Lösenord

torsdag, maj 18, 2017

Memphis Coffee och en rejäl amerikansk middag

Jag hade ångest till stunden jag ringde upp min hyresvärd och berättade om den borttappade nyckeln. Sedan släppte det som ett magitrick. Hon var otroligt förstående, och vi gick direkt och skaffade den ny. Det kostade mindre 'n jag trott och när jag gick därifrån var jag som en helt ny människa. Jupp. Och vad har vi lärt oss av detta? Emelie, sluta hetsa upp dig, för i helskotta. #känslomongo

På sista tiden har det varit en riktig värmebölja i Paris... På riktigt, det har varit nästan outhärdligt att jobba i det stekvarma boulangeriet. I måndags strålade solen som ett riktigt glädjepiller! Himlen var som en målad tavla, och Seine likaså. Detta var när jag och Loïc möttes upp vid 17-tiden för att gå till hans favoritrestaurang, långt upp i nordöstra Paris.


Fast efter 2/3 av vägen insåg vi att vi båda var för trötta för att gå, och valde ta métron sista biten. Phew. Jag som jobbat 7-14 och han som jobbat natt 00-12 och endast sovit två timmar efter det.

Vi kom tillslut fram och stället såg ut såhär. Skrikande neonskyltar, gamla bilregistreringsskyltar, bås i turkos och blått läder... Ett riktigt 50-tals diner, alltså. Memphis Coffee heter stället.


Vi slog oss ned och betraktade menyn. Och smygfotade varandra, visade det sig!


Alltså THE CHOICES ONE HAS TO MAKE IN LIFE. Jag blev helt frustrerad av alla tjugo burgare, tio smörgåsar, fem hotdogs och sju olika köttstycken. Med tillbehör och sås man skulle välja. Och desserterna?!?!? ALLTSÅ.


..... *jag har valt nu*... 


Det blev en King's Burger - dubbla patties med cheddarost, bacon, karamelliserad lök, sallad och ostsås. Till detta tjocka pommes och lökmajonnäs.


Alltså den var så så så himla god! Absolut inte den finaste gourmet-burgaren jag ätit, men i och med hur hungrig jag var så slukades den på studs.

Loïc hade inte aptiten med sig (på grund av värmen) och åt bara lite av sin mat, och avstod dessert. Men jag kunde inte avstå dessert. Speciellt inte när det vankades... milkshake!


... Denna gång tog jag en "vanlig" vaniljshake, som typ var lika stor som Loïc. Jag studsade i båset som en glad liten skolflicka, och surplade i mig shake:n med god aptit. Allt detta medan jag och Lolo kollade penis-latte-art på instagram. (Kolla in dicklatte @ instagram om ni undrar vad jag menar!).

Fnissade och skrattade och pekade på de olika varianterna.. "Var är din?" frågade jag. "Min kan de inte göra" kontrade Loïc. "Nej, den hade inte synts i koppen ens, för den är säkert så liten", svarade jag, och log elakt.

Sedan åkte vi hem och jag lade mig och sov med världens matkoma. Så här långt kom vi totalt (men det var en bra bit kvar..).


Sedan sov jag med drömmar om att jag ska åka till Sverige imorgon och i veckan äntligen få mitt psykologexamensdiplom.... 

16 kommentarer :

  1. Asså nä nu försvann min kommentar grrr!!!!!
    Men jaja, burgaren ser iallafall väldigt god ut och milkshaken ska vi inte prata om :P!!

    Skönt att det löste sig med nyckeln tillslut och att det inte blev så illa som du hade föreställt dig!

    Men du, om man skall åka till Paris på en romantisk weekend vart skall man bo, äta och hänga?
    Har du några grymma insider tips? :)) Min sambo fyller år om 1 månad och en resa är ju aldrig fel som present ;)

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åååh #hateitwhenthathappens... :'((((

      Haha, ja, det var så gott!!

      Om Paris? Åh, det är så svårt. De flesta gillar ju arrondissement 3-4 (Le Marais) eller 18 (Montmartre). Jag rekommenderar att bo i alla arrondissement mellan 1-8, men skulle gärna undvika 9-10-19-20... De är lite halvtaskiga, rent boendemässigt.. Plus lite långt från centrum!.. Sedan så.. Att äta och hänga, det finns så otroligt mycket så där kan jag nog tyvärr inte begränsa mig. finns liksom inte EN restaurang man måste testa - det finns TUSEN :'3 <3333

      Radera
  2. Trevlig resa till Sverige och lycka till!

    SvaraRadera
  3. Den hamburgaren såg ju underbar ut! Vet du vad? Jag är typ i Paris! Mellanlandar på Charles De Gaulle på vägen till Beijing och då tänkte jag såklart på dig! Mitt första "besök" i Paris (jag vet att det inte räknas haha) men hoppas på att få kika närmre på själva stan vid ett annat tillfälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. MEN ÅH!!! Vad tufft! Lite surt att du inte mellanlandar imorgon - då kanske vi hade råkat på varandra..! ;) Och se till att höra av dig nästa gång du stannar längre :D

      Radera
  4. Intresseklubben antecknar att jag inte gillar milkshake. Faktum är att jag blir illamående av det för jag tycker det är så äckligt.
    Men en resa till Sverige låter ju trevligt! Hoppas den blir superduperbra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Whaaaat?... Hur kan man inte gilla milkshake? Kan INTE relatera... Men däremot har jag andra saker jag själv har svårt för.. jordgubbar, popcorn... Speciellt rulltårta och SMÖRKRÄM gör mig illamående av bara tanken...
      Och tack, jag ska se till att göra det bästa av tiden :D

      Radera
    2. Haha för att det är äckligt ;) Nej, just det vet jag nog varför. När jag var liten och vi skulle ut på långresa brukade vi alltid stanna till på McDonalds för en milkshake när vi startade. Jag har tendenser för åksjuka och blev därför alltid illamående efter ett tag. Och har nog kopplat ihop dem. Men tycker liksom att det är som rinnande glass och vem vill ha det?

      Radera
    3. Hahaha, väldigt sannolik förklaring!

      Men alltså... jag HATAR glass som smält och så, men milkshake är för mig något helt annat. Speciellt om den är lite "krispig" och med iskristaller i, liksom. Då blir det en helt annan grej. Kanske för att det är menat att vara så?.. ;)

      Radera
  5. Haha, åh nu vill jag dricka dicklatte! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, visst hade det varit något? Riktigt kuk.. (oj, jag menar kul! *autocorrect*)

      Radera
  6. "Nej, den hade inte synts i koppen ens, för den är säkert så liten" HAHAHAHAH! vi har samma humor :D

    SvaraRadera
  7. Psykologexamen diplom = du är alltså HELT klar med utbildningen och utbildad psykolog nästa vecka?! :D GRATTIS kära Emelie Wonka!!! :D <3 Håller också tummarna att du får jobbet du var på intervju för eller ett ännu bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA?!?!?! Är inte det helt sjukt?!?! Fattar INTE.
      Och tack tack tack tack, fina Malin! Och jag håller också tummarna, men tror tyvärr inte jag kommer få det...

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)