Lösenord

måndag, maj 22, 2017

Äkta, hemmagjorda freakshakes

Länge har det stått på min och Emils bucket list att göra egna milkshakes, och sedan vi varit och ätit freakshakes i Paris fick vi lite inspiration... Varför bara göra vanliga milkshakes, när man kan göra monstruösa, överdrivet pimpade freakshakes?!

Allt började med en storhandling, där planerna inkludera nutella, karamellsås, banan, vaniljglass, chokladsås, KitKat, grädde, Kinder, lösgodis, strössel i choklad, karamell och fudge, och tillbehör som smågodis och flashiga sugrör.


Vi började med att pimpa insidan med respektive sås, blanda milkshakebasen och klä våra glas (speciellt köpta för detta tillfälle - snacka om att gå all in!) med en nutellakant.


Sedan vispades grädde - både vaniljgrädde och nutellagrädde, glasen fylldes med råge och dekoreringen kunde börja! Det var inte så enkelt som en tror, ska jag säga er, för så fort man satte något i grädden sjönk den ned så att milkshakebasen forsade ned över glaset. Men till slut fick en in snitsen.

KOLLA MITT MÄSTERVERK!


Vaniljshake med karamellsås, vaniljgrädde, bananslantar, KitKat, Kinder och fudgeströssel.


Lite längre bort i köket stod Emil och höll på med sin, som blev... Voilà!


Ett nutella-monster med chokladsås, nutellagrädde, chokladströssel, chokladbräck och en ferraribil. 


Hur coola är de inte?!
Jag blev helt förundrad över vår förmåga att skapa estetiskt tilltalande och imponerande freakshakes, och satt och beundrade bilderna länge därefter.

Men så var det drickandet(/ätandet?) av dem också. Vi slog på andra Pirates-filmen (vi har marathon inför premiären av den nya!) och satte igång. Ingen av oss var hungriga efteråt.

Nöjdhet över egen bedrift? 12/10. 

25 kommentarer :

 1. Wow, imponerad! Ser ju så gott ut!

  SvaraRadera
 2. Lite för maffigt för min smak. Men när man gör milkshake är det inte mjölk och glass i då eller är det annorlunda i Paris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Freakshakes är endast för de mest hårdhudade glassmonstrena - inget uppdrag jag hade givit till vem som helst.. ;)

   Men jo, man gör milkshakes med glass och mjölk, även i Paris. Freakshakes är däremot pimpade milkshakes med extra mycket tillbehör och garnityr.

   Radera
  2. Haha näe och vi nog lite olika laster i livet ;)

   Radera
 3. Ser ut som köpta ju! Vill haaaa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh, vilken komplimang!! :') Tack! Hade DEFINITIVT låtit dig smaka om du varit här - jag blev mer än mätt, haha!

   Radera
 4. Alltså på riktigt!!!!! Jag döööör vad goda dom ser ut!! :P
  Sjukt snygga också!

  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ÅÅÅH TACK CARRO <333 :')) Blev så sjukt nöjd med dem, och ännu nöjdare nu nr du blir imponerad!!!

   Radera
 5. Åh, blev sugen på milkshakes nu! Vilken av era två milkshakes blev godast? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... JAG tycker ju min var godast (eftersom jag föredrar banan och karamell) och Emil föredrog sin (eftersom han föredrar nutella och choklad).. Typiskt va :P Jag tycker ändå att min vann.

   Radera
 6. crazy! och fantastiska! kan lätt se att du är nöjd över insatsen och resultatet. förstår att ni blev mätta, haha. aldrig hört talas om såna här förutom här då, tur att jag läser här så att jag inte missar väsentliga saker. eller otur för tillfället för det är en mil till en affär...
  Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaaa! Crazy är helt rätt ord - då vet man att man lyckats med en FREAKshake ;) :D Det verkar för övrigt vara ett väldigt nytt koncept, jag har bara sett det på instagram hittills, och vissa youtubevideos. Men jag är rätt insatt i mattrender, så det är nog inte konstigt om du ser det här bland de första ;)

   Radera
 7. Wow, så coola de blev. Men jag tror inte jag skulle orka äta upp halva :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tur att jag har en mage i stål som klarar det högsta trycken! I alla fall om det är godsaker vi snackar om!

   Radera
 8. Vilka konstverk! De ser så goda ut. Mest sugen blir jag på nutellamonstret! Älska nutella <3 I helgen gjorde jag en marängtårta med nutellagrädde. Färdiga marängbottnar så inte så mycket att skryta om kanske, men smaken... SMAKEN. Så drömgod...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, är du också en nutella-person alltså, som Emil? Då hade du nog fått smöra för honom för att få smaka.. Åh, marääängtårta som är så gott!! Vilken lyx, Malin!

   Radera
 9. O-M-G !!!!!! Så jääääkla snygga, proffsiga och goda de ser ut! Sugen jag blir...! :ooo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HIHIHI :'))) *smickrad och toknöjd*

   Radera
 10. Haha, blir typ stressad av att titta på bilderna för jag tänker att det där funkar inte, toppingen ramlar av! Men de ser makalöst goda ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det var lite knepigt att få allt sitta kvar, och bananslantarna var halast och svårast att hålla kvar.. Men annars var det faktiskt inte någon match!

   Radera
 11. Jäklans vad gott!!

  SvaraRadera
 12. Kreativt värre! Tänk ett kalas där alla barn får pimpa sin egen milkshake....himmelriket...och troligen ganska kladdigt :). Är väl bara fantasin som begränsar vilka tillbehör som kan användas. Så sjukt värt att lägga pengar på jmf med alkohol för en utekväll. Hur många freakshakes kan det gå på tre drinkar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur smart var inte du???
   Du har ju verkligen rätt i det! Ett 2L-glasspaket och ett paket mjölk är ju tokbilligt, och sedan massor av smågodis i lösvikt som man kan pimpa med, och de såser som finns? Hade lätt blivit succé! Men viktigare - hur hade du pimpat DIN?

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)