Lösenord

tisdag, maj 23, 2017

Halvårsdag med vuxenskolk och glassmoff

Igår firade jag och Emil ett halvår tillsammans. Ett halvår! Den 22 november blev vi tillsammans, och det var nu måndag den 22. Dagen till ära så var Emil "sjuk" och "kunde inte" gå till jobbet. Det är något han egentligen aldrig skulle gjort annars, men just denna dag kändes det nästan rättvist. Vuxenskolk när den är som bäst. 

Dagen började började med att jag blev distraherad när jag försökte ta selfies i helkroppsspegeln. 


Redan vid 09 satte vi oss i den lånade mini-coopern och jag körde lite mer än en timme ned till Söderköping.


Hit skulle vi! Till två glassmonsters dröm. Glassrestaurangen Smultronstället


Vi slog oss ned och tittade igenom menyn. Vi hade en rätt klar plan om hur beställningen skulle gå till - vi tänkte ta varsin glass, och sedan dela på en. Jag var jättepeppad och glassugen.


Omgång #1: Rock'n'Roll - en glass med fem kulor, munk, grädde och chokladsås. Den delade vi på. 


Efter glassen var vi tvungna att ta en glasspaus, och satt i lite mer än en timme och löste korsord med denna vy framför oss. Det var väldigt lugnt på restaurangen som annars brukar vara fullsmockad och med kö utanför - detta på grund av valet av vardag och tid, antar vi.


När magarna fått vila beställde vi in omgång #2!
En Kasino för Emil med chokladsås, tre glasskulor, chokladkulor och mjukglass, och Vesuvio för mig med karamellsås, tre glasskulor, center och mjukglass.


Vesuvio var därtill riktigt läcker, och riktigt rykte underifrån!


Att få i oss hela omgång #2 var en kamp. De sista tuggorna kom ned med ren vilja, och därefter stånkade och stönade vi båda två. Ingen av oss ville ens tänka tanken på glass, och vi hade så ont i magarna att vi beslutade att vi skulle ta en "lättare" middag senare ikväll.

(Snabbspolning till fyra timmar senare: "En gyrostallrik, en pizza... och en extra pommes!!!!") 

Vi backar tillbaka lite... Som när vi beslutade för ta en promenad i Söderköping, och till att börja med klättra upp för berget.


Ungefär halvvägs satte vi oss och kollade lite på utsikten. Här ser ni min favoritutsikt:


Sedan fortsatte vi vår klättring. Vi skulle till det lilla utsiktshuset ni skådar till höger. 




 Och där såg utsikten ut såhääääär.... Fint va?



Video-dags!


Vi fortsatte gå en promenad vid skogsbrynet, och lekte lekar genom att benämna visuella ting som började på en vald bokstav. Vi hade B. Emil vann med sista ordet: "bås". 

Klockan var bara 14:30 och vi hade hela eftermiddagen kvar att hitta på saker. Vi åkte runt i bilen, åkte vilse, lyssnade på musik och höll hand och allt kändes så fantastiskt jävla underbart. 

Vi tog en avstickare till Norrköping och kikade lite i affärer. Jag ville hitta röda byxor till Emil, men det slutade med att jag fann två par shorts till mig själv istället #typiskt. 


Nu började klockan närma sig 17, och både jag och Emil kände oss fortfarande illamående vid tanken på socker... Men salt, däremot.. Båda våra kroppar suktade efter salt..
"Tänk dig pommes... Salta pommes!" resonerade jag, och helt plötsligt var vår plan om en "lättare" middag utkastad genom fönstret.

"En gyrostallrik, en pizza... Och en extra pommes!!!"


Så hamnade vi här - i Emils lägenhet, klockan 18, med världens flottigaste, saltaste måltid. Vi gjorde ordning en myshörna i sängen och satte på tredje Pirates-filmen.


Vi glufsade i oss maten som om vi inte ätit på hela dagen (dagens underdrift). Sedan låg vi tätt intill, och gosade. Mätt (som fan) och kär (som fan). Snacka om att jag kommer gå upp i vikt den här veckan. Kärlekskilon.

Under tiden fick jag även ett mail om att boka in ännu en arbetsintervju för en psykologtjänst i Nypan. Åh, jag blev både tokglad och nervös..! Ska ringa det första jag gör idag och se om jag hinner boka in den innan jag reser tillbaka till Paris...

Åh. Allt börjar falla på plats..! Jag känner mig så kalaslycklig, som att det inte kan bli bättre just nu.
(Eller jo, jag kan ju få ett jobb... vore allt mer än perf.)


