
  6. Läcker bakelsedisk, verkligen!
    Stort grattis också till din examen. Starkt jobbat!
    Jag får följa era eskapader i Sverige när jag återvänt hem från semestern. (Får inte kontakt med bloggen via mobilen, det är bara "kodifyllnadsrutan" som dyker upp om och om igen hur jag än försöker) Hej från mej :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tackar och bockar! Fast grattis:et behöver inte komma än - jag har ju inte ens tagit examen än!
      Och ska bli trevligt att få återse dina kommentarer igen, men jag unnar dig verkligen en härlig semester! Kram på dig och din fine make!

      Radera
  7. Finaste "dagens bakelsedisk" hittills. Bakelseplacering like a pro!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, smörare där!! (sluta inte!)

      Radera
  8. Åh så gott allt ser ut! :D Har ni smörgåsar och sådant också alltså? Det låter typ ännu godare än alla bakelser men kan bero på att jag är hungrig och är då inte det minsta sugen på sötsaker.
    Klart vi hänger med på dina äventyr! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, håller med, när kroppen är ute efter sälta så blir man inte sugen på det söta... Men ja, vi har pajer, pizzor, massor av smörgåsar (minst 20 olika sorter), hamburgare, bröd med fyllningar och toppings... Massor av lunchgott!
      OCH HEJA ER :D

      Radera
  9. Du har verkligen öga för det estetiska , det syns tydligt i din bakelse disk. Superfint!!!
    Blev riktigt sötsugen nu :)).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå, tackkk Carro!
      Jag gärna gett dig både en och två om du varit här! (och världens största kram!)

      Radera
  10. Å fina söta Emelie, hade gärna tagit både en och två och en stor kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade gett dig alltihop, mest tvingat på dig en EXTRA kram :'3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)