29 kommentarer :

  1. Vill också ha pizza OCH pommes, haha!

    Åh, lycka till på andra arbetsintervjun! :D Kanske detta jobbet är bättre menat för dig om inte det andra går i lås?! *lyckospark*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, min pojkvän har geniala idéer ibland! Och det passade så bra! Typiskt fyllekäk utan att vara varken full eller bakis, haha!

      Åh.. Tack Malin!! Det är det jag hoppas på! Helst vill jag ju ha jobbet på BUP, men om jag inte får det så är detta en stark tvåa :D

      Radera
  2. Det är så mysigt på Smultronstället! 😀 Kan tänka mig ändå att ni blev hungriga sen efter den promenaden! Och socker brukar ju lägga sig efter ett tag i magen 😊 Hoppas att du hinner få intervjun innan du åker tillbaka, det vore ju perfekt! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det?? Hur många gånger har du varit där, Nina? :D Har du en favoritglass?

      Och du hade helt rätt i det - fastän vi inte trodde det så var hungern ett faktum på kvällen. Och tack - intervjun blev av igår och jag är så spänd på besked!

      Radera
    2. Jag har varit där kanske två gånger bara men det var så mysigt :) är egentligen inte så förtjust i glass (FÖRLÅT!!) men gillar klassiskt när de blandar vaniljglass, mjukglass och kolasås!! Jag lever för kolasås!
      Vad kul att den blev av! Då håller vi tummarna för ett bra besked :D

      Radera
    3. MEN JA! Vaniljglass, mjukglass och kolasås är en fullpott!! Och det var ju typ en sådan glass jag tog andra omgången, fast med lite mer krimskrams på då.. ;)
      Tack Nina! Jag har riktigt bra nyheter till senare...

      Radera
  3. Åh, Söderköping! Denna glasshimmel, alltså! Och jag har upptäckt pizza hut pga dig, detta fantastiska ställe som jag alltid trott skulle vara som ett sunkigare donken, typ.

    Skriver egentligen av en annan anledning. Podd-tips! Senaste avsnittet av this American öife (i allmänhet bra podd, men nu särskilt avsnitt). Tre olika historier där den första är sådär (handlar om sannolikheten för att vi är ensamma i universum) men de andra två är bara så bra! Andra delen är om en partersprut och hur hon jobbar. Klipp från hennes samtal med ett par som bearbetar lång otrohet. Tredje delen om en liten flicka, 9 år, som vill ha mer konversation och mindre prat med sin pappa. Otroligt intelligent. Så himla fina berättelser och så värda att lyssna på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÄR DET SANT??? Pizza Hut? Jag känner mig ÄRAD, rent utsagt! Jag kan tänka mig att många har fördomen att det är rätt sunkigt, men när man väl testar på... Icket sade Nicke! Har du hittat någon favoritpizza ännu?

      ÅH!! ÄLSKAR PODTIPS. Ska definitivt ta och lyssna - blir perfekt för flygresan hem sedan :D Tack Amandah!

      Radera
  4. Måste bara fråga vart du köpt glasögonen du har på dig på bilderna? Så himla fina! Har så svårt att hitta snygga glasögon vilket gjort att jag struntat i att ha på mig några, fastän optikern ständigt skäller på mig för det.

    Håller förövrigt tummarna för att du får jobbet!!!:)
    Tänkte även önska ett inlägg om det går? Skulle vara kul om du skrev det bästa/sämsta och dina tankar kring psykologprogrammet nu när du snart är färdig med utbildningen. Var utbildningen som du hade tänkt dig och vilka är de största lärdomar du fått?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aschdå... Jag har faktiskt köpt mina i Paris i en vanlig lokal glasögonbutik, men jag hade TYP ett par identiska innan och jag hittat på Synoptik??? Kolla där! Oftast är glasögon också man måste vänja sig vid - innan jag hade dessa hade jag i 5 år ett par små, rektangulära, smala bågar (för det var det enda jag trodde jag passade i). Sedan gjorde jag en helomvändning och bara CLAIMADE denna stil. Och det gick - bara man vågar bära upp det med stolthet!

      Och tack för tummarna!
      Jaaaa.. Men vilket roligt intresse-inlägg! Det ska jag absolut se till att fixa.. Jätteintressant!

      Radera
  5. Sorry för min frånvaro, i'm back! Jösses vilka freakshakes ni gjorde alltså!!? Misstänkte att den med karamell var din innan jag läste mohaha. Nu är detta fel inlägg om det men skitsamma det går likabra med selleri som dom brukar säga. Jahaja här fylls man av kärlek såfort man läser om er små turturduvor <33 fan va ni är söta alltså!!! Dör lite. Men det vore ju synd så nu ska jag äta upp min kvällsmat och sen handla något gott och fira en veckas LEDIGHET:D
    Kraaaaam <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen fara babe, jag har väntat här på dig :***

      OCH VISST ÄR DE TUFFA? Jag blev så himla himla nöjd... Och hehe, du känner mig och mina smakpreferenser alltså... (Ps. Det går INTE lika bra med selleri, tack så mycket. Selleri är sällan lika bra som något annat, selleri är sällan bra alls faktiskt....).

      Haha, mawww... Blir så glad när du säger så fina saker om oss, Petra, det spär på min äckelförälskelse :')))))

      EN VECKA! WOHOOO!

      Radera
    2. Nej okej. Håller med! Selleri är tamejfan det äckligaste som finns! Till och med värre än fläskpannkaka i mitt tycke och då är det illa ;)

      Glömde säga GRATTIS på halvårsdagen ju! <3

      Radera
    3. hHAHA, men älskling, vad har du emot fläskpannkaka?!?
      Tackkkk :***

      Radera
  6. Åh vad kul att ni var på smultronstället, att åka dit är på min to do-list i sommar :)

    Ni är jättefina ihop! Grattis till 6 månader! :)


    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, är det? En perfekt plan, måste jag säga! Kan du inte skriva en kommentar om hur det var när du varit där? :D

      Radera
  7. Lägg av vilken mysig dag <3 jag MÅSTE till Smultronstället, glass har ju länge varit det godaste jag vet liksom. Får bli en av sommarens to-do! Vad är dock det blåa i din glass.....? Ser lite suspekt ut haha.

    Grattis till intervju! Och grattis till halvårsdag såklart, ni är så fina! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw! JA! Du måste dit! Det är verkligen en bucket-list-punkt, med råge!

      Det blåa är egentligen bara för att symbolisera "vulkanen" (glassen hette ju "Vesuvius") och det är egentligen bara färgat vatten som typ ryker av någon sorts kemisk reaktion.. Så coolt! Men det drack man inte, det satt liksom en glasbägare ÖVER det blåa rykande vattnet.. :P

      Radera
  8. Åh, grattis till eran halvårsdag! Ni är så fina och lyckliga ihop! <3 Och lycka till på arbetsintervjun! Ska hålla tummarna! :)

    SvaraRadera
  9. Sjuklingen ser verkligen lidande ut på bilderna, man får känslan av att slutet är nära ;) Men jobbet de ringde om, är det alltså det där du har varit på intervju en gång? Du har liksom gått vidare? Eller är det ett annat ställe? Håller tummarna så hårt för dig att jag får trycksår snart.

    SvaraRadera
  10. Grattiiiis!!! Perfekt halvårsdagen ju :D Har faktiskt aldrig varit på Smultronstället. Måste åtgärdas... i sommar kanske!

    SvaraRadera
  11. Grattis på er 6 månaders dag! Så mysig dag ni verkar ha haft <3

    SvaraRadera
  12. Stora gratulationer på er halvårsdag! <3 Ni strålar (som alltid)! Och jäklar vilka dunderglassar! Skulle så gärna besöka smultronstället, har hört så många rykten om det stället. Synd bara att det ligger en rejäl bit bort från min hemstad x) :(

    Och kombon sött och salt... Jag vet inte hur många gånger som det har hänt att en kommit hem med en stor godispåse eller/och glass inför en filmkväll. Men efter halva filmen måste en springa till macken för att köpa chips eller popcorn för att kompensera för sugeroverload. Eller tvärtom, äter jag chips så bara måste jag ha något sött på lur i skafferiet eller frysen utifall att. Sådant i-landsproblem men så är det och jag tänker inte skämmas för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aww, fina du. Tack, vad du är snäll!... Usch, jag har drömt om Smultronstället hela min barndom, och äntligen fått komma dit.. Förstår alltså din känsla! Hoppas du tar dig dit någon dag <3

      Hahahaha, känner igen mig så väl! Sött behöver salt och tvärtom. Kroppen är rolig ibland!

      Radera
  13. Grattis på er halvårsdag och WOW vilka drömmiga glassar!!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